Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Gibraltāra "St Joseph's" trīs noraidījumu mačā nopelna tikšanos ar skotu "Rangers"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gibraltāra "St Joseph's" trīs noraidījumu mačā nopelna tikšanos ar skotu "Rangers"
Gibraltāra "St Joseph's FC" futbolisti svin vārtu guvumu. Foto: St Joseph's FC

Par pirmo komandu, kas pārvarējusi UEFA Eiropas līgas priekškvalifikācijas kārtu negaidīti kļuvusi Gibraltāra "St Joseph's", kas atbildes mačā savā laukumā ar 2:0 apspēlēja Kosovas klubu "Prishtina", nodrošinot dueli ar leģendāro Skotijas vienību Glāzgovas "Rangers".

Ne mazāk leģendārā bijušā Anglijas izlases un "Liverpool" kluba kapteiņa Stīvena Džerārda trenētā "Rangers" savu pretinieci uzzināja asumiem bagātā cīņā, kurā kopumā tika parādītas 12 kartītes, no kurām trīs bija sarkanās. Pēc dueļa pirmā mača (1:1) un otrās spēles pirmā puslaika (0:0), kuros liels pārsvars piederēja "Prishtina" vienībai, nervi šīvakara cīņas 48. minūtē neizturēja diviem Kosovas galvaspilsētas komandas futbolistiem - Leoktimam Bekteši un Armendam Dallku - kuri katrs nopelnīja pa noraidījumam, savu klubu atstājot deviņu vīru sastāvā.

"Prishtina" komandai nederēja bezvārtu neizšķirts, kā rezultātā bija jādodas uzbrukumā arī "lielajā" mazākumā. Dažbrīd pārgalvīgie viesu uzbrukumi nebija sekmīgi, "St Joseph's" komandai savu pretinieci spēles noslēgumā sekmīgi ķerot pretuzbrukumos, no kuriem divi beidzās ar vārtu guvumiem. 75. minūtē Gibraltāra vienību vadībā ar 1:0 izvirzīja spānis Federiko Viljars, kamēr pēc piecām minūtēm viņa tautietis Huanfri dubultoja mājinieku pārsvaru - 2:0. Kompensācijas laikā sarkano kartīti nopelnīja cits spānis Ezekils Rohass, tādējādi abām komandām spēli noslēdzot nepilnos sastāvos.

Gibraltāra "St Joseph's" un Glāzgovas "Rangers" pāra pirmā spēle gaidāma nākamnedēļ Gibraltārā.

UEFA Eiropas līgas priekškvalifikācijas kārta

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Barry Town (Velsa) - Cliftonville (Ziemeļīrija)0:04.07.
Progres Niedercorn (Luksemburga) - Cardiff Metropolitan (Velsa)1:04.07.
KI Klaksvik (Fēru salas) - Tre Fiori (Sanmarīno)5:14.07.
Sant Julia (Andora) - Europa FC (Gibraltārs)3:24.07.
Ballymena United (Ziemeļīrija) - NSI Runavik (Fēru salas)2:04.07.
La Fiorita (Sanmarīno) - UE Engordany (Andora)0:14.07.
Prishtina (Kosova) - St Joseph's FC (Gibraltārs)1:10:21:3