Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Manchester City" atspēlējas un izrauj uzvaru, "Juventus" turpina pārliecinoši

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

"Manchester City" atspēlējas un izrauj uzvaru, "Juventus" turpina pārliecinoši
Serhio Agvero. Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas otrā apļa pirmajā spēlē F grupā "Manchester City" tikai spēles 87. minūtē izrāva ļoti nepieciešamos trīs punktus pret "Hoffenheim". H grupā pie vieglas uzvaras tika Itālijas čempione "Juventus", pārspējot "Young Boys" ar 3:0. Ar savu pirmo hat-trick Čempionu līgā izcēlās argentīniešu uzbrucējs Paulo Divala.

Čempionu līgas galvenā favorīte “Manchester City” pēc zaudējuma pirmajā kārtā pret “Lyon Olympique” pievērsa lielu uzmanību spēlei pret Vācijas klubu “Hoffenheim”. Komandas galvenais treneris Žuzeps Gvardiola sāka spēli ar vislabākajiem spēlētājiem, kuri ir pieejami.

Traumu dēļ “Manchester City” palīdzēt nevarēja pussargs Kevins De Breine un divi kreisās malas aizsargi – Benžamēns Mendī un Fabians Delfs. Mājiniecei “Hoffenheim” spēle bija jāaizvada bez kapteiņa Kevina Vogta un citiem spēlētājiem.

Jau spēles 44. sekundē pēc izcilas “Hoffenheim” pussarga Kerima Demirbaja piespēles Izaks Belfodils nonāca viens pret vārtsargu, kur ar izcilu sitienu vārtu kreisajā pusē alžīriešu uzbrucējs atklāja spēles rezultātu, panākot 1:0. Belfodils savu karjeru sāka “Lyon” sistēmā, kas arī spēlē šajā grupā un iepriekšējā kārta pieveica Mančestras “City” ar 2:1.

Mančestra saprata, ka sākt Čempionu līgas grupu ar diviem zaudējumiem būtu nepieņemami, tāpēc uzreiz devās atgūt zaudēto. Davids Silva spēles 7. minūtē ar precīzu piespēli izvirzīja Leroju Sani labā sitiena pozīcijā, taču viņš tālāk atdeva Serhio Agvero, kurš, par spīti daudzajiem aizsargiem viņam apkārt, spēja izdarīt labu sitienu, kas gāja vārtu tīklā, panākot izlīdzinājumu 1:1.

Spēle pēc diviem ātriem sekmīgiem sitieniem neapstājās. Abas komandas centās gūt otros vārtus šajā vakarā. Bija vērojams ļoti atvērts futbols, kas noveda pie daudziem pretuzbrukumiem un labām iespējām mainīt rezultātu. Viesiem no Mančestras bija iespēja panākt vārtus īsi pirms puslaika pārtraukuma spēles 41. minūtē, kad vārtsargs Edersons raidīja bumbu pāri visam laukumam līdz Agvero, kurš ar izcilu bumbas kontroli izkārtoja sev sitienu, kuru sita nedaudz virs vārtu pārlikņa.

Otrais puslaiks iesākās ar daudz taktiskāku futbolu, abām komandām cenšoties tikt pie iespējas panākt vadību, taču daudz vairāk domājot par aizsardzību. Šo gan nevar teikt par epizodi, kur “Manchester City” vārtsargs Edersons atdeva neapdomīgu piespēli un gandrīz tā dēļ ielaida vārtus.

Tikai spēles 87. minūtē pēc ilgstošiem Mančestras uzbrukumiem Davids Silva tika pie laba sitiena, ko “City” pieredzējušais pussargs izcili mācēja izmantot, panākot 2:1 viesu labā. Atlikušajās minūtes “Manchester City” neļāva “Hoffenheim” izveidot momentus un nodrošināja pirmo uzvaru šosezon Čempionu līgā.

Pie Itālijas čempiones “Juventus” šovakar viesojās grupas pastarīte “Young Boys” no Šveices. Spēles favorītei nācās iztikt bez lielākās zvaigznes Krištianu Ronaldo, kurš izcieš vienas spēles diskvalifikāciju par sarkano kartīti pret “Valencia”. Neskatoties uz “Juventus” lielo favorītes statusu, laukumā tika laisti visi labākie spēki.

Arī šī spēle sākās ar ātru vārtu guvumu. Septītajā minūtē “Juventus” aizsargs Leonardo Bonučī atdeva neticamu tālo piespēli vārtu priekšā uz Paulo Divalu, kurš ar tehnisku sitienu pārspēja “Young Boys” vārtsargu, atklājot rezultātu 1:0.

Ne uz mirkli “Juventus” netaisījās apstāties, turpinot kontrolēt bumbu un veidojot daudz momentus pie viesu vārtiem. 20. minūtē Divala tika pie teicamas iespējas dubultot pārsvaru, taču vārtsargs šoreiz bija labāks.

Blēza Matuidi tālšāviens spēles 33. minūtē tika atvairīts, taču bumba netika fiksēta, un tā atleca pie “Juventus” uzbrucēja Divalas, kurš otro reizi šovakar sita bumbu vārtu tīklā, panākot 2:0. Ar šo rezultātu beidzās pirmais puslaiks, kurš viennozīmīgi tika aizvadīts pēc “Juventus” plāna.

Otro puslaiku “Juventus” sāka ar cerību ātri gūt trešos vārtus un nogalināt spēli, taču Divala neizmantoja šo iespēju gūt hat-trick, jo sita no tuvas distances pa vārtu stabu. Pēc īsa brīža pamanāmais Divala tika nogāzts soda laukumā, taču tiesnesis pārkāpumu nesaskatīja un ļāva spēlei turpināties.

Spēles 69. minūtē argentīnietis Divala reabilitējās par neizmantoto iespēju un pēc Huana Kvadrado piespēles guva salīdzinoši vieglus vārtus, panākot nu jau gandrīz neaizsniedzamo 3:0. Šis ir viņa pirmais hat-trick Čempionu līgas turnīrā. Spēlējot mierīgā treniņa režīmā, beidzās H grupas otrā apļa pirmā spēle, kurā “Juventus” turpināja savu nevainojamo sezonu, izcīnot tikai un vienīgi uzvaras.

F grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Lyon11002:13
2.Man City20113:33
3.Hoffenheim20113:41
4.Shakhtar10102:21

H grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Juventus22005:06
2.Man United11003:03
3.Valencia10010:20
4.Young Boys20020:60
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-10-02 22:10, pirms 6 gadiem
Real turpina radīt izcilu aizsardzību

  +1 [+] [-]

, 2018-10-02 22:23, pirms 6 gadiem
pašlaik ciska grauž

  -2 [+] [-]

, 2018-10-02 22:45, pirms 6 gadiem
*Dibala

  +2 [+] [-]

, 2018-10-02 22:47, pirms 6 gadiem
Autors Davalka

  +2 [+] [-]

, 2018-10-02 22:49, pirms 6 gadiem
Zidāns laicīgi notinās no Real... Ja kādreiz maiņā bija Asensio, Vaskezs, Isco, James...tad tgd aizsardzībā vispār divi iepriekš neredzēti.. Asensio spēlē smailē, maiņā sēž Modričs.?!?! - labākais pasaules futbolists ķipa ja?

Šķiet Ronaldo ar zināja, ka Zidāns savu maģiju uzliks un laicīgi aizlaidās.. nav brīnums, ka 0:1 pret CSKA...

  +3 [+] [-]

, 2018-10-02 22:56, pirms 6 gadiem
Vai Divalas Hattrick nebūtu bijis vērtīgāks virsrakstam kā City mocīšanās?

     [+] [-]

, 2018-10-02 23:30, pirms 6 gadiem
MU Valencija pagaidām 0-0.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-02 23:57, pirms 6 gadiem
lol Madride pakasa CSKA