Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

ČL: "Borussia" un "Real" dodas pēc uzvarām Spānijas laukumos

ČL: "Borussia" un "Real" dodas pēc uzvarām Spānijas laukumos
Krištianu Ronaldu un Didjē Drogbā
Foto:AP/SIPA/Scanpix

Šovakar Čempionu līgas ceturtdaļfināli turpināsies divās Spānijas pilsētās. Madridē karaliskais „Real” klubs uzņems Turcijas „Galatasaray”, bet Malagā turnīra debitante „Malaga” sagaidīs iepriekšējo divu gadu Bundeslīgas čempioni Dortmundes „Borussia”. Abu spēļu sākums pulksten 21.45 pēc Latvijas laika.

To, ko futbolā nozīmē vārdu salikums „Madrides „Real” ”, šķiet, vairs nevienam nav jāskaidro, vismazāk jau Stambulas „Galatasaray” vienībai, kura šovakar viesosies leģendām apvītajā „Santiagu Bernabeu” stadionā. Lai arī izteikti mača favorīti ir spāņu kluba pārstāvji, „Real” treneris Žuzē Mourinju solās, ka pretinieki tiks novērtēti, turklāt viņš nedomā, ka „Galatasaray” tik vienkārši atdos iniciatīvu: ”Viņi nebūs nobijušies. „Galatasaray” ir pieredzes bagāts treneris (Fatihs Terims), kurš spēs noskaņot komandu tā, lai tā laukumā dotos kā līdzīga pret līdzīgu.”

Pats Terims gan izteicies, ka neplāno nekādu īpašu „Real” spēles analīzi, jo „pat sešgadīgs bērns saprot, kā viņi spēlē”: „Nav nekādas jēgas daudz runāt par „Real” taktiku. Visi to zina un saprot. Es pats ļoti bieži skatos „Real” spēles, jo tas ir labākais veids kā attīstīt sevi kā trenerim.” Izskanējušas arī baumas, ka Terims speciāli gatavojas spēlēt no aizsardzības un ļaut uzbrukt pretiniekiem, jo „Real” pretuzbrukumiem pretindi varētu būt grūti atrast.

Tiesa, pati „Galatasaray” komanda ir pieradusi pie uzbrūkoša stila futbola, un no viņiem to sagaida arī Krištianu Ronaldu, kurš paredz, ka „spēle būs atklāta, līdzīga un uzbrukumiem bagāta”. „Mums obligāti jāuzvar,” saka „Real” aizsargs Serhio Ramoss, „mēs tagad nospēlēsim neizšķirti, aizbrauksim uz Turciju, bet tur viss kas var gadīties. Nē, mums jāuzvar tagad!”

Terims arī atzinis, ka ne Didjē Drogbā, ne Veslijs Sneiders šajā spēlē nebūs tajā labākajā formā, taču Drogbā tomēr ir spēlētājs, kurš „savu talantu var pierādīt jebkurā brīdī”. Bez Drogbā šovakar laukumā dosies arī divi Čempionu līgas rezultatīvākie spēlētāji. Buraks Jilmazs no „Galatasaray” turnīrā guvis jau astoņus vārtus, viens no kuriem bija izšķirošais astotdaļfinālā pret „Schalke 04”. Savukārt „Real” uzbrukuma smailē redzēsim Krištianu Ronaldu, kuram arī astoņi gūti vārti turnīra ietvaros. Abi šie uzbrucēji kopā ar Lionelu Mesi dala pirmo vietu šīs sezonas ČL, bet tuvākajiem sekotājiem ir pa pieciem vārtiem.

Paredzams, ka Ikers Kasiljass, lai arī atsācis treniņus, vēl neatgriezīsies „Real” vārtos, kuros joprojām redzēsim Djego Lopesu. Neskaitot Kasiljasu un „Galatasaray” aizsargu Tomasu Ujfaluši, abas komandas spēli aizvadīs savos spēcīgākajos sastāvos.

Jāatgādina, ka ceturtdaļfinālā „Real” iekļuva, pārspējot Mančestras ”United”, un pēc šī dueļa Mourinju atzina, ka šoreiz labākā komanda zaudējusi. Spēles rezultātu arī būtiski ietekmēja „United” spēlētāja Nani strīdīgais noraidījums. Tiesa, šobrīd deviņkārtējie Čempionu līgas uzvarētāji nav zaudējuši jau 10 spēlēs pēc kārtas, turklāt viņu dosjē rotā iespaidīgas uzvaras pār „Barcelona” un „United”. Savukārt „Galatasaray” zaudējuma smaguma nav izjutusi jau kopš janvāra, turklāt pēc neizteiksmīgas pirmās astotdaļfināla spēles pret „Schalke 04” spēja saņemties un skaisti uzvarēt viesos ar 3:2.

Kārtējais ”Malaga” pārbaudījums– pretī stājas ”Borussia”

Čempionu līgas debitante „Malaga” jau tagad ir apsteigusi visas prognozes un iekļūšanu ceturtdaļfinālā noteikti var ar lieliem burtiem ierakstīt savas komandas vēsturē. Taču apetīte rodas ēdot, un „Borussia” futbolisti var būt droši, ka nekāda viegla pastaiga viņus negaida. „Borussia” šobrīd atrodas otrajā vietā Bundeslīgā, kas, ņemot vērā „Bayern” dominanci, ir augstākā vieta, uz kuru vācu klubi šosezon var cerēt. Turklāt īpaši veiksmīgi Dortmundes klubam ir klājies Čempionu līgā, kurā viņi diezgan pārliecinoši uzvarēja tā sauktajā Nāves grupā („Real”, „Ajax” un „City”), bet astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 5:2 mājās aizsūtīja „Shakhtar” futbolistus.

„Borussia” sastāvā šajā spēlē gan iztrūks Matsa Hummelsa, taču visādi citādi abas komandas būs labākajos sastāvos. Spēlētājs, kuram jāpievērš uzmanība „Malaga” sastāvā, noteikti ir 20 gadus vecais pussargs Isko, kurš Čempionu līgā šosezon guvis trīs vārtus un trīs reiz rezultatīvi piespēlējis. Līdzīgās domās ir arī „Borussia” uzbrucējs Marko Roiss: „Isko ir ļoti dabisks un milzīgs talants. Es pats arī pazīstu Demiheli („Malaga” aizsargs), kurš agrāk spēlēja „Bayern” un atstāja ļoti labu iespaidu.”

Savukārt „Borrusia” piespēles uzbrukumā meklēs Robertu Levandovski, kuram būs daudz ko pierādīt pēc ne pārāk veiksmīgā snieguma Polijas izlases sastāvā pagājušās nedēļas FIFA 2014 kvalifikācijas spēlēs (Polija zaudēja Ukrainai 1:3, un vairāki spēlētāji publiski atvainojās faniem par vājo sniegumu). „Borussia” sastāvā spēlē arī divi Polijas izlases pārstāvji – Lukašs Piščeks un Jakubs Blaščikovskis.

„Malaga” ceturtdaļfinālā iekļuva, no turnīra izslēdzot „Porto”, lai arī pirmajā spēlē zaudēja ar 0:1. Spānijas čempionātā viņi pagaidām atrodas piektajā vietā, no pirmajā vietā esošās „Barcelona” atpaliekot par 28 punktiem.


, 2013-04-03 11:59, pirms 11 gadiem
Par Real un Malagu...
, 2013-04-03 11:59, pirms 11 gadiem
Par Galatasaray!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-03 12:14, pirms 11 gadiem
par labām spēlēm un daudziem vārtiem, lai interesantāk skatīties, bet intrigu vajag saglabāt uz nākošonedēļu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-03 12:46, pirms 11 gadiem
Real - Galatasaray var sagaidīt interesantu spēli un arī varbūt neizšķirtu, Galatasaray meistarība arī netrūkst, kā nekā 1/4 finālā iesita golu kompensācijas laikā, lai pavisam droši tiktu tālāk.
, 2013-04-03 13:22, pirms 11 gadiem
Par Real!Un tomeer arii par Drogbu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-03 13:59, pirms 11 gadiem
par Real un Malagu, bet nedomāju, ka Real ies tik viegli kā prognozē bukmeikeri, nu katrā ziņā 1.14 ir stipri pārspīlēts.
, 2013-04-03 13:59, pirms 11 gadiem
iesakiet, ko skatīties!
Dortmundes spēli vai Real-Galatasaray??
, 2013-04-03 14:06, pirms 11 gadiem
Par Drogbu un visām viņa komandām, kamēr vien tās nav no Rietumeiropas lielā 5ieka un kamēr vien tās nespēlē pret BLUES

Lai Didjē "noārda" "Santiago Bernabeu"

No offence, nothing personal RM
, 2013-04-03 14:10, pirms 11 gadiem
Un ja nopietnāk un objektīvāk... neredzu variantus ne Stambulai pret Krištianu & Co, nedz Malagai pret Kubu&Levandovski
, 2013-04-03 14:15, pirms 11 gadiem
Bet par to, kā maijā triumfēs Barca vai Minhene un karaliskie reklāmisti un merčendaizisti atkal paliks ar garu degunu, par to gan priecāšos.

Un par to, ka Blues būs drīz atpakaļ, cerams, bez RafaBenitas, bet ar kādu, kurš var savākt visus laukumā, priecāšos vēl vairāk.

Tāda skats no malas visa šī ČL sezona
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-03 14:30, pirms 11 gadiem
nu Real un Barcas dueli manuprāt visi gaida aptuveni tāpat kā Kanāda-Krievija dueli hokejā... it īpaši OS

Un tad gribēšu redzēt cik tad Karaliskie būs REĀLI pret Barcu, kura ir nedaudz pazemota un kurai ir atgriezies TITO !!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-03 15:45, pirms 11 gadiem
General Franco rakstīja: ti gebil shtoli ...? Barca i Real mogut strekitsa tolka finale... i nauchis pa Latishke pisak i gavarik...
kāpēc tad tikai finālā?Tak pusfinālu pāri vēl nav zināmi,tos noteiks pēc izlozes
, 2013-04-03 15:51, pirms 11 gadiem
Par Real!
, 2013-04-03 16:44, pirms 11 gadiem
Malaga savās mājās paņems, tas ir skaidrāks par skaidru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-03 18:19, pirms 11 gadiem
tups virsraksts
, 2013-04-03 19:01, pirms 11 gadiem
vairixs rakstīja: tups virsraksts
Iemācies runāt latviski gudriniek, tad parunāsim.
, 2013-04-03 19:44, pirms 11 gadiem
cr7 nokartos visu majas spele
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-03 21:24, pirms 11 gadiem
iedos kāds kādu augstas kvalitātes linku real - galatasaray spele?
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga
5

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.