Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Sheriff" jāuzvar un jācer uz "BATE"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Sheriff" jāuzvar un jācer uz "BATE"
Edgars Gauračs
Foto: fc-sheriff.com

Šovakar ļoti svarīgu spēli Eiropas līgas E grupā aizvadīs Tiraspoles "Sheriff", kas savā laukumā uzņems Nīderlandes "AZ Alkmaar". Lai saglabātu izredzes uz tikšanu nākamajā kārtā, tiraspoliešiem ir nepieciešami punkti. Iespējams, komandas rindās laukumā dosies arī mūsu Edgars Gauračs.

Iepriekšējā spēļu kārtā Tiraspoles "Sheriff" viesos ar 1:3 piekāpās "BATE", krietni sarežģījot ceļu uz 1/16 finālu. Galvenais klupšanas akmenis bija pamatvārtsarga Vladislava Stojanova savainojums, kā rezultātā spēlē nācās iesaistīties Dmitrijam Stažilam, kurš nospēlēja nedroši. Arī šodienas mačā tiraspoliešu cietoksni sargās Stažila, jo Stojanovs vēl nav atguvies no savainojuma. "Sheriff" no kārotās otrās vietas turnīra tabulā atpaliek par četriem punktiem, tādēļ pat uzvara šovakar var izslēgt vienību no turnīra. Moldovas klubam ne tikai jāuzvar "AZ", bet arī jācer uz to, ka Kijevas "Dynamo" nepratīs izbraukumā pieveikt "BATE".

Pirmā spēle pret "AZ" viesos tiraspoliešiem noslēdzās ar neveiksmi - 1:2. Izšķirošie vārti tika ielaisti 83. minūtē. Komandas galvenais treneris Andrejs Sosnickis gan solījis, ka komanda šovakar atdos visus spēkus, lai revanšētos par šo neveiksmi. Pretinieks nav no tiem vieglākajiem, to apzinās kā futbolisti, tā treneris. Nīderlandes čempionātā "Alkmaar" nav zaudējis jau kopš oktobra beigām, tiekot pie uzvarām arī pār varenajiem "Twente" un "Ajax". Turnīra tabulā tas dod piekto vietu. Komandā netrūkst pazīstamu futbolistu: Ragnars Klavans (Igaunija), Simons Poulsens (Dānija), Rasmuss Elms (Zviedrija), Serhio Romero (Argentīna), Marks Mārtens (Beļģija), Džeimss Holands (Austrālija), kā arī virkne vietējo futbolistu, kuri spēlējuši nacionālās izlases sastāvā.

"Sheriff" šogad turpina buksēt vietējā čempionātā, kur augstāk par ceturto vietu joprojām nav izdevies tikt. Pēdējā spēlē pret "Costuleni" uzlauzt pretinieku vārtus tā arī neizdevās, kaut arī uz pretinieku vārtiem pat tika nozīmēta pendele. Šodien laukumā nevarēs doties jau pieminētais vārtsargs Stojanovs, komandas kapteinis Važa Tarhnišvili, kā arī pussargs Artjoms Hačaturovs.

Runājot par Edgara Gaurača izredzēm tikt laukumā, tās nav pārāk lielas. Pamatsastāvā, visticamāk, darbosies nesen no savainojuma atguvušais Džimijs Fransa, kā arī krievs Aleksandrs Jerjohins. No savainojuma atkopies arī Vladimirs Volkovs, līdz ar to Gauračam būs jācer uz iespēju doties laukumā uz maiņu. Visos līdzšinējos mačos Edgars ir devies laukumā, bet tikai reizi pamatsastāvā. Pirmajā tikšanās reizē pret "AZ Alkmaar" viņam tika atvēlētas vien skaitītas minūtes.

Otrā grupas spēlē "BATE" uzņems Kijevas "Dynamo". "BATE" jau nodrošinājusi sev vietu nākamajā kārtā, bet "Dynamo" to nodrošinās tikai uzvaras gadījumā. Cīņa būs sīva, jo kijevieši alkst revanšēties par neizšķirtu 2:2 savā laukumā. Tad pēc spēles īpašu uzmanību izpelnījās Artjoms Miļevskis, kurš pēcspēles intervijas laikā nolamājās lamu vārdiem (skat. video apakšā).

Spēles sākums plkst. 22:05.

Artjoms Miļevskis sniedz pēcspēles interviju

UEFA Eiropas līga, E grupa

VKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.BATE410:410
2.Dynamo46:57
3.AZ Alkmaar44:93
4.Sheriff44:63
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-12-02 11:22, pirms 13 gadiem
davaj Gauracs, iesit vel kadus kuriozus vartus, lai pasaule runaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-12-02 13:06, pirms 13 gadiem
Ragnars Klavans (Igaunija) Baigi pazīstams :-D

  -1 [+] [-]

, 2010-12-02 16:02, pirms 13 gadiem
Ceresim ka izdosies visss.

     [+] [-]

, 2010-12-02 18:47, pirms 13 gadiem
Nu cerams, ka izdosies Sheriff vinnēt, lai gan būs grūti. Nu ko - iesita un iekļuva nākamajā kārtā Rudņevs, tagad Gaurača kārta!

     [+] [-]

, 2010-12-02 22:17, pirms 13 gadiem

     [+] [-]

, 2010-12-02 22:17, pirms 13 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja