Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

EL: Šteinboram sirdi plosošs zaudējums, Rakelam deviņas minūtes un izstāšanās

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

EL: Šteinboram sirdi plosošs zaudējums, Rakelam deviņas minūtes un izstāšanās
Pāvels Šteinbors
Foto: Foto Olimpik/Sipa USA/Scanpix

Šovakar tiek aizvadītas Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas visas atlikušās atbildes spēles.

Šteinbora Gdiņas "Arka" vietu play-off izlaiž pēdējās sekundēs

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē pirms nedēļas Gdiņas "Arka" izcīnīja dramatisku, tomēr rezultāta ziņā īsti neizdevīgu uzvaru ar rezultātu 3:2. Šovakar Polijas kausa ieguvējai nebūtu derējuši minimāli zaudējumi ar rezultātiem 0:1 vai 1:2.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, kamēr otrā puslaika 59. minūtē Dāvids Soldeckis vadībā izvirzīja "Arka". Dāņu "Midtjylland" nu jau vajadzēja gūt divus bezatbildes vārtus. Pirmie no tiem padevās 77. minūtē, kad Polijas komandas futbolists Tadeušs Soča ieraidīja bumbu savos vārtos, neveiksmīgi cenšoties izsist bumbu ārpus sava soda laukuma.

Izšķirošie vārti tika gūti spēles pēdējās sekundēs, kad krita izmisīgā Gdiņas "Arka" aizsardzība, pēc ilgas "Midtjylland" spēlētāju saspēles bumbai nonākot pie Aleksandra Sorlota, kurš no ļoti tuvas distances pagriezienā pārspēja Pāvelu Šteinboru un izrāva savai komandai uzvaru divu spēļu summā. Gdiņas "Arka", kas šogad atgriezās Eirokausos pēc 38 gadu prombūtnes, nu jākoncentrējas uz startu Polijas Ekstraklasē un kausa izcīņā.

Deniss Rakels nāk uz maiņu, Poznaņas "Lech" divreiz atspēlējas, taču izstājas

Poznaņas līdzjutēji nokļuva nepatīkamā šokā jau spēles pirmajā minūtē, kad Girano Kerks vadībā izvirzīja "Utrecht". Tā kā Nīderlandē komandas bija spēlējušas 0:0, tad "Lech" tagad bija obligāti jāgūst vismaz divi vārti. Vienus izdevās gūt 26. minūtē, dānim Kristianam Gutkjēram panākot 1:1.

70. minūtē "Utrecht" palika mazākumā, tomēr nākamos un, kā izrādījās, pašus izšķirošākos vārtus guva tieši viņi. 89. minūtē viesu labā izcēlās marokānis Zakarija Labjads, nostādot "Lech" pavisam neapskaužamā situācijā. Ļoti garā kompensācijas laikā "Lech" vienus vārtus atguva (vienu no pēdējām piespēlēm izdarot Denisam Rakelam), tomēr neko vairāk iespēt nepaguva. Poznaņas "Lech" zaudējums divu spēļu summā mazāk gūtu vārtu izbraukumā dēļ.

Rakels laukumā nāca 81. minūtē.

Lietuviešu "Trakai" salūst 38°C karstumā, play-off ļaujot iekļūt Maķedonijas "Shkëndija"

"Trakai", kas iepriekšējās divās kvalifikācijas kārtās bija izslēgusi Skotijas "St. Johnstone", kā arī Zviedrijas "IFK Norrkoping", trešajā kārtā spēkojās pret "uz papīra" vieglāku pretinieku - maķedoniešu "Shkëndija" (kas iepriekšējā kārtā gan izslēdza respektablo Helsinku HJK). Tomēr tieši šis sāncensis šai Lietuvas komandai izrādījās liktenīgs.

Pirmajā komandu savstarpējā spēlē "Trakai" divreiz izvirzījās vadībā, ar otro reizi vadības grožus noturot un svinot uzvaru ar 2:1. Tomēr jāatzīmē, ka lietuviešiem bija visas iespējas izcīnīt arī lielāku panākumu, jo lielu daļu no otrā puslaika mājinieki spēlēja esot 11 pret deviņiem "Shkëndija" futbolistiem...

Šovakar uzdevums bija pavisam grūts - jāspēlē 38°C karstajā Strumicā, kur vairāki Maķedonijas klubi aizvada savas Eirokausu mājas spēles. Pie karstuma daudz labāk pieradušie maķedonieši uzreiz pārņēma iniciatīvu savās rokās, drīz vien panākot sev vēlamo rezultātu. 29. minūtē Basarts Ibraimi ar tālsitienu no 25 metriem panāca 1:0 "Shkëndija" labā. Pēc 13 minūtēm no līdzīga attāluma Ferhans Hasani ar fantastisku soda sitienu pārsvaru dubultoja - 2:0.

Otrajā puslaikā "Trakai" nedaudz izlīdzināja spēles gaitu, tomēr atsvaidzinājumu šajā karstajā dienā tas lietuviešiem nedeva. Vēl vairāk - 72. minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja Arūns Klimāvičs, padarot viesu uzdevumu vēl grūtāku. Priekšpēdējā pamatlaika minūtē Hasani veiksmīgi noslēdza ātro pretusbrukumu, panākot 3:0 un nosūtot "Shkëndija" uz Eiropas līgas play-off kārtu. Tajā "Shkëndija" gan nebūs vienīgais klubs no Maķedonijas. Play-off spēlēs arī valsts čempione Skopjes "Vardar", kas vakar nelaimīgi izstājās no Čempionu līgas turnīra.

Šovakar no Eiropas līgas turnīra izstājās vēl viens klubs, kas pārstāv kādu no mūsu kaimiņvalstīm. Minskas "Dinamo" mājās nospēlēja 1:1 pret Larnakas AEK, ļaujot Kipras klubam turpināt priekš tā līdz šim veiksmīgo Eirokausu kampaņu.

Ungāru "Videoton" šokē "Bordeaux", Grigorčuks un "Gabala" nonāk strupceļā pret "Panathinaikos", "Bnei Yehuda" izcīna sensacionālu uzvaru Sanktpēterburgā

Šekešfehervāras "Videoton" šovakar paveica vienu no lielākajiem pārsteigumiem šī gada Eiropas līgas kvalifikācijā, ar 1:0 pieveicot franču "Bordeaux", kas nozīmē, ka divu spēļu summā ungāru klubam uzvara (2:2) pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem. Uzvaras vārtus šovakar guva kaboverdietis Stopira.

Latvijas futbola virtuvē labi zināmā ukraiņu trenera Romāna Grigorčuka trenētā Azerbaidžānas "Gabala" šovakar centās atspēlēt viesos iegūto 0:1 deficītu pret slaveno Atēnu "Panathinaikos". Tas viņiem izdevās, kad 52. minūtē "Panathinaikos" brazīliešu leģionārs Rodrigo Moledo neveiksmīgi raidīja bumbu savos vārtos. Tomēr Grieķijas grands pēc 15 minūtēm bija pavērsis spēli "kājām gaisā"... Pa vārtu guvumam somam Robinam Lodam (63. min.), kā arī ekvadorietim Braienam Cabezasam (66. min.), "Panathinaikos" svinot uzvaru divu spēļu summā ar 3:1.

Par samērā lielu pārsteigumu var uzskatīt arī Izraēlas "Bnei Yehuda" uzvaru atbildes spēlē Sanktpēterburgā pret vienu no Krievijas klubu futbola flagmaņiem - "Zenit". Par spīti lielam pārsvaram bīstamu momentu un bumbas kontroles ziņā vienīgos vārtus spēja gūt tieši "Bnei Yehuda", kad 67. minūtē soda laukuma vidū veiksmīgi pieslēdzās Almogs Buzaglo. Divu spēļu summā uzvaru (2:1) tomēr noturēja "Zenit".

Play-off kārtā iekļuva arī Limasolas "Apollon" (Kipra), Zagrebas "Dinamo", ukraiņu "Oleksandriya", Belgradas "Crvena Zvezda", Stambulas "Fenerbahçe", krievu "Krasnodar", Saloniku PAOK, kā arī Funšalas "Marítimo" (Portugāle). Uzvaru gājienu turpina arī zviedru "Östersunds", kas šovakar atspēlējās un Luksemburgā pieveica vietējo Ešas "Fola". Iepriekšējā kārtā salīdzinoši mazpazīstamais Zviedrijas klubs apkaunoja Stambulas "Galatasaray".

Horvātijas "Osijek" pārtrauc PSV sēriju, slovēņu "Domžale" pārsteidzoši pārāka par vācu "Freiburg"

Šovakar Adrijas jūras piekrastes pilsētā Osijekā pārtrūka 20 gadu ilga Eindhovenas PSV komandas sērija. Šo gadu gaitā PSV allaž bija iekļuvusi kādā no Eirokausu grupu turnīriem. Līdzīgi kā pirms nedēļas Eindhovenā, arī šovakar "Osijek" izcīnīja visnotaļ negaidītu panākumu ar 1:0, saglabājot Horvātijai izcilu bilanci šī gada Eirokausos - 4/4 startējušajām komandām iekļuvušas Čempionu/Eiropas play-off.

Tikmēr Horvātijas kaimiņvalstī Slovēnijā "Domžale" otrajā puslaikā iesita divus bezatbildes vārtus pret Vācijas "Freiburg", atspēlējoties pēc viesos piedzīvotā zaudējuma (0:1) un izcīnot uzvaru divu spēļu summā ar rezultātu 2:1.

Nākamajā kārtā, kā iepriekš paredzēts, iekļuva arī "AC Milan", Bilbao "Athletic", "Marseille", Liverpūles "Everton" un Telavivas "Maccabi". Kā pēdējā vēlu naktī savu dalību izšķirošajā kvalifikācijas kārtā nodrošināja Portugāles "Braga", kas atspēlējās un papildlaika pēdējā sekundē izrāva uzvaru 2:1 pret Solnas AIK.

Eiropas līga, kvalifikācijas turnīra trešā kārta

PSV Eindhoven (Nīderlande) - Osijek (Horvātija)0:10:10:2
Trakai (Lietuva) - Shkëndija (Maķedonija)2:10:32:4
Krasnodar (Krievija) - Lyngby (Dānija)2:13:15:2
Sturm Graz (Austrija) - Fenerbahçe (Turcija)1:21:12:3
Panathinaikos (Grieķija) - Gabala (Azerbaidžāna)1:02:13:1
Mladá Boleslav (Čehija) - Skënderbeu Korçë (Albānija)2:11:33:4
Austria Wien (Austrija) - AEL Limassol (Kipra)0:02:12:1
Dinamo Zagreb (Horvātija) - Odd (Norvēģija)2:10:02:1
Dinamo București (Rumānija) - Athletic Bilbao (Spānija)1:10:31:4
Olimpik Donetsk (Ukraina) - PAOK (Grieķija)1:10:21:3
Arka Gdynia (Polija) - Midtjylland (Dānija)3:21:24:4*
Östersunds (Zviedrija) - Fola Esch (Luksemburga)1:02:13:1
Bordeaux (Francija) - Videoton (Ungārija)2:10:12:2*
Maccabi Tel Aviv (Izraēla) - Panionios (Grieķija)1:01:01:0
Utrecht (Nīderlande) - Lech Poznań (Polija)0:02:22:2*
CS U Craiova (Rumānija) - Milan (Itālija)0:10:20:3
Brøndby (Dānija) - Hajduk Split (Horvātija)0:00:20:2
Gent (Beļģija) - Rheindorf Altach (Austrija)1:11:32:4
Astra Giurgiu (Rumānija) - FC Oleksandriya (Ukraina)0:00:10:1
Everton (Anglija) - Ružomberok (Slovākija)1:01:02:0
Aberdeen (Skotija) - Apollon Limassol (Kipra) 2:10:22:3
Red Star Belgrade (Serbija) - Sparta Prague (Čehija)2:01:03:0
Botev Plovdiv (Bulgārija) - Marítimo (Portugāle)0:00:20:2
Bnei Yehuda (Izraēla) - Zenit Saint Petersburg (Krievija)0:21:01:2
Marseille (Francija) - Oostende (Beļģija)4:20:04:2
SC Freiburg (Vācija) - Domžale (Slovēnija)1:00:21:2
AEK Larnaca (Kipra) - Dinamo Minsk (Baltkrievija)2:01:13:1
AIK (Zviedrija) - Braga (Portugāle)1:11:22:3
Sūduva Marijampolė (Lietuva) - Sion (Šveice)3:01:14:1

* - uzvarētāji tika tālāk vairāk gūtu vārtu izbraukumā dēļ.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -1 [+] [-]

, 2017-08-03 20:32, pirms 7 gadiem
Rakels atkal rezervē, Šteinbors pamatsastāvā. Cerams, ka vismaz viens no viņu klubiem tiks tālāk

  -1 [+] [-]

, 2017-08-03 20:54, pirms 7 gadiem
Trakai tika iztrakati,ka LembergZēni pavasaari!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-08-03 21:15, pirms 7 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: Krasnodar tikko iesita... !
Tur viss skaidrs
Who the hell cares?

  +2 [+] [-]

, 2017-08-03 21:18, pirms 7 gadiem
Lech 0-1 pirmajā minūtē.

     [+] [-]

, 2017-08-03 21:29, pirms 7 gadiem
Grigorčuka sapnim ar Gabala laikam arī gals

  +1 [+] [-]

, 2017-08-03 22:01, pirms 7 gadiem
Oho, 38°C spēlēt futbolu.. un tas ir ēnā! Trakai pat mazliet noveicās, jo rīt tur sola 40°C, bet sestdien 41°C!!

     [+] [-]

, 2017-08-03 23:49, pirms 7 gadiem
Horvātijai ļoti veiksmīgi Eirokausi - visi 4 klubi iekļuvuši play-off kārtās.

PSV Eindhoven šovakar beidzās sērija - 20 sezonas pēc kārtas kādā no Eirokausu grupu turnīriem.

  -2 [+] [-]

, 2017-08-04 00:17, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Horvātijai ļoti veiksmīgi Eirokausi - visi 4 klubi iekļuvuši play-off kārtās.

PSV Eindhoven šovakar beidzās sērija - 20 sezonas pēc kārtas kādā no Eirokausu grupu turnīriem.
Gludekļu un skuvekļu pilsēta.