Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Sāksies Eiropas līgas 1/4 fināli - "Chelsea" uzņems "Rubin"

Sāksies Eiropas līgas 1/4 fināli - "Chelsea" uzņems "Rubin"
Vai Kazaņas "Rubin" tikpat sekmīgi turpinās veiksmīgāko sezonu starptautiskajā arēnā?
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar 22:05 četrās Vecā kontinenta pilsētās sāksies UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla pirmās cīņas. Londonā vietējā „Chelsea” uzņems šobrīd ceturto spēcīgāko Krievijas premjerlīgas vienību Kazaņas „Rubin”.

Londonā „Chelsea” uzņems Kazaņas „Rubin”. Mājiniekiem nevarēs palīdzēt Ešlijs Kols un Gerijs Keihils, kuriem jācīnās ar savainojumiem, bet Demba Bā nedrīkst spēlēt, jo iepriekš grupu turnīrā spēlēja „Newcastle United” rindās. Kazaņas komandai nāksies iztikt bez uzbrucēja Aleksandra Rjazanceva un Francijas pussargs Jans Mvilā – abiem savainojumi.

Šī būs „Chelsea” trešā spēle sešās dienās, tāpēc komandas galvenajam trenerim Rafaelam Benitesam rūpīgi jāpārdomā sākuma vienpadsmitnieks, ko sūtīt cīņā šovakar. Sestdien Anglijas Premjerlīgas spēlē Benitess krietni bija izmainījis ierasto sastāvu un par to samaksāja ar zaudējumu „Southampton” vienībai (1:2).

„Katra nākamā spēle jānovērtē kā pati svarīgākā. Dažreiz izvēlēsimies veinai spēlei sastāvu, bet uz nākamo nomainīsim trīs, četrus vai pat septiņus spēlētājus. Tas ir veids, kādā iespējams cīnīties par uzvaru katrā spēlē,” savu filozofiju skaidroja Benitess. Spāņu speciālists norādījis uz „Rubin” spējām gūt vārtus un tieši no tā angļiem būšot jāuzmanās.

Kazaņas komanda ceturtdaļfinālā spēlē pirmo reizi, un šo panākumu nopelnīja godam – vispirms tika apspēlēta titula aizstāvētāja Madrides „Atletico”, bet pēcāk arī citi spāņi „Levante”. Kazaņas galvenais treneris Kurbans Berdjevs apzinās, kur nonācis un kas stājas pretī: „Tomēr mums tā būs tikai papildu motivācija, kas padarīs šo dueli aizraujošāku. Mēģināsim parādīt savu labāko sniegumu, lai līdzinātos šīs angļu top komandas līmenim.”

Angļi Eiropas līgas ceturtdaļfinālā pārstāvēti vēl divos dueļos – „Tottenham” šovakar mājās uzņems „Basel”, savukārt „Newcastle United” viesosies Portugālē, tiekoties ar „Benfica”. Vienīgais ceturtdaļfināls, kurā nespēlēs angļu komandas, būs duelis starp turku „Fenerbahce” un Romas „Lazio”. Visas spēles šovakar sāksies vienlaikus – pulksten 22:05.

UEFA Eiropas līga, ceturtdaļfinālu pirmās spēles

SpēleLaiks
Fenerbahce – Lazio22:05
Tottenham – Basel22:05
Chelsea – Rubin22:05
Benfica – Newcastle22:05

, 2013-04-04 13:49, pirms 11 gadiem
Varat lūdzu kāds izskaidrot, kapec Chelsea spēle Eiropas līga, bet citi vadošie klubi nē. Neesmu nekads futbola fans, tapec ipaši nesekoju līdz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-04 14:06, pirms 11 gadiem
Chelsea Čempionu līgas grupas turnīrā ieņēma 3. vietu (pirmās divas ieņēma Juventus un Doņeckas Šahtar). Tie klubi, kas ieņem 3. vietu ČL grupu turnīrā pāriet uz EL play off stadiju.
Reaktiivais rakstīja: Varat lūdzu kāds izskaidrot, kapec Chelsea spēle Eiropas līga, bet citi vadošie klubi nē. Neesmu nekads futbola fans, tapec ipaši nesekoju līdz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-04 14:19, pirms 11 gadiem
Šovakar 22:05 četrās Vecā kontinenta pilsētās sāksies UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla pirmās cīņas.

Vispār 3 (trīs) pilsētās. Chelsea un Tottenham spēlē Londonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-04 15:01, pirms 11 gadiem
Reaktiivais rakstīja: Varat lūdzu kāds izskaidrot, kapec Chelsea spēle Eiropas līga, bet citi vadošie klubi nē. Neesmu nekads futbola fans, tapec ipaši nesekoju līdz
spāņu vadošie klubi ir ČL, tāpat kā vācieši un arī PSG
Juve arī ČL, Milāna ārā no ČL 1/8finālā
Man Utd-izkrita ČL 1/8 finālā
Man City palika pēdējie savā ČL grupā
tas arī viss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-04 17:41, pirms 11 gadiem
Par Bāzeli, pagājušajā gadā izslēdza ManU no ČL, šogad jau 1/8 tikts garām Zenit, te viss var notikt.
, 2013-04-04 22:38, pirms 11 gadiem
Jā, 0:1, Bāzele iet uz priekšu.

Labojums, 0:2.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.