Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Turcijas Superlīgas līdere "Trabzonspor" izslēgta Eirokausiem

Agris Suveizda

Turcijas Superlīgas līdere "Trabzonspor" izslēgta Eirokausiem
Aleksanders Sērlots un Filips Novāks. Foto: imago images/Seskim Photo/Scanpix

UEFA pavēstījusi, ka Turcijas futbola klubs "Trabzonspor" nav spējis izpildīt iepriekš noslēgtās vienošanās nosacījumus un tādējādi izslēgta uz nākamo Eirokausu sezonu, kurai kvalificēsies šajā vai nākamajā pašmāju sezonā.

Pirms gada UEFA Finanšu kontroles Izmeklēšanas kamera (CFCB) secināja, ka "Trabzonspor" nav spējusi izpildīt 2016. gada maijā noslēgtās vienošanās kritērijus, un piesprieda nosacītu diskvalifikāciju no 2020./21. g. vai 2021./22. g. Eirokausu sezonas. Šī diskvalifikācija stātos spēkā tikai tad, ja "Trabzonspor" nespētu bez zaudējumiem pabeigt 2019. gadu.

Nu UEFA Finanšu kontroles Izmeklēšanas kamera atklājusi, ka "Trabzonspor" iepriekšējā gadā nav izpildījusi finanšu kritērijus, līdz ar to tā oficiāli ir izslēgta uz vienu Eirokausu sezonu, kurai klubs kvalificēsies tuvāko divu sezonu periodā. Visdrīzāk "Trabzonspor" šo diskvalifikāciju izcietīs 2020./21. g. sezonā, jo pašlaik klubs ir Turcijas Superlīgas līderis un visai pārliecinoši atrodas Eirokausu zonā.

"Trabzonspor" līdz pandēmijai nezaudēja 19 spēlēs pēc kārtas (15-4-0) un astoņas kārtas līdz sezonas beigām ir Superlīgas līdere. Vicelīdere "Basaksehir" gan atpaliek tikai sliktākas vārtu starpības dēļ, bet Stambulas "Galataray" un "Sivasspor" ir attiecīgi trīs un četru punktu attālumā. Turcijas Superlīgai pienākas viena vieta Čempionu līgas grupu turnīrā un viena vieta Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā. Vēl trīs ceļazīmes tiks izspēlētas uz Eiropas līgu.

Trabzonas klubs Čempionu līgas grupu turnīrā nav spēlējusi kopš 2011. gada. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir norvēģu uzbrucējs Aleksanders Sērlots, kura rēķinā 26 spēlēs ir 19 vārti un septiņas rezultatīvas piespēles. Šo Eirokausu sezonu "Trabzonspor" sāka Eiropas līgas kvalifikācijā, pārspējot Prāgas "Sparta" (2:2, 2:1) un Atēnu AEK (3:1, 0:2), bet grupu turnīrā gan sešās spēlēs sekoja tikai viens punkts – mājās pret Šveices "Basel" (2:2).

Turku klubi šajā desmitgadē spēļu ietekmēšanas vai finansiālās situācijas dēļ no Eirokausiem tikuši izslēgti regulāri. Kaut uz sezonu izslēgti praktiski visi grandi ar "Galatasaray", "Fenerbahce" un "Besiktas" priekšgalā. Tāpat savulaik izslēgti arī tādi klubi kā "Bursaspor", "Eskisehirspor" un "Sivasspor", bet virkne klubu, kuri būtu varējuši aizstāt izslēgtos, nespēja nokārtot Eirokausu licenci.

Turcijas Superlīgas sezona atsāksies 12. jūnijā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/dis...