Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Piļipčuks: "Par otrās kārtas sasniegšanu vēl pāragri runāt"

Rolands Eliņš

Piļipčuks: "Par otrās kārtas sasniegšanu vēl pāragri runāt"
Romāns Piļipčuks
Foto: Māris Greidāns/ Futbola Virslīga

Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris Romāns Piļipčuks sarunā ar portālu Sportacentrs.com uzteica savas komandas sniegumu vakardienas spēlē, taču saglabāja piesardzību pirms atbildes mača pret Melnkalnes "Buducnost".

"Sākumā pateikšu godīgi - par otro spēli un izredzēm tikt nākamajā kārtā īpaši nevēlos runāt. Nospēlēts tikai pirmais mačs, pretinieks ļoti spēcīgs un vakar gāja mums visai grūti, tā kā nevēlos skriet notikumiem pa priekšu," sarunas pašā ievadā izteicās Romāns Piļipčuks.

Lai arī "Spartaks" uzvarēja 3:1, mača statistika vēsta, ka daudz vairāk uzbruka mājinieki (15 sitieni vārtu virzienā pret pieciem). Piļipčuks norādīja, ka uzskata "Buducnost" par spēcīgu komandu un jau Latvijā bijis skaidrs, ka "Spartakam" nāksies vairāk aizstāvēties un spēlēt kā otrajam numuram: "Protams, esmu ļoti priecīgs, ka puiši izpildīja dotos uzdevumus. Ļoti organizēti un saskaņoti nospēlējām aizsardzībā, tāpat arī uzslavas par pāreju uzbrukumā - vārtus guvām ar standartsituāciju un diviem pretuzbrukumiem."

"Pirmajās minūtēs izpaudās spēles sākuma incidents, kura dēļ arī ielaidām vārtus. Par laimi, drīz nomierinājāmies un sākām spēlēt savu spēli, izdevās atgūties. Vēlos arī īpaši izcelt, cik ļoti nopietni puiši gatavojās šai spēlei, esmu patiešām pateicīgs par to. Sapratām, ka Eirokausos pirmām kārtām mēs tomēr pārstāvam valsti - Latviju - , un neviens nevēlējās tās reputāciju notraipīt ar dubļiem, turklāt arī "Spartakam" šī tomēr bija Eirokausu debija."

Vakardien "Spartaka" sastāvā savu debiju piedzīvoja pieredzējušais Latvijas izlases vārtsargs Aleksandrs Koliņko. "Ziniet, droši vien neesmu tas, kurš vērtēs Koliņko," pasmējās ukraiņu treneris pēc jautājuma par Koliņko iekļaušanos komandā. "Futbolists ar milzīgu pieredzi, kurš spēlējis ļoti nopietnos klubos. Viņš mūsu komandai noteikti ir ļoti spēcīgs papildinājums, jau vakardienas spēlē iesaistījās veiksmīgi un vairākās situācijās glāba mūs. Esmu patiešām priecīgs, ka Koliņko ir "Spartaka" sastāvā."

Izbraukumā spēlē "Spartaka" sastāvā joprojām nebija Abdultaofika Ahmeda, kurš bija devies uz dzimteni sakārtot jautājumus ar pasi. Piļipčuks atklāja, ka saņemta informācija par Ahmeda atgriešanos Latvijā: "Tiesa, šobrīd nav skaidrības, kāds ir viņa statuss, tāpat arī nevaram saprast, ko īsti viņš mēnesi darīja savā dzimtenē. Paskatīsimies tagad situāciju komandas treniņos, tad arī lemsim, ko darīt."

"Spartaka" pretiniece "Buducnost" maču aizvadīja Miodraga Vukotiča vadībā, kuram tā bija debija pie kluba stūres. Melnkalnes kluba treneris norādīja, ka vislielāko kaitējumu paveikuši pirmie ielaistie vārti: "Mēs labi uzsākām maču, mums bija četras lieliskas iespējas gūt vārtus, taču tad ielaidām paši no šķietami nekaitīgas situācijas. Tas arī mūs noveda pie zaudējuma. Saviem spēlētājiem nevaru neko pārmest, visi cīnījās, kā vien spēja."

"Jūrmalas futbolisti ir fiziski labi sagatavoti, varēja redzēt, ka mēs atpaliekam ātrumā," turpināja Vukotičs sarunā ar vietējiem medijiem. "Netaisāmies padoties, zinām, ka varam parādīt labāku sniegumu nākamajā spēlē. Šī ir smaga sakāve, taču pēc nedēļas rezultāts būs labāks. Redzēsim, vai ar to pietiks, lai tiktu tālāk."

Jāatgādina, ka "Skonto" un "Jelgava" savas atbildes spēles Eiropas līgas pirmajā kārtā pēc nedēļas aizvadīs viesos, kamēr "Spartaks" izšķirošo spēli aizvadīs Jelgavā.

Izmantotie resursi:
vijesti.me

     [+] [-]

, 2015-07-04 08:41, pirms 9 gadiem
Piļipčuka piesardzība saprotama,jo noskatoties spēles fragmentus redzējām,ka pretiniekiem bija ļoti daudz izdevību.Tā ka loģiski nedrīkst atslābt.