Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Valverde: "Mesi ir laimīgs, un komandai tā ir ļoti laba zīme"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Valverde: "Mesi ir laimīgs, un komandai tā ir ļoti laba zīme"
Lionels Mesi. Foto: EPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgu ar divām uzvarām sākusi "Barcelona", kas vakar izbraukumā ar 4:2 pieveica Londonas "Tottenham Hotspur". Par galveno varoni kļuva Lionels Mesi, kurš guva divus vārtus, un viņu slavēja gan paša komanda, gan pretinieki.

"Čempionu līga – tas ir kūkas garnējums ikvienam no mums," teica Lionels Mesi, kurš pauda apņēmību šajā sezonā papildināt titulu istabu. "Taču, lai tur nokļūtu, ir jābūt labam savā līgā un kausā. Ir labi jāspēlē čempionātā, lai labi spēlētu Čempionu līgā. Neviens no turnīriem netiks pastumts malā. Jā, Čempionu līga ir īpaša, bet mēs cīnīsimies par uzvaru arī Spānijā un kausā."

"Zinājām, ka mūsu neseno rezultātu dēļ pirms spēles daudzi šaubījās par to, kas notiek," skaidroja Mesi. "Nekad nav viegli Čempionu līgā būt komandai, kas spēlē izbraukumā, it īpaši pret tādu pretinieku kā "Tottenham". Aizvadījām lielisku maču. Pirmajā puslaikā sniegums bija neticams, un esam laimīgi, jo viss notika tieši tā, kā vēlējāmies."

"Pirmajā spēlē pret PSV viņš iesita hat-trick, bet šovakar guva vēl divus vārtus. Mesi ir laimīgs, un viņa laime komandai ir ļoti laba zīme," pauda Barselonas galvenais treneris Ernesto Valverde. Savulaik pastāvēja uzskats, ka Premjerlīgas fiziskā futbola dēļ Mesi Anglijā nebūtu starp līderiem, bet statistika rāda ko citu – 28 mačos pret angļu klubiem viņš guvis 22 vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles, un tik laba statistika Mesi nav pret nevienas citas valsts komandām.

"Viņš pilnīgi visās spēlēs parāda, kāpēc ir Mesi. Viņa vidējais sniegums ir šāds mačs – spēle, kuru viņš izšķīra vienatnē," cildinošus vārdus tautietim veltīja Londonas kluba galvenais treneris Maurīsio Početino, kura vadītajai komandai pēc diviem mačiem izdevies tikt tikai pie viena punkta.

"Šīs ir spēles, kurās vēlies piedalīties, spēles, par kurām sapņo. Viņš bija neticams. Kad viņš ir tik labā formā, laukumā redzama maģija. "Barcelona" bija labākā komanda laukumā, taču redzu arī pozitīvas lietas. Aiz muguras ir vēl viena spēle, tagad laiks atpūtai, un pēc tam skatīsimies, kas nogāja greizi," pauda "Tottenham" aizsargs Kīrens Tripjērs.

Anglijas komandām otrdien un trešdien aizvadītās spēles bija neveiksmīgas – divi zaudējumi, viens neizšķirts un viena uzvara. Vilšanos piedzīvoja "Liverpool", kas ielaida pēdējā minūtē un izbraukumā ar 0:1 piekāpās "Napoli". Jirgena Klopa vadītā vienība, kas priecējusi ar skatāmu un ātru futbolu, nespēja izdarīt nevienu sitienu vārtu rāmī.

"Zaudējumā varam vainot tikai paši sevi. Tieši tik vienkārši," teica Klops. "Komandā nav nekādu problēmu – futbolisti paveica lielisku darbu. Viņi mēģināja visu un daudz, taču vajadzīgajos brīžos nebija pietiekami gudri vai mierīgi. Kad tas notiek, futbolā piedzīvo zaudējumus."

Izmantotie resursi:
marca.com
https://www.bbc.com/sport/football/...
marca.com
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-04 10:29, pirms 6 gadiem
Ulvi , kur tad Totenhama izcīnija 1 pts? 1:2 un 2:4. kkā nesanāk 1 pts.

  -4 [+] [-]

, 2018-10-04 10:45, pirms 6 gadiem
Jau uzreiz sajutu Messi atvieglojumu, kopš Ronaldu nav ar viņu vienā līgā

  +4 [+] [-]

, 2018-10-04 12:13, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Jau uzreiz sajutu Messi atvieglojumu, kopš Ronaldu nav ar viņu vienā līgā
Kā Tu to sajuti? Runāji ar Mesi? Biji uz spēlēm klātienē? Vai ko tādu var caur tv ekrānu sajust?

  +3 [+] [-]

, 2018-10-04 14:48, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Jau uzreiz sajutu Messi atvieglojumu, kopš Ronaldu nav ar viņu vienā līgā
Ja runājam tieši La Liga kontekstā, tad Messi pārliecinoši ir labākais - CR, spēlējot La Liga, ir iesitis 311 vārtus un atdevis 95 piespēles. Pa to pašu laika periodu Messi ir iesitis 329 vārtus un atdevis 133 piespēles La Liga spēlēs. Tādā veidā Messi ir izcīnijis vairāk zelta buču (5 pret 3) un daudz vairāk triumfējis līgā (6 pret 2). Līdz ar to savsterpējā duelī (iekš La Liga) Messi uzvar individuālajā un klubu statistikā visos parametros.
Tāpēc - drīzāk otrādāk, CR apnika būt Messi ēnā iekš La Liga, tāpēc pārcēlās uz Juvi, kur dominē tikai 1 klubs

  -1 [+] [-]

, 2018-10-05 09:32, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Jau uzreiz sajutu Messi atvieglojumu, kopš Ronaldu nav ar viņu vienā līgā
Mesi droši vien kļuva tikai garlaicīgāk, lai gan "La Liga" līmenis no tā īpaši nemainījās. Toties CR7 tagad mācās gūt vārtus pret ĪSTU aizsardzību