Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Barcelona" viesos pie "Tottenham", "Liverpool" smagais grafiks turpinās Neapolē

"Barcelona" viesos pie "Tottenham", "Liverpool" smagais grafiks turpinās Neapolē
Lionels Mesi un Luiss Svaress. Foto: EPA/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā tiks aizvadītas astoņas spēles grupu turnīrā. Neveiksmīgu spēļu sēriju uzsākusī „Barcelona” centīsies Londonā pieveikt sastāva ziņā novājināto „Tottenham”, kamēr „Napoli” pēc pieticīgā ČL sezonas sākuma būs nepieciešams veiksmīgs sniegums pret „Liverpool”.

„Barcelona” pirms divām nedēļām Čempionu līgas pirmajā kārtā ar 4:0 izrēķinājās ar Eindhovenas komandu. Tam sekoja Katalonijas grandā neierasta notikumu virkne, proti, trīs Spānijas čempionāta spēlēs pēc kārtas neizdevās tikt pie uzvaras – mājās 2:2 pret „Girona” un 1:1 pret „Athletic”, kamēr viesos ar 1:2 tika zaudēts „Leganes”.

Dažu neveiksmju sērija nenozīmē, ka „Barcelona” zaudējusi Eiropas futbola granda statusu, taču no vakardienas pieejams lielisks piemērs, kā pēc neveiksmēm Spānijas čempionātā seko negaidīts zaudējums ČL. Madrides „Real” turklāt bija jāspēlē ar Maskavas CSKA, kamēr „Barcelona” nāksies domāt par to, kā apturēt Hariju Keinu un „Tottenham”. Iepriekšējā "Barcelona" spēlē sākumsastāvā nebija iekļauts Lionels Mesi, cenšoties sniegt viņam atpūtu pirms mača Londonā, taču spēles gaita iegrozījās tik neveiksmīgi, ka Mesi bija jādodas laukumā, un ar viņa palīdzību izdevās atspēlēties un tikt vismaz pie neizšķirta.

Barsas laime gan ir tā, ka „Tottenham”, Premjerlīgas ceturtās vietas īpašniece, ne tuvu nebūs labākajā sastāvā. Tiek ziņots, ka spēlēt nevarēs Dele Alli, Kristians Ēriksens, Musā Dembelē un aizsargi Seržs Orjē un Jans Vertongens. Komandas treneris Maurisio Početino atzina, ka šis nav labākais brīdis, kad aizvadīt augsta līmeņa spēles, taču uzsvēra, ka viņa komandā svarīgs ir katrs spēlētājs un uzvaras atslēga ir komandas sadarbība.

„Tottenham” ir nepatīkamākā situācijā Čempionu līgā, jo pirms divām nedēļām parādīja visai blāvu sniegumu Milānā. Lai gan izdevās izvirzīties vadībā, „Inter” šajā spēlē rādīja labāku sniegumu un beigās prata veiksmīgi izraut uzvaru 2:1. Jāpiemin, ka šī būs abu komandu tikai trešā savstarpējā spēle un pirmā kopš 1982. gada, kamēr īpašs šis mačs varētu būt Žerāram Pikē, kurš, ja dosies laukumā, aizvadīs savas karjeras simto ČL spēli, kļūstot par desmito spāni, kurš to paveicis.

Otrā B grupas spēlē „Inter” viesosies Eindhovenā pie vietējās PSV. Abas komandas vietējos čempionātos uzņēmušas trīs uzvaru sēriju, turklāt PSV pēc sakāves pret „Barcelona” Nīderlandes līgā pārliecinoši izrēķinājās ar savu galveno konkurenti „Ajax” (3:0). „Inter” sakarā jāpiebilst, ka kluba vadība veikusi pārrunas ar Džuzepi Marotu, kurš tika pirms dažām dienām atstāja „Juventus” izpilddirektora amatu.

Šovakar paredzēta vēl viena ļoti interesanta Eiropas futbola lielvalstu klubu cīņa – „Napoli” ar Karlo Ančeloti priekšgalā uzņems „Liverpool”. Neapoles komanda nedēļas nogalē cieta sāpīgu zaudējumu pret „Juventus”, jau sezonas sākumā A Sērijā tiekot pie sešu punktu deficīta, turklāt „Napoli” arī ČL sezonu neiesāka izcili (maigi sakot), spēlējot 0:0 Belgradā pret „Crvena Zvezda”.

„Napoli” pretiniece „Liverpool” sezonu iesāka ļoti spēcīgi, par ko Anglijā uz savas ādas pārliecinājās arī grupas un visas ČL favorīte PSG. Taču „Napoli” ir pamats cerēt, ka Jirgena Klopa vadītā komanda neizturēs uzņemto tempu. „Liverpool” septembra otrā puse bija pārpildīta ar ļoti grūtām spēlēm – kopš 15. septembra „Liverpool” bija jāspēlē ar „Tottenham”, PSG, divreiz pēc kārtas ar „Chelsea”, bet nedēļas nogalē jau gaida sadursme ar Mančestras „City”. Pagaidām „Liverpool” cietusi tikai vienu zaudējumu, Līgas kausā piekāpjoties „Chelsea”, taču skaidrs, ka izlašu pārtraukums Liverpūlei būs ļoti noderīgs.

PSG tikmēr mēģinās izvairīties no nevēlamām sensācijām, uzņemot „Crvena Zvezda”, kas šosezon paviesojās arī Rīgā un Lietuvā. Serbu komandai izdevās palikt sausā pret „Napoli”, taču PSG tikai vienreiz šosezon ir pabeigusi spēli ar mazāk nekā trim gūtiem vārtiem. Parīzes spēle šodien būs starp vakara agrajiem mačiem, proti, tā sāksies jau 19:55 pēc Latvijas laika.

UEFA Čempionu līgas spēles, trešais oktobris

GrupaKomandasSākums
DLokomotiv-Schalke19:55
CPSG-Crvena Zvezda19:55
AAtletico-Brugge22:00
ABorussia - Monaco22:00
DPorto-Galatasaray22:00
CNapoli-Liverpool22:00
BPSV-Inter22:00
BTottenham-Barcelona22:00

Izmantotie resursi:
The official website for European football -...


, 2018-10-03 13:07, pirms 6 gadiem
Žēl, ka Tottenham nevarēs spēlēt vairāki svarīgi pamatsastāva spēlētāji, tā ka nesanāks tik labs duelis kā varētu būt.
, 2018-10-03 13:08, pirms 6 gadiem
Napoli-Liverpool būs jāskatās, tā varētu būt laba spēle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-03 13:35, pirms 6 gadiem
Lokomotīve , PSG , Atletico , Dortmunde , Porto, Barsa uzvarēs šovakar , pārējās spēles neiškirts
, 2018-10-03 13:39, pirms 6 gadiem
Loko un Shalke spēli varēja samainīt vietām ar kādu no šīm spēlēm.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.