Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Bayern'' neveiksmju sērija turpinās pret ''Ajax'', Grieķijā vērojams trilleris

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

''Bayern'' neveiksmju sērija turpinās pret ''Ajax'', Grieķijā vērojams trilleris
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas E grupā aizvadītas otrās kārtas spēles. Galvenā favorīte Minhenes ''Bayern'' savā laukumā nespēja uzveikt Amsterdamas ''Ajax'' (1:1), bet Lisabonas ''Benfica'' aizraujošā mačā Grieķijā uzvarēja Atēnu AEK (3:2).

Pirms nepilnām divām nedēļām ''Bayern'' izdevās pieveikt grupas spēcīgāko pretinieci ''Benfica'' ar 2:0 izbraukumā, izcīnot sezonas sesto uzvaru sešās spēlēs. Trīs dienas vēlāk minhenieši turpināja perfekto sēriju arī pret ''Schalke'', bet pēc tā Bavārijas komanda piedzīvoja divus pārsteidzošus klupienus - neizšķirts savā laukumā pret ''Ausgburg'' un zaudējums Berlīnē pret ''Hertha''.

Tomēr, bez šaubām, ''Bayern'' tik un tā uzņēma Nīderlandes vicečempioni ''Ajax'' kā izteikta favorīte. Un tas apliecinājās jau pirmajās minūtēs, kad mājiniece veica vairākus bīstamus uzbrukumus. Trešajā minūtē lielisku spēli vārtos nodemonstrēja Andrē Onana, tiekot galā ar Arjerna Robena sitienu. Tomēr Kamerūniešu vārtsargs nebija drošībā, jo tikai mirkli vēlāk ''Bayern'' nopelnīja brīvsitienu netālu no soda laukuma robežas. To devās izpildīt Robens, kurš veica centrējumu. Viesu aizsardzība centās izspēlēt aizmugures slazdu, bet neveiksmīgi, atstājot Matu Humelsu brīvu vārtu priekšā. Viņš bija precīzs ar galvu un izvirzīja ''Bayern'' vadībā - 1:0.

Minhenes kluba pārsvars laukumā krietni samazinājās pēc gūtajiem vārtiem. Lieliskas iespējas sāka parādīties arī viesiem, kam izdevās izlīdzināt rezultātu 22. minūtē. Veiklā uzbrukumā izskrēja ''Ajax'' labās malas aizsargs Nusairs Mazraui - viņš izdarīja piespēli Dušanam Tadičam, bet pats ieskrēja soda laukumā, kur sagaidīja bumbu atpakaļ un uzreiz to trieca garām Manuelam Noieram - 1:1.

Neilgi pirms pārtraukuma ārkārtīgi spēcīgu tālšāvienu no gandrīz 30 metru attāluma pa ''Bayern'' vārtiem izdarīja Hakims Zijehs, bet Noiers tam bija gatavs. Arī otrais puslaiks sākās ar vairākiem bīstamiem ''Ajax'' uzbrukumiem. Lielisku piespēli vārtu priekšā uzņēma Tadičš, kurš gan sasteidza sitienu un novirzīja to tieši virsū Noieram. Pāris minūtes vēlāk vāciešu vārtsargs atkal glāba komandu, kad atvairīja Nikolasa Taljafiko sitienu.

Pēc sliktā otrā puslaika sākuma ''Bayern'' sāka pamazām pārņemt kontroli pār maču. 67. minūtē Tjago Alkantara bija ļoti tuvu, lai atgrieztu mājinieci vadībā, bet viņš spēcīgi šāva nedaudz garām ''Ajax'' vārtiem. Desmit minūtes vēlāk arī Hamess Rodrigess bija neveiksmīgs, Onanam atvairot kolumbieša sitienu. ''Bayern'' turpināja dominēt, bet ''Ajax'' izdevās noturēt ļoti vērtīgu punktu Minhenē.

Tikmēr aizraujošs izvērsās E grupas otrais mačs, kurā Lisabonas ''Benfica'' svinēja uzvaru Atēnās ar 3:2. Portugāļu klubs guva divus bezatbildes vārtus pirmajā puslaikā, tomēr tieši pirms pārtraukuma nonāca desmit spēlētāju sastāvā. AEK to izmantoja un pilnībā izmainīja mača gaitu otrajā puslaikā, ievērojami uzlabojot bumbas kontroli. Mājiniecei izdevās atspēlēties, pateicoties diviem Viktora Klonaridisa vārtiem, bet skaists Alfas Semedu trāpījums 74. minūtē nokārtoja uzvaru Portugāles komandai.

Čempionu līga, 2. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Bayern - Ajax1:1 (1:1)Humelss 4' - Mazraui 22'
AEK - Benfica2:3 (0:2)Klonaridiss 53' 63' - Seferovičs 6' Grimaldo 15' Semedu 74'

E grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ajax21104:14
2.Bayern21103:14
3.Benfica21013:43
4.AEK20022:60

  +1 [+] [-]

, 2018-10-03 00:09, pirms 6 gadiem
Ajax Eirokausos jau 8.nezaudētā spēle pēc kārtas. Tas viss šosezon. Gribētos Ajax redzēt izslēgšanas spēlēs, kur viņi jau krietnu laiku nav bijuši - kopš 2005./06. g. sezonas.

     [+] [-]

, 2018-10-03 05:36, pirms 6 gadiem
DRausmas kas notiek ar Bayern, tik nepārliecinoši vēl nebija sākuši sezonu. Zāģis, Hercai, niča ar Augsburgu, vairāki knapi panākumi un vēl šis bezpriģela neizšķirts, pret Ajax.
Šī grupa Minhenei ir vājākā kāda bijusi, bet pat šai grupā viņi nespēj savās mājās uzvarēt Ajax. Man ir kauns. Domāju ja šādi turpināsies, treneris tiks noņemts.

     [+] [-]

, 2018-10-03 07:21, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Domāju ja šādi turpināsies, treneris tiks noņemts.
Atkal Hainkesu sauks atpakaļ no pensijas, lai glābj?

  +1 [+] [-]

, 2018-10-03 09:05, pirms 6 gadiem
Virsrakstam bija jābūt šādam "Jauniešu komanda no Amsterdamas pārsteidzoši zaudē divus punktus un uzdāvina punktu pretiniekam Minhenē"
https://www.ajax.nl/streams/wedstri...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-03 11:07, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: DRausmas kas notiek ar Bayern, tik nepārliecinoši vēl nebija sākuši sezonu. Zāģis, Hercai, niča ar Augsburgu, vairāki knapi panākumi un vēl šis bezpriģela neizšķirts, pret Ajax.
Šī grupa Minhenei ir vājākā kāda bijusi, bet pat šai grupā viņi nespēj savās mājās uzvarēt Ajax. Man ir kauns. Domāju ja šādi turpināsies, treneris tiks noņemts.
Pats sezonas sākums bija labs, Bayerns visas spēles uzvarēja, tagad ir vienkārši viena neveiksmīga nedēļa bisit, netrako tak. Protams nav patīkami, vakar ar biju neizpratnē, jo Ajax izskatījas labāki reāli, bet nu pastīsies kā ies sestdien un tad pēc izlašu pārtraukumiem.

     [+] [-]

, 2018-10-03 12:37, pirms 6 gadiem
Smaga spèle minhenes izspildijumà. No comment.