Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Ar trim 4:0 sagrāvēm noslēgusies Eiropas līgas priekškvalifikācijas kārta

Ar trim 4:0 sagrāvēm noslēgusies Eiropas līgas priekškvalifikācijas kārta
Ziemeļīrijas kluba "Cliftonville" spēlētāji svin vārtu guvumu. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

UEFA Eiropas līgas priekškvalifikācijas kārtā šovakar tikšanu tālāk nodrošināja divi Ziemeļīrijas klubi, kā arī pa vienam Gibraltāra, Fēru salu, Luksemburgas un Andoras klubiem.

Pa diviem vārtiem katrā no puslaikiem guva ziemeļīru "Cliftonville", kas ar 4:0 sagrāva "Barry Town" no Velsas. Panākums bija likumsakarīgs, jo "Cliftonville" piederēja liels pārsvars izdarītajos sitienos (18:5). "Cliftonville" nākamajā kvalifikācijas kārtā spēkosies ar norvēģu "Haugesund". Savukārt cits Ziemeļīrijas klubs "Ballymena United", kas šovakar nospēlēja 0:0 ar Fēru salu "NSI Runavik" pirmajā kārtā eksaminēs Zviedrijas "Malmö FF".

Labāk klājās citai Fēru salu komandai "KI Klaksvik", kura ar 4:0 (9:1 summā) sakāva Sanmarīno "Tre Fiori". Nākamajā kārtā "KI Klaksvik" viesosies Lietuvā, kur spēlēs ar "Riteriai". Tikmēr trešo 4:0 sagrāvi nokārtoja Gibraltāra "Europa FC", kas pret Andoras "Sant Julià" reabilitējās par neveiksmi (2:3) pirmajā mačā. "Europa FC" gaidāms ļoti smags duelis ar poļu grandu Varšavas "Legia".

Par mata tiesu eirokausu sezonas turpinājumu nodrošināja Nīderkornas "Progrès" no Luksemburgas. Pundurvalstiņas pārstāvji pirmajā spēlē ar Kārdifas "Metropolitan University" bija pārāki ar 1:0, kamēr šovakar atbildes cīņā Velsā mača gaitā bija nonākuši zaudētājos ar 0:2. Tomēr situāciju glāba beļģu leģionārs Meirons de Almeida, kurš panāca derīgo 1:2. "Progrès" tika tālāk pateicoties izbraukumā vairāk gūtajiem vārtiem. Luksemburgas klubs pirmajā kārtā centīsies apspēlēt Korkas "City" no Īrijas.

Visbeidzot iespēju samērot spēkus ar Tbilisi "Dinamo" nopelnīja Andoras "UE Engordany", kas ar 2:1 pārspēja "La Fiorita" no Sanmarīno.

UEFA Eiropas līgas priekškvalifikācijas kārta

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Barry Town (Velsa) - Cliftonville (Ziemeļīrija)0:00:40:4
Progrès Niederkorn (Luksemburga) - Cardiff Metropolitan (Velsa)1:01:22:2
KI Klaksvik (Fēru salas) - Tre Fiori (Sanmarīno)5:14:09:1
Sant Julià (Andora) - Europa FC (Gibraltārs)3:20:43:6
Ballymena United (Ziemeļīrija) - NSI Runavik (Fēru salas)2:00:02:0
La Fiorita (Sanmarīno) - UE Engordany (Andora)0:11:21:3
Prishtina (Kosova) - St Joseph's FC (Gibraltārs)1:10:21:3

Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga
5

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.