Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

UEFA nolemj paātrināt VAR ieviešanu un sāks to izmantot Čempionu līgā jau šosezon

UEFA nolemj paātrināt VAR ieviešanu un sāks to izmantot Čempionu līgā jau šosezon
Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Izpildkomitejas sēdē Dublinā, Īrijā, apstiprināts lēmums, ka video tiesneša sistēmas (VAR) izmantošana Čempionu līgā tiks ieviesta agrāk nekā plānots – jau šosezon, sākot ar astotdaļfinālu.

Septembrī UEFA vadība nolēma, ka Čempionu līgā ieviesīs VAR līdz ar nākamās sezonas sākumu, taču šodien nolemts, ka ČL ir gatava agrākai jaunās sistēmas implementācijai. VAR tiks izmantota, sākot ar astotdaļfināla spēlēm Čempionu līgā, kā arī Eiropas līgas fināla spēlē, Nāciju līgas finālposmā un U21 Eiropas čempionāta finālturnīrā.

„Mēs esam gatavi sākt izmantot VAR agrāk nekā sākotnēji bijām plānojuši,” paziņoja UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins. „Esam pārliecināti, ka šis lēmums nesīs pozitīvu efektu mūsu sacensībām, sniedzot tiesnešiem palīdzību, kas ļaus novērst kļūdainus lēmumus.”

VAR sistēma tika izmantota šogad Pasaules kausā Krievijā, kā arī ienākusi vairākās lielajās Eiropas futbola līgās. Anglijas Premjerlīga, kas palikusi vienīgā no Eiropas „Top 5” līgām, kas šosezon vēl neizmanto VAR, sāks to darīt nākamajā sezonā.

VAR piedāvā spēles galvenajam tiesnesim iespēju mača gaitā ar sazināties ar video tiesnesi, kuram pieejams video atkārtojums, izvērtējot nozīmīgākās mača epizodes un ziņojot galvenajam tiesnesim par iespējami nepareizu lēmumu. Galvenajam tiesnesim ir iespēja uzklausīt video tiesneša rekomendāciju, kā arī pašam doties laukuma malā un apskatīt video atkārtojumu TV ekrānā, pēc tam pieņemot galīgo lēmumu.

UEFA šodien arī lēma par vairāku nākamo turnīru rīkotājvalstīm. Jau ziņots, ka Nāciju līgas finālčetrinieka spēles uzņems Portugāle, bet sieviešu „Euro 2021” rīkošana uzticēta Anglijai. U21 EČ finālturnīru 2021. gadā uzņems Ungārija un Slovēnija, kamēr šīs sezonas telpu futbola Čempionu līgas finālspēles norisināsies Kazahstānā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/abo...


, 2018-12-03 18:55, pirms 5 gadiem
Sen bija laiks, citādi tāds Ronaldu tik sit golus no aizmugures stāvokļa, ko tiesneši neredz, vai negribēja redzēt...
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".