Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Grigarāvičs: ''Tādu maču dēļ spēlējam futbolu''

Krišs Upenieks

Grigarāvičs: ''Tādu maču dēļ spēlējam futbolu''
Mindaugs Grigarāvičs
Foto: Ivars Veiliņš

Otrdienas vakarā Izraēlas galvaspilsētā Jeruzalemē futbola klubs ''Jelgava'' aizvadīja treniņu pirms ceturtdienas spēles UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 3. kārtā pret vietējo ''Beitar''. Pēc treniņa portāls Sportacentrs.com aprunājās ar vienu no jelgavnieku līderiem Mindaugu Grigarāviču.

Mindaug, kādas pirmās sajūtas pēc ierašanās Izraēlā?
Grigarāvičs: Karsti. Tādi ir pirmie iespaidi. Gaiss ir tāds, pie kāda īsti neesam pieraduši. Vakars pienāca, saule pazuda, un viss ir labi. Tagad jau ir tā, kā pie mums, brīžiem pat šķiet, ka nedaudz vēsāks. Spēle būs astoņos vakarā. Domāju, ka laikapstākļi neietekmēs mūsu spēli. Citādi viss ir tāpat kā parasti.

Telavivā laikam bija karstāks, un Jeruzalemē ir nedaudz vieglāk, vai ne?
Grigarāvičs: Jā, protams. Tagad arī ir vakars. Bet nu Telavivā bija sajūta kā saunā.

Ko darījāt pēc pēdējās spēles? Saprotu, ka bija divas dienas atpūta...
Grigarāvičs: Bija pāris dienas atpūta, jā. Bet vienalga vēl neliels nogurums ir jūtams. Domāju, ka ceturtdien jau būsim labākajā formā. Tagad neko jaunu neizdomāsim, treniņi nebūs sarežģīti. Vēl ir pāris dienas starpā un uz spēli būsim ļoti, ļoti svaigi.

Kā tev ir ar savainojumiem? Ar celi bija nepatīkama epizode spēlē pret RFS...
Grigarāvičs: Kad ir viena spēle pēc otras, nekad nevar būt viss ideāli. Protams, tā nav tikai man. Kāds nedaudz saslimst, parādās kādi mazi savainojumi, tas viss ir normāli. Pie šāda spēļu skaita savainojumu iespēja tikai pieaug. Nevaru ne par ko sūdzēties. Varēšu spēlēt uz 110 procentiem.

Kas ceturtdien ir jāizdara, lai mēs uzvarētu divu spēļu summā?
Grigarāvičs: Tas, kurš vairāk vēlēsies uzvarēt. Noteikti nebūsim tie, kas to gribēs mazāk. Mums ir tāda iespēja tikt ''play-off'' kārtā...Kā es saku, citi spēlētāji saka - tādu spēļu dēļ mēs spēlējam futbolu. Tāpēc būsim ļoti spēcīgi noskaņojušies. Mēģināsim pirmie gūt vārtus.

Kāds ir iespaids par pretiniekiem pēc pirmās spēles?
Grigarāvičs: Laikam jau bija redzams, ka viņi bija svaigāki. Protams, viņu septītais numurs Acili izcēlās...Tehniski, ātri spēlētāji. Visa komanda. Viņu treneris jau teica, ka bija izpētījis mūsu spēli, kā spēlējam. To varēja just laukumā. Visu laiku likās, ka viņu laukumā ir vairāk. Tāpēc esam izdarījuši secinājumus un labosim kļūdas.

Otrdien komanda treniņu aizvadīja Jeruzalemes ''Beitar'' treniņu laukumā, bet jau trešdien paredzēts treniņš ''Teddy Stadium'', kur vieta ir 33 tūkstošiem skatītāju. Tāpat jāatzīmē, ka lietuvietis Grigarāvičs uz žurnālistu jautājumiem jau spēj atbildēt arī latviski, bet jautājumus mūsu valsts valodā saprot bez problēmām.

  +4 [+] [-]

, 2016-08-03 10:12, pirms 8 gadiem
Jelgava ir cinitaji, divi jaiesit un ejam talaak. par stiptu Jelgavu

 +11 [+] [-]

, 2016-08-03 11:38, pirms 8 gadiem
"Tāpat jāatzīmē, ka lietuvietis Grigarāvičs uz žurnālistu jautājumiem jau spēj atbildēt arī latviski, bet jautājumus mūsu valsts valodā saprot bez problēmām."

Visu cieņu!

Tikmēr tādi astafjevi, koņevi utt vēl joprojām nav ne vārdu latviski pateikuši un nekad arī nepateiks...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-08-03 12:28, pirms 8 gadiem
Liels RESPECT Mindaugam Grigarāvičam par valodas prasmēm un nebaidīšanos tās demonstrēt! Labs piemērs daudziem citiem! Lai laba spēle un veiksme pavada ceturtdien!!!

  +5 [+] [-]

, 2016-08-03 12:32, pirms 8 gadiem
Lūk arī parādās baltu un slāvu mentalitātes atšķirības. Braļuka Grigarāvičus ciena valsti un tās valodu, kurā spēlē, bet daži slāvi, dēvēti par latviešiem (Kolinko, Astafjevs) nekad nav pateikuši ne vienu vārdu latviski un droš vien arī nekad neteiks!

  +3 [+] [-]

, 2016-08-03 13:00, pirms 8 gadiem
Ārpus futbola sapratnes šeit ir starpība intelektā un inteliģencē, kas arī izpaužas kā cieņa pret attiecīgo valsti un valodu. Paldies FKJ futbolistiem, piem. arī Redjko, Kļuškinam u.c., kam tādas īpašibas piemīt, tas palīdz arī laukumā atrast kopīgu valodu un tāpēc ejam tālāk Eirokausos. Drīz jau arī Diallo un Nakano runās. Veiksmi visiem rīt!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-03 13:07, pirms 8 gadiem
Un tajā pat mettas FS jaunajiem leģionāriem no āzijas saziņu laukumā māca tikai krieviski - no viņiem dzirdami tādi izsaucieni kā "Ja, ņi tuda, xorošo" u.c.

     [+] [-]

, 2016-08-03 19:25, pirms 8 gadiem
Diallo nav papildus diskābelis? Spēlēs?

     [+] [-]

, 2016-08-04 01:18, pirms 8 gadiem
Banzai rakstīja: Diallo nav papildus diskābelis? Spēlēs?
Diallo diskvalifikācija ir uz četrām eirokausu spēlēm. Vienu jau izcieta. Tagad uz gaidāmo atbildes spēli būs otrā, ko izlaidīs. Paliek vēl divas.