Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Čempionu līga: "United" meklēs uzvaras garšu, "Real" pārbaudījums Lužņikos

Andrejs Siliņš

Čempionu līga: "United" meklēs uzvaras garšu, "Real" pārbaudījums Lužņikos
Žuzē Morinju, Foto: PA Wire / Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā norisināsies astoņas spēles četrās grupās. Liela uzmanība tiks pievērsta Maskavai, kur Lužņiku stadionā, kur, aizvien jūtamās Pasaules kausa finālspēles elpas pūsti uz priekšu, sacentīsies CSKA un Madrides "Real" futbolisti. Savukārt "Manchester United" caur virs komandas savilkušamies negaisa mākoņiem centīsies meklēt pozitīvisma staru, uzņemot "Valencia".

Vācijas čempione Minhenes "Bayern" šovakar centīsies pārņemt vadību E grupā, savā laukumā uzņemot "Ajax". Abas komandas iepriekšējā kārtā izcīnīja drošus panākumus, Minhenes komanda izcīnījusi uzvaras 12 Čempionu līgas grupu turnīra spēlēs mājās pēc kārtas, tomēr viss Bavārijā nav tikai spīdošs. Nedēļas nogalē "Bayern" zaudēja Berlīnes "Hertha" vienībai Vācijas Bundeslīgā, kur vairs neatrodas sev ierastajā līderpozīcijā. Grupas otrā spēlē pirmos punktus meklēs Grieķijas čempione AEK un Portugāles vicečempione "Benfica" - abām pirmajā kārtā zaudējumi.

F grupas agrajā spēlē Anglijas čempione "Manchester City" centīsies tikt pie pirmās uzvaras. Pirms turnīra par grupas favorīti uzskatītā mančestriešu komanda pirmās kārtas mačā negaidīti piekāpās "Lyon" (1:2), bet uzdevumu šovakar grūtāku padarīs fakts, ka pret "Hoffeinheim" jāspēlē izbraukumā. Hofenhaimas komandai šī būs debijas spēle mājās Čempionu līgas grupu turnīrā, kas var nospēlēt nevvienozīmīgu lomu. No vienas puses emocijas un līdzjutēji var dzīt komandu uz priekšu, no otras - lielā atbildības izjūta var kādu sasaistīt, kas neļautu demonstrēt labāko sniegumu.

Grupas vēlā cīņa ļaus veikt jaunu ierakstu arī Latvijas futbola vēsturē - spēli starp "Lyon" un "Shakhtat" apkalpos galvenā tiesneša Andra Treimaņa brigāde (arī Aleksandrs Golubevs un Edgars Maļcevs), kļūstot par pirmajiem latviešiem, kuri vadījuši UEFA Čempionu līgas grupu turnīra spēli.

G grupā "Roma" mājās uzņems čehu "Plzen", cenšoties tikt pie pirmajiem punktiem. "Plzen" pirmajā kārtā jau izcīnīja punktu, spēlējot neizšķirti pret CSKA (2:2), kamēr Romas komanda bez variantiem piekāpās Madrides "Real". Kausa īpašniecei "Real" šovakar būs jāmēģina sagādāt CSKA pirmais zaudējums pret spāņu komandu savā laukumā. Proti, CSKA mājās nekad nav zaudējusi spāņiem - viena uzvara un trīs neizšķirti. Mačs norisināsies Lužņiku stadionā, kur ir vietas vairāk nekā 80 tūkstošiem līdzjutēju, bet jau nepilnu nedēļu pirms mača bija pārdotas vairāk nekā 60 000 biļetes.

Teicamu formu "armijnieku" rindās uzņēmis Fjodors Čalovs - tikai 20 gadus vecais uzbrucējs Krievijas premjerlīgā ar septiņiem vārtiem ir labākais bombardieris pēc deviņām spēļu kārtām. Arī Čempionu līgā jaunietis savu rēķinu jau atklājis, gūstot vienus vārtus pirmās kārtas mačā Plzeņā. Madridei nospēlēt labi motivācijas netrūkst - komanda grib apklusināt kritiķus pēc tam, kad vietējā čempionātā spēlēts neizšķirti Madrides lielajā derbijā pret "Atletico" (0:0) un zaudēts Seviljā (0:3). Paveikt iecerēto traucēs Gareta Beila, Serhio Ramosa, Marselu un Isko savainojumi - neviens no nosauktajiem laukumā šovakar nedosies. Iztrūkumi gan ir arī CSKA, kas savukārt pamazām atgūstas pēc neizteiksmīgā starta Krievijas premjerlīgas sezonas ievadā - pēdējās četrās spēlēs trīs uzvaras un viens neizšķirts.

Visbeidzot H grupas agrajā spēlē, iespējams, pat vairāk uzmanība būs pievērsta lietām ārpus laukuma, nevis sportiskajiem sasniegumiem. Proti, dienu pirms "Juventus" mača pret "Young Boys" vāciešu laikrakstā "Der Spiegel" tika publicēta intervija ar Ketrinu Majorgu, kura apgalvo, ka Turīnas kluba superzvaigzne Krištianu Ronaldu viņu izvarojis. Lasvegasas policija , bet pats futbolists visas apsūdzības noraidījis. Ronaldu diskvalifikācijas dēļ gan šī vakara spēle jāizlaiž, bet nav šaubu, ka mediji pie katras iespējas centīsies izdabūt komentārus lietas sakarā no "Juventus" pārstāvjiem.

Itālijas čempioni pirmajā spēļu kārtā uzveica "Valencia", kas šovakar izbraukumā sacentīsies ar "Manchester United". Angļi savā pirmajā spēlē sakāva šveiciešu "Young Boys", bet problēmu slavenajā klubā netrūkst. Komandas galvenais treneris Žuzē Morinju pirms spēles norādīja, ka nesatraucas par sava amata drošību, taču izteicās, ka redz savas komandas spēlētājos dažādu attieksmi pret klubā notiekošo. Uzvara pār šveiciešiem bija līdz šim pēdējais "United" panākums, laikā līdz otrajai Čempionu līgas spēlei komanda vietējos apcirkņos reizi spēlējusi neizšķirti (1:1 Premjerlīgā pret "Wanderers") un divreiz zaudējusi (2:2 un 7:8 Līgas kausa izcīņā pret pēc spēka tikai otrās līgas vienību "Derby County" un 1:3 Premjerlīgā pret "West Ham"). Tāpat "United" nāksies iztikt bez vairākiem spēlētājiem - Anders Errera, Džese Lingārds, Markoss Roho un Ešlijs Jangs atgūstas no savainojumiem. Arī "Valencia" ir vairāki spēlētāji ar veselības problēmām, taču nevienam situācija nav tik kritiska, lai šovakar trenera izvēles gadījumā nespēlētu.

GLaiksSpēle
F19:55Hoffenheim - Manchester City
H19:55Juventus - Young Boys
E22:00AEK - Benfica
E22:00Bayern - Ajax
F22:00Lyon - Shakhtar
G22:00Roma - Plzen
G22:00CSKA - Real Madrid
H22:00Manchester United - Valencia

  -2 [+] [-]

, 2018-10-02 11:35, pirms 6 gadiem
Hoffenheim 1:3 Manchester City
Juventus 3:0 Young Boys
AEK 1:2 Benfica
Bayern 2:0 Ajax
Lyon 2:1 Shakhtar
Roma 2:0 Plzen
CSKA 1:2 Real Madrid
Man U 1:1 Valencia

  -1 [+] [-]

, 2018-10-02 11:35, pirms 6 gadiem
choms no italijas mafija darbojas jau vairak par dekadi, teica ka sodien sarunatas speles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-10-02 11:51, pirms 6 gadiem
otrā kārta kā vienmēr visgarlaicīgākā. Diez vai ogļrači spēs papretoties spēles garumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-10-02 12:01, pirms 6 gadiem
petušara rakstīja: Hoffenheim 1:3 Manchester City
Juventus 3:0 Young Boys
AEK 1:2 Benfica
Bayern 2:0 Ajax
Lyon 2:1 Shakhtar
Roma 2:0 Plzen
CSKA 1:2 Real Madrid
Man U 1:1 Valencia
Neticu , ka CSKA UN AEK spēs gūt kādus vārtus šovakar

  +2 [+] [-]

, 2018-10-02 12:46, pirms 6 gadiem
Esmu "United" fans, tāpēc tas no manis izklausīsies jocīgi, bet - ceru, ka MUN šodien nospēlēs blāvi un Maurinju zārkā tiks iedzīta vēlviena nagla. Pietiek spēlēt šo drausmīgo futbolu, Mančesteras "United" atbalstītāji nav pelnījuši skatīties tik drausmīgu futbolu, kurš pat nenes rezultātus.

     [+] [-]

, 2018-10-02 14:30, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: CSKA paņems
CSKA izvēlējās spēlēt Lužņikos, kas NAV viņu mājas stadions!...līdz ar to nosacīti mājas spēle, jo pie laukuma īpatnībām būs pieraduši vienā līmenī ar Real

     [+] [-]

, 2018-10-02 16:16, pirms 6 gadiem
Dīvains mača sākums Krievijā priekš CSKA. Pieskaņojās madridiešiem,paši vainīgi..

     [+] [-]

, 2018-10-02 18:38, pirms 6 gadiem
parvisu rakstīja: Esmu "United" fans, tāpēc tas no manis izklausīsies jocīgi, bet - ceru, ka MUN šodien nospēlēs blāvi un Maurinju zārkā tiks iedzīta vēlviena nagla. Pietiek spēlēt šo drausmīgo futbolu, Mančesteras "United" atbalstītāji nav pelnījuši skatīties tik drausmīgu futbolu, kurš pat nenes rezultātus.
Pievienojos .....

     [+] [-]

, 2018-10-02 20:26, pirms 6 gadiem
Vai Tu vari iekost sev ciskā- tāds ir dienas jautājums...