Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Monaco'' katastrofālā sezona turpinās ar sakāvi Dortmundē, ''Atletico'' uzveic beļģus

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

''Monaco'' katastrofālā sezona turpinās ar sakāvi Dortmundē, ''Atletico'' uzveic beļģus
"Dortmund Borussia" svinot vārtu guvumu. Foto: AFP/Scanpix

A grupā tika aizvadītas divas līdzīgas spēles. "Dortmund Borussia" ar 3:0 spēja pieveikt "AS Monaco". Taču "Atletico Madrid", pateicoties Grīzmana diviem vārtiem, izcīnīja grūtu uzvaru pār "Club Brugge" ar 3:1.

A grupā notika cīņa Dortmundē starp vietējo “Borussia” un “AS Monaco”. Dortmunde savu sezonu ir iesākusi lieliski, atrodoties tabulas augšgalā Vācijas Bundeslīgā un arī izcīnīta uzvara pirmajā Čempionu līgas grupu turnīra spēlē pret “Club Brugge”. Šodienas pretiniecei “Monaco” pilnīgi pretējs starts – tikai viena uzvara astoņās spēlēs Francijas čempionātā un zaudējums pret “Atletico” aizvadītajā Čempionu līgas kārtā.

Spēli viesi no pundurvalsts Monako sāka teicami. Tā spēja, par spīti “Borussia” bumbas kontrolei, izcelties ar vairākām iespējām atklāt rezultātu, apdraudot šveicieša Romāna Burki sargātos vārtus. Pamanāms bija šīs vasaras “AS Monaco” papildinājums Bendžamins Henriks, kurš, spēlējot no kreisā flanga, spēja vairākkārt uzlauzt pretinieku aizsardzību un izveidot bīstamus momentus.

Īsi pirms puslaika beigām “Monaco” vārtsargs Djego Benaglio piedzīvoja epizodi, kurā glāba savu komandu no vārtu zaudēšanas, taču vienlaikus iedzīvojās savainojumā. Tādēļ viņš bija spiests pamest laukumu spēles 43. minūtē. Viņa vietā nāca Danijiels Subašičs. Pāris minūtes vēlāk atskanēja tiesneša svilpe, simbolizējot par pirmā puslaika beigām, bezvārtu neizšķirtā.

Otro puslaiku “Dortmund Borussia” sāka ar maiņu, kurā laukumu pameta Mariuss Volfs, taču uz tā devās jaunais dāņu futbolists Jakobs Larsens. Neilgi pēc maiņas dānis saņēma bumbu no komandas biedra Džeidona Sančo, un ar precīzu sitienu vārtu stūrī Larsenam izdevās atklāt rezultātu un panākt 1:0.

Spēlei turpinoties, “Dortmund” pārsvars palielinājās, tā arvien biežāk nogādāja bumbu soda laukumā, kur bieži darbs bija aizsargiem un vārtsargam Subašičam. Spēles 69. minūtē tika izdarīts pārkāpums pret Vācijas klubu, kas deva iespēju sist 11 metru soda sitienu, taču Pako Alkasers sita pa vārtu konstrukciju.

Trīs minūtes vēlāk 72. minūtē, pēc Sančo un Marko Roisa piespēlēm, Alkasers ar precīzu sitienu laboja savu iepriekšejo kļūdu, panākot 2:0 mājinieku “Dortmund Borussia” labā. Spēles tempam nomierinoties, “Dortmund” vēl spēja gūt trešos vārtus, ko izdarīja komandas līderis Marko Roiss, panākot 3:0 un nodrošinot uzvaru šajā spēlē. Pievienojot vēl trīs punktus tabulai, “Dortmund Borussia” kļūst par A grupas līderi.

Citā A grupas spēlē grupas favorīte “Atletico Madrid” mērojās spēkiem ar pastarīti no Beļģijas “Club Brugge”. Tas gan neliedza “Atletico” trenerim Djego Simeonem spēlēt ar visiem labākajiem spēlētājiem. Traumas dēļ nevarēja palīdzēt šīs vasaras papildinājums no “Sporting” Gelsons Martins.

Spēli “Atletico Madrid” sāka pārliecinoši, neļaujot pretiniekiem tikt pie iespējām atklāt rezultātu. Vienā no uzbrukumiem 28. minūtē Madrides spēlētājs Tomass Lemārs ar precīzu piespēli izvirzīja Antuānu Grīzmanu vienu pret vārtsargu, kurš spēja tam pārsist pāri un panākt 1:0 mājinieku “Atletico” labā.

Ilgi nepārdzīvojot par ielaistajiem vārtiem, “Club Brugge” uzsāka centienus atspēlēties šajā spēlē. Spēles 39. minūtē beļģu komandas malējais aizsargs Arnauts Groinevelds saņēma bumbu tālu no vārtiem, taču, par spīti distancei, viņš ar spēcīgu un precīzu tālšāvienu sita bumbu vārtu tīklā, izlīdzinot rezultātu 1:1. Ar kaujiniecisku neizšķirtu abas komandas devās puslaika pārtraukumā.

Otro puslaiku “Atletico Madrid” bija spiesta sākt ar maiņu, kurā laukumu pameta Hosē Himeness, kurš atjaunoja muskuļa traumu.

“Atletico” spēles turpinājumā centās atgūt zaudēto vadību, vēl vairāk palielinot bumbas kontroli un bieži uzbrūkot pretinieku vārtiem. Spēles 67. minūtē Grīzmans, saspēlējoties ar Djegu Koštu, tika pie bumbas soda laukumā, kur viņš izdarīja savu darbu un ar precīzu sitienu panāca 2:1, gūstot jau otros vārtus šovakar.

Atlikušajā laikā praktiski ne reizi “Club Brugge” nespēja izveidot bīstamu vārtu gūšanas momentu, lai apdraudētu “Atletico Madrid” uzvaru. Pašā spēles noslēgumā “Atletico” ceturtajā kompensācija minūtē pēc Kokes vārtu guvuma nodrošināja uzvaru ar 3:1, kas ir otrais panākums divās spēlēs.

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Dortmund22004:06
2.Atletico Madrid22005:26
3.Club Brugge20021:40
4.AS Monaco20021:50

Čempionu līga, otrā kārta, A grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Dortmund – Monaco3:0 (0:0)Larsens 51’ Alkaserss 72’ Roiss 90+2’
Atletico – Club Brugge3:1 (1:1)Grīzmans 28’ 67’ Koke 90+3’ – Groinevelds 39’

     [+] [-]

, 2018-10-04 00:04, pirms 6 gadiem
Ceru ka Pako peec vasaras paliks Dortmundee un Barcas vadiiba neliks skjeershljus nesameeriigu transfeera prasiibu izmeeraa.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-04 00:07, pirms 6 gadiem
Pako turpina bruģēt ceļu uz atgriešanos Spānijas izlasē. Cik liels uzticības kredīts ir Žardimam? Monaco šosezon ir izcīnījusi 1 uzvaru 11 spēlēs...

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 00:11, pirms 6 gadiem
kāds vēl Lašons , viņš nav nekāds zviedrs , ka var kropļot uzvārdu

  +2 [+] [-]

, 2018-10-04 00:16, pirms 6 gadiem
Tas ir jāmāk - Monaco GK Benaljo saukt par Bengalio.

     [+] [-]

, 2018-10-04 00:25, pirms 6 gadiem
Lāšons kaut kur pazuda. Bet man patīk kā tiek rakstīts komandas nosaukums: ""Dortmund Borussia." It kā jau nekāda aplamība nav, bet ceru, ka tiks ievēroti principā un būs arī "United Manchester", "Hotspur Tottenham."

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 00:38, pirms 6 gadiem
Deportivo rakstīja: Lāšons kaut kur pazuda. Bet man patīk kā tiek rakstīts komandas nosaukums: ""Dortmund Borussia." It kā jau nekāda aplamība nav, bet ceru, ka tiks ievēroti principā un būs arī "United Manchester", "Hotspur Tottenham."
Ko tu tur šļupsti ? Tieši raksta tā kā tev gribētos, ka pilsēta ir pirmā. Bet taisnība, ka Dortmundi parasti raksta kā Borussia Dortmund.

     [+] [-]

, 2018-10-04 01:06, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ko tu tur šļupsti ? Tieši raksta tā kā tev gribētos, ka pilsēta ir pirmā. Bet taisnība, ka Dortmundi parasti raksta kā Borussia Dortmund.
Tāpēc jau komandas nosaukums oriģināli ir "Borussia Dortmund" jeb vienkārši "Dortmund" un pilsēta nav pirmā. Kā jau minēju, nekas traģisks, saprast var, bet ikdienā lietoju tradicionālos nosaukumus (Borussia Dortmund, Dortmund, BVB vai, latviskojot - Dortmundes "Borussia") un parasti brīnos, ka Sportacentra autori mēģina kaut ko pa savam te rakstīt. Piemēram, viens cits Sportacentra autors bieži lieto tikai "Borussia", kas, ja ir vēl virsrakstos, mani vispār apmulsina.

     [+] [-]

, 2018-10-04 12:27, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ko tu tur šļupsti ? Tieši raksta tā kā tev gribētos, ka pilsēta ir pirmā. Bet taisnība, ka Dortmundi parasti raksta kā Borussia Dortmund.
Nesaprotu,ka bots var uzskricelet vardu šļupsti!