Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Starkovs: ""Ventspils" uzvarēja likumsakarīgi"

Starkovs: ""Ventspils" uzvarēja likumsakarīgi"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs sarunā ar portālu eSports.lv pastāstīja iespaidus par futbola kluba "Ventspils" spēli Čempionu līgas 3. kvalifikācijas kārtā, kā arī uzsvēra galvenās lietas, kas jāizdara, lai tiktu nākamajā kārtā.

Aleksandrs Starkovs jau iepriekš nosauca 18 kandidātus pārbaudes spēlei pret Bulgārijas izlasi, taču solīja, ka vēl divu spēlētāju uzvārdi tiks paziņoti vēlāk, taču arī šobrīd Latvijas izlases galvenais treneris nebija izlēmis, kuri futbolisti pievienosies izlases treniņnometnei:

"Pagaidām vēl neesmu izlēmis. Visu izšķirs spēlētāju veselība, sportiskā forma. Sestdien sāksim koptreniņus, tad arī piesaistīsim vairākus spēlētājus, no kuriem arī izvēlēšos vēl divus futbolistus. 18 spēlētāji mums jau ir, tas ir pamatsastāvs. Visi šie futbolisti noteikti brauks uz Bulgāriju, bet vēl divi tikai varētu papildināt viņu rindas."

Starkovs arī analizēja futbola kluba "Ventspils" sniegumu Čempionu līgas 3. kvalifikācijas kārtas spēlē pret "BATE": "Domāju, ka pirmās spēles rezultāts bija likumsakarīgs, jo "Ventspils" uzvarēja pelnīti. Pirmajā puslaikā mazliet labāki bija "BATE", taču viņiem praktiski nebija labu vārtu gūšanas momentu. Toties "Ventspils" komandai jau pirmajā puslaikā bija laba izdevība, kad Žigajevs izrāvās viens pret vienu. Vēl atmiņā palika lieliskais Andreja Pavlova sniegums, kurš izvilka bumbu pēc pretinieku sitiena ar galvu. Otrajā puslaikā jau krietni labāk spēlēja "Ventspils". "BATE" ir ļoti spēcīga komanda, bet šajā spēlē "Ventspils" neizskatījās sliktāk, pat labāk. Gribu novēlēt viņiem veiksmi atbildes spēlē.

Starkovs arī sniedza komentāru par izlases kandidātu sniegumu pirmajā mačā: "Izlases kandidāti - Žigajevs, Kačanovs, Mihadjuks, Astafjevs laukumā izskatījās ļoti labi, tāpat vēlreiz gribētu uzslavēt vārtsargu Andreju Pavlovu, kurš aizvadīja lielisku maču. Esmu ļoti priecīgs par viņa sniegumu, jo katrs spēlētājs, ilgstoši labi spēlējot, nopelnīs savu iespēju apliecināt sevi izlases sastāvā.

Domāju, ka Jurijs Žigajevs nav no tiem spēlētāiem, kuru varētu ietekmēt neveiksmes pirmajā spēlē, viņš ir psiholoģiski spēcīgs futbolists. Daudz kas būs atkarīgs no treneriem, bet Grigorčuks ir labs psihologs. Gribētu piebilst, ka izgājieni 1:1 nav simtprocentīgi vārtu gūšanas momenti, kā daudzi domā, jo statistika liecina, ka tiek izmantots tikai katrs otrais izgājiens. Tā ka Baltkrievijā, ja Žigajevs izrausies viens pret vienu, vārti tiks gūti [smejas]."

"Mums vajag nospēlēt 1:1, tas derēs [smejas]. Protams, ka vajadzēs spēlēt ļoti uzmanīgi aizsardzībā, jo pretiniekiem ir pieci futbolisti, kuri veiksmīgi darbojas laukuma malās, centrā, pie tam viņi bieži vien mainās pozīcijām. Mums būs jāspēj dot viņiem prettriecienu, jāspēj pieturēt bumba. Ir mums ātrie Rimkus, Žigajevs, Cigirlašs, kuri var sagādāt pretiniekiem problēmas. Ir jāizmanto visi savi trumpji. Treneris Romans Grigorčuks ir lielisks taktiķis, ļoti labs treneris, kurš zinās, kā uzvarēt," Latvijas izlases galvenais treneris skaidroja, kā, viņaprāt, "Ventspils" vienībai būtu jāspēlē izbraukumā.

"Jebkurā gadījumā vēlos novēlēt veiksmi, bet mēs visi zinām - veicas tiem, kuri velk [no krievu valodas]," Aleksandrs noslēdza sarunu ar laba vēlējumiem mūsu komandai.


, 2009-08-04 12:52, pirms 15 gadiem
Starkovs pēc nedēļas paziņo ka uzvara bija likumsakarīga.Varēja tak ātrāk nointervēt Starkovu un vēl kādu futbola cilvēku jo Ventspils ir uz vēsturiska sasnieguma sliekšņa.
, 2009-08-04 12:54, pirms 15 gadiem
Hmm... Starkova sacītais ļauj noprast, ka viņš apsver iespēju uz izlasi atkal uzaicināt Pavlovu... Ja Pavlovs šādi turpinās rukāt, man nekas nav pretī. Labs variants Koļinko aizstāšanai, ja viņš vēl aizvien nebūs atradis klubu... Es arī novēlu FKV tikt nākamajā kārtā.

A, kaut kur vispār rādīs LV spēli pret Bulgāriju? Ja kāds zina, tad varētu iemest linku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: valensia
, 2009-08-04 13:22, pirms 15 gadiem
valensia rakstīja: būs vēsturisks sasniegums-0-2,0-3.kurš normāls eiropas treneris(ja viņam nepiemaksā) ņemtu slavēto Starkova futbolistu izlasē- atbilde-neviens.Patriotiem būt labi-bet no futbola spēles arī jāgūst baudījums. vai tad jūs skatāties sliktas filmas,lai arī beigas labas.
Protams es ar gribētu lai Kļava un Kačanovs aktīvi pieslēgtos uzbrukumam un Astafjevs graizītu pretinieku aizsardzību kā nazis sviestu bet ir jābūt reālam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-04 13:34, pirms 15 gadiem
Mazaa_vaaveriite rakstīja: un veel baltkrievu perdelj neta barstija komentus, ka fkv baltkrievijas chempi labi ja pa vidu meetaatos. nozheelojami. fkv ja ari nebiaj izteikti labaks, tad manams vinj uparakums bija pavisam noteikti. ceru, ka ventinji muus spees iepriecinaat atbildes spele. un japiever tiem urodiem mutiites.

p.s. un jebal, starkov, vienreiz atver acisun izsauc Surnjinu. tad redzesi, kursh patiesham ir LM iistais speletajs. nevis paskties tik vartu guvejus. Tads Surnins jau sen ir pelnijis but izlases nometnees. un ne vien ka sparingpartneris....
Viņš neņems jo Starkovam nepatīk uz uzbrukumu tendēti pussargi/aizsargi.
, 2009-08-04 13:55, pirms 15 gadiem
afanasjeva s sbornuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
, 2009-08-04 14:11, pirms 15 gadiem
Mazaa_vaaveriite rakstīja: un veel baltkrievu perdelj neta barstija komentus, ka fkv baltkrievijas chempi labi ja pa vidu meetaatos. nozheelojami. fkv ja ari nebiaj izteikti labaks, tad manams vinj uparakums bija pavisam noteikti. ceru, ka ventinji muus spees iepriecinaat atbildes spele. un japiever tiem urodiem mutiites.


p.s. un jebal, starkov, vienreiz atver acisun izsauc Surnjinu. tad redzesi, kursh patiesham ir LM iistais speletajs. nevis paskties tik vartu guvejus. Tads Surnins jau sen ir pelnijis but izlases nometnees. un ne vien ka sparingpartneris....
Ja Surņinu noteikti vajaga izsaukt!
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.