Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Zidāns slavē komandas garu, Kazemiru slavē Zidānu

Andrejs Siliņš

Zidāns slavē komandas garu, Kazemiru slavē Zidānu
Kazemiru
Foto: LaPresse / Scanpix

Pēc uzvaras UEFA Čempionu līgā, finālā ar 4:1 sakaujot Turīnas "Juventus", Madrides "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns atzina, ka komandas panākumu pamatā ir katra spēlētāja ieguldītais darbs, bet "Juventus" treneris Masimiljāno Alegri norādīja, ka Turīnas komandai būs visas iespējas nākamajā sezonā atkal tiekties pēc visaugstākā mērķa.

"Jūtos īpaši laimīgs, šis bijis vienreizējs gads. Pat nosapņot nevarētu neko labāku. Pēdējā kārtā triumfējām vietējā čempionātā, bet sasniegt Čempionu līgas finālu divas sezonas pēc kārtas ir ārkārtīgi grūti - esam to paveikuši. Spēlējām pret lielisku komandu. Pirmais puslaiks bija sarežģīts, bet otrajā bijām pārliecinoši labāki. Daudz presingojām un uzvarējām arī fiziskajā cīņā," pēc fināla sacīja Zidāns.

"Pirmais puslaiks bija līdzīgāks. "Juventus" sāka ļoti labi, bieži bija ar bumbu. Puslaikā teicu saviem spēlētājiem, lai turpina iesākto darbu, bet iegulda vairāk enerģijas - aizvadījām iespaidīgu otro puslaiku. Saspēlēšanās un kustēšanās bija fantastiska - pret "Juventus" gūt četrus vārtus nav vienkārši," turpināja treneris. "Esmu daļa no šīs komandas. Atslēgas moments šīs sezonas veiksmēm ir tas, ka katrs juties svarīgs, katrs devis ieguldījumu. Spēlētāju komunikācija ir fantastiska. Ja tev ir šīs īpašības, kā arī talants, tev ir liela iespēja."

"Esmu ļoti laimīgs un pateicīgs klubam par man doto iespēju strādāt ar tik fantastiskiem spēlētājiem. Esmu ļoti laimīgs - bez maz vai varētu dejot. Jūtos šajā klubā kā mājas saimnieks, šis klubs ir manā sirdī. Tagad svarīgi izbaudīt to, ko esam paveikuši," Zidāns nespēja valdīt emocijas. "Šī ir vēsturiska diena visai Madrides ģimenei - spēlētājiem, kluba darbiniekiem, visiem līdzjutējiem. Nākamais gads būs vēl grūtāks un mums būs jāstrādā ļoti, ļoti smagi, lai atkal uzvarētu. Taču šodien varam izbaudīt faktu, ko esam apliecinājuši - esam ļoti laba komanda."

"Juventus" galvenais treneris Masimiljāno Alegri atzina, ka jau pirms fināla favorīte bijusi "Real": "Pirmkārt, vēlos apsveikt savu komandu - šī bijusi sevišķa sezona. Esam uzvarējuši [Itālijas] līgā, [Itālijas] kausā un sasnieguši [Čempionu līgas] finālu, man viņiem par to jāpateicas. Pirmajā puslaikā spēlējām skaisti, otrajā "Real" uzspieda uz gāzes pedāļa, bet mēs nespējām uz to atbildēt. Futbols var būt arī murgains. Nekad neuzskatīju mūs par favorītiem. "Real" finālā nebija iekļuvusi tāpat vien, šajā mačā viņi ļoti labi aizsargājās, mūsu uzbrucējiem nebija viegli tikt garām."

"Nospēlējām lielisku pirmo puslaiku, bet pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem mums vajadzēja palikt spēlē. Izveidojām pāris iespējas pie 1:2, taču nespējām tās izmantot. Mums jāstrādā pie spēles organizācijas un bumbas izmantošanas, mums jāmācās, kad kļūt aktīvākiem un kad nomierināties," analizēja treneris. "Nedomāju, ka "Juventus" būtu sasnieguši kāda apļa beigas. Bufons un Barzagli būs ar mums arī nākamsezon, viņi joprojām mums var dot ļoti daudz. Protams, mums jāuzlabo komanda, lai sasniegtu augstāku tehniskās kvalitātes līmeni. Pēc brīvdienām atgriezīsimies pie darba ar jaunu motivāciju. Futbols dod iespēju mēģināt atkal nākamajā gadā."

""Juventus" turpina augt, turpina uzlaboties - ja varēsim komandā iekļaut vairākus jaunus spēlētājus, iekļaut viņus tajā, kas mums jau ir, tad arī nākamajā sezonā būsim ļoti konkurētspējīgi Čempionu līgā," pārliecināts bija Alegri.

Uzvaras vārtu autors Kazemiru norādīja uz trenera Zidāna labvēlību pret sevi: "Kad viņš bija [Karlo] Ančeloti asistents, viņš pret mani izturējās ļoti labi. Viena no svarīgākajām lietām pirmajā sezonā šeit bija tas, cik draudzīgs bija Zidāns. Nav viegli atbraukt, spēlēt maz, tad iziet laukumā un aizvadīt labu maču. Čavi un Kedira spēlēja labi, bet es netiku pie spēlēšanas. Zidāns man palīdzēja, runāja ar mani, sacīja, lai gaidu savu brīdi un turpinu strādāt, tāpēc varēju nebūt sasprindzis. Kad beidzot tiku pie iespējas, izmantoju to, un viss atrisinājies labi. Zidāns zina, kāda ir ģērbtuve, kāda ir tās mentalitāte. Viņš zina, ka spēlētājs ir arī cilvēks. Dažreiz tu esi saskumis, dažreiz dusmīgs, un viņš zina, kā runāt ar spēlētāju, ja kas tāds notiek. Tas ir viņa spēks - viņš zina, kā uzturēt kontaktu arī ģērbtuvē."

Runājot par Madrides svarīgākajiem spēlētājiem, "Juventus" treneris Alegri pat nepieminēja Krištianu Ronaldu, bet uzteica tieši brazīlieti Kazemiru: "Cilvēki runā pr Isko un Beilu, bet man skatījumā svarīgākais spēlētājs ir Kazemiru, jo bez viņa komanda nevar rādīt tādu pašu sniegumu. Viņš ir tas, kurš dod balansu savai komandai, manā skatījumā viņš ir pamatvērtība. Viņš nav tehniski apdāvinātākais, bet viņa sniegums ir kā pamats. Nedomāju, ka kāds cits spēlētājs Madridei dod to balansu, ko spēj dot Kazemiru."

Pirms fināla gan ALegri izteicās, ka Kazemiru esot mazāk talantīgs nekā citi "Real" spēlētāji, tomēr brazīlietis ļaunu prātu par to netur: "Katrs redz futbolu citādāk, es to cienu. Protams, Kazemiru nav Isko maģijas vai Krištianu vārtu guvumu, bet viņš strādā smagi. Neuztraucos par to, ko kāds pasaka. Ja esmu pamata sastāva spēlētājs šajā komandā, tad tas ir tāpēc, ka treneris zina manu nozīmi komandai. Jūtos tikpat svarīgs, cik pārējie. Man patīk gūt vārtus, atdot rezultatīvas piespēles, bet visvairāk man patīk atņemt bumbas pretiniekam un atdot tās komandas biedriem. Jūtos komfortabli, darot šo darbu. Man bumbas atņemšana ir kā vārtu guvums."

"Taisnība, nejūtos kā brazīliešu futbolists. Dažiem ir augsta meistarība, daži spēlē maģiski, daži smagi strādā. Nav šaubu, ka es esmu starp pēdējiem, ar pazemību un motivāciju vienmēr uzvarēt. Eiropas futbolā esmu iemācījies daudz lietu, esmu labi te adaptējies. Varbūt vairāk izskatos pēc eiropiešu futbolista," atzina 25 gadus vecais Kazemiru, kurš Madirdē ir no 2013. gada.

Izmantotie resursi:
UEFA
ESPN

  +2 [+] [-]

, 2017-06-04 10:11, pirms 7 gadiem
Reāli vakardienas varonis bija Kazemiru!

  +6 [+] [-]

, 2017-06-04 11:57, pirms 7 gadiem
Alegri saka, ka Juve neizmantoja savas iespējas pie 1-2, bet es atceros, ka līdz apmēram 80.minūtei Juve 2.puslaikā nebija pat pa vārtiem situsi. Kādas vēl iespējas??? 1:2 rezultāts taču noturējās tikai 3 minūtes. Alegri kaut ko te samurgojis vai arī Siliņš nepareizi iztulkojis...

  +1 [+] [-]

, 2017-06-04 12:49, pirms 7 gadiem
Es vel svinu Real Madrid uzvaru.
Real man taadu svineeshanu sagaadaaja, ar skaistu naudas balvu ko ieguvu uzliekot palielu summu uz Real uzvaru..
Biju par 90% paarliecinaats par Real uzvaru.
HALA MADRID!

  -2 [+] [-]

, 2017-06-04 13:05, pirms 7 gadiem
Kazemiro nevis Kazemiru

  +2 [+] [-]

, 2017-06-04 13:24, pirms 7 gadiem
Shawty rakstīja: Kazemiro nevis Kazemiru
Nerunā muļķības, lūdzu!

  -3 [+] [-]

, 2017-06-04 17:45, pirms 7 gadiem
HokejaFans115 rakstīja: Reāli vakardienas varonis bija Kazemiru!
BS, kristīns visu nokārtoja, Kazemira sitiens bija haļava.

     [+] [-]

, 2017-06-04 18:41, pirms 7 gadiem
casemiru

  +1 [+] [-]

, 2017-06-04 19:12, pirms 7 gadiem
Ok, Kazemirs varbuut nav tik tehnisks, bet kaa vinjs straadaa uz laukuma, kaa censhas - paliidzeet komandai kaa vien var, tas ir iespaidiigi. Un tapeec arii vinjs ar smagu darbu ir izkarojis vietu 11.
Manaa skatiijumaa, labaakais balsta pussaargs shajaa aizvadiitaajaa sezonaa. Nu tikpat labs arii bija, protams, Kantē no Chelsea, bet vinu lieku 2.vietā!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-04 19:15, pirms 7 gadiem
Un Zizuu, protams, ir iistais cilveeks prieksh Real, tas visiem ir skaidrs, buutu Perezs aatraak to sapratis, nevis kkaadu Benitezu panjemt, kursh reaali izgaazaas kaa veca seeta... Kad Zidaanu apstiprinaaja par galveno treneri, es uzreiz pie seviim nodomaaju, ka Realu tgd gaida lieli laiki, un taa tas arii ir. Zidaans vnk lieliski zina, kaa Realam ir jaaspeelee, jo pats tam ir izgaajis cauri!