Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

EL: Vaņins uzņems Bulgārijas čempionus, Ikauniekam cīņa ar Kijevas "Dynamo"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

EL: Vaņins uzņems Bulgārijas čempionus, Ikauniekam cīņa ar Kijevas "Dynamo"
Dāvis Ikaunieks
Foto: fkjablonec.cz

UEFA Eiropas līgā šodien tiks aizvadītas otrās kārtas spēles. Andris Vaņins un "Zurich" pulksten 19:55 savā laukumā uzņems "Ludogorets", bet Dāvis Ikaunieks un "Jablonec" pulksten 22:00 spēkosies pret Kijevas "Dynamo".

Razgradas "Ludogorets" ir Bulgārijas spēcīgākais klubs. Aizvadītajā sezonā komanda 36 maču laikā piedzīvoja tikai divus zaudējumus un savāca 88 punktus, tuvāko sekotāju Sofijas CSKA apsteidzot par septiņiem punktiem. Arī trešajā vietā bija galvaspilsētas komanda – Sofijas "Levski". Ar 26 vārtu guvumiem par visa turnīra labāko snaiperi kļuva rumāņu uzbrucējs Klaudiu Kešeru, kurš "Ludogorets" pārstāv kopš 2015. gada.

Bulgārijas labākā komanda Čempionu līgas kvalifikācijā apstājās otrajā kārtā, divu spēļu summā ar 0:1 piekāpjoties "Vidi" no Ungārijas. Tālāk bija jāspēlē Eiropas līgas kvalifikācijā, un izšķirošajā kārtā ar 5:0 tika sagrauts "Torpedo" no Gruzijas. Tomēr grupu turnīra atklāšanas spēle nebija tik veiksmīga – sīvā cīņā piedzīvots zaudējums ar 2:3 pret Leverkūzenes "Bayer", spēli aizvadot mājās.

Vēl pirms pāris gadiem "Ludogorets" uz Eiropas skatuves bija nezināms klubs, taču budžeta pieauguma dēļ auga ambīcijas, 2014./15. gada sezonā pirmo reizi tika sasniegts Čempionu līgas grupu turnīrs. Izdevās pieveikt "Basel" un atņemt punktu "Liverpool", kamēr pret Madrides "Real" tika piedzīvoti zaudējumi. Arī 2016./17. gada sezonā bulgāri cīnījās Čempionu līgā. Pret "Arsenal" divi zaudējumi, pret PSG izdevās tikt pie punkta, kā arī izdevās apsteigt "Basel".

Kijevas "Dynamo" panākumi nekādus komentārus neprasa – komanda 15 reizes uzvarējusi Ukrainas čempionātā, ilgus gadus esot viens no spēcīgākajiem klubiem Eiropā, un ko vien vērts ir Andrija Ševčenko vārds. Tomēr pēdējos gados sniegums vairs nav bijis tik labs, un par Ukrainas spēcīgāko komandu jāuzskata Doņeckas "Shakhtar". Lai gan pagājušās sezonas izskaņā vienības šķīra tikai divi punkti.

Tomēr starpība bija ievērojama – ja "Shakhtar" automātiski tika Čempionu līgā, tad Kijevas komandai bija jāspēlē kvalifikācijā, un sapnis izdzisa izšķirošajā kārtā, ar 1:3 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax". Arī pērn "Dynamo" cīnījās UEFA Eiropas līgā, grupā ar "Young Boys", "Partizan" un "Skenderbeu" ieņemot pirmo vietu. Pēcāk izdevās tikt galā ar Atēnu AEK, bet 1/8 finālā nepārvarama izrādījās "Lazio" barjera.

"Zurich" Eiropas līgu ievadīja ar 1:0 pret Kipras AEK, bet "Jablonec" piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret "Rennes" ar 1:2. Gan Latvijas izlases kapteinis Andris Vaņins, gan uzbrucējs Dāvis Ikaunieks palika rezervē.

UEFA Eiropas līga, 4. oktobris

LaiksGrupaSpēleLaiksGrupaSpēle
17:50KAstana – Rennes19:55FBetis – Dudelange
19:55AZurich – Ludogorets22:00GRangers – Rapid Wien
ALeverkusen – AEK LarnacaGSpartak Moskva – Villarreal
BSalzburg – CelticHFrankfurt – Lazio
BRosenborg – LeipzigHApollon – Marseille
CZenit – Slavia PrahaISarpsborg – Genk
CBordeaux – KobenhavnIMalmo – Besiktas
DAnderlecht – Dinamo ZagrebJStandard Liege – Akhisar
DFenerbahce – Spartak TrnavaJKrasnodar – Sevilla
EQarabag – ArsenalKJablonec – Dynamo Kyiv
EVorskla – SportingLChelsea – Vidi
FMilan – OlympiacosLBATE - PAOK

  +1 [+] [-]

, 2018-10-04 12:27, pirms 6 gadiem
Cerams spēlēs Ikaunieks.

     [+] [-]

, 2018-10-04 16:44, pirms 6 gadiem
Vaņins uzņems no soliņa

     [+] [-]

, 2018-10-04 20:02, pirms 6 gadiem
Vaņins rezervē.