Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" atspēlējas un Eiropas līgas pusfinālā iesit trīs vārtus Valensijai

Rolands Eliņš

"Arsenal" atspēlējas un Eiropas līgas pusfinālā iesit trīs vārtus Valensijai
Aleksandrs Lakazets. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

UEFA Eiropas līgas pirmajā pusfināla spēlē Londonas "Arsenal" savā laukumā ar 3:1 apspēlēja Spānijas "Valencia", sperot drošu soli pretim finālam. "Arsenal" gan vārtus ielaida pirmā, taču Aleksandrs Lakazets jau līdz pirmā puslaika vidum panāca 2:1, bet mača kompensācijas laikā trešos vārtus Londonas klubam guva Pjērs Emeriks Obamejangs pēc vairāku neveiksmīgu "Valencia" epizožu sērijas.

„Arsenal” šobrīd piedzīvo sarežģītu posmu Premjerlīgā – trīs zaudējumi pēc kārtas, turklāt visos trijos ielaisti trīs vārti. Ar zaudējumu sēriju kabatā Londonā gan ieradās ar tās pretiniece „Valencia”, kas bija zaudējusi divās iepriekšējās spēlēs, atslīdot uz sesto vietu Spānijas čempionātā.

”Valencia” izdevās ļoti pārliecinošs spēles sākums, un jau astotajā minūtē rezultātam bija jābūt atklātam, taču Ezekiels Garajs sita pāri vārtiem no pašas vārtu priekšas. Bet „Valencia” spiediens neatslāba, un 11. minūtē pēc stūra sitiena uz tālo stabu sekoja atspēle ar galvu atpakaļ, un Muktars Diakhabi izvirzīja „Valencia” vadībā.

„Arsenal” situācija pāris nākamajās minūtēs neuzlabojās, taču Valensija iekrita pretuzbrukumā. Pjērs Emeriks Obamejangs manīgi nogaidīja vārtsarga iziešanu no vārtiem un izkārtoja vārtu guvumu Aleksandram Lakazetam. Savukārt 25. minūtē „Arsenal” jau pārņēma vadību, šoreiz Lakazetam izdarot veiksmīgu sitienu ar galvu. „Valencia” vārtsargs bumbu aizskāra un pēc tam arī kritienā atsita, taču bumba jau bija šķērsojusi vārtu līniju.

Interesanti, ka visus trīs vārtus pirmajā puslaikā bija guvuši Francijas komandas „Lyon” audzēkņi.

Otrajā puslaikā „Arsenal” neizmantoja pāris savas iespējas atrauties vēl tālāk, neiesita gan Lakazets, gan Obamejangs, bet puslaika otrajā pusē arvien aktīvāk uz priekšu devās spāņu komanda. „Valencia” vairākkārt savērpa bīstamu virpuli pie Petra Čeha vārtiem, bet tā arī neiesita. Vēl sliktāk – kompensācijas laikā „Arsenal” pusātrajā uzbrukumā izdarīja divus sitienus, pēc abiem sekoja rikošets un bumba nonāca laukuma malā, no kurienes tika izdarīts centrējums, un Obamejangs pie tālā staba sagaidīja bumbu pareizajā vietā, lai panāktu 3:1.

Arsenal – Valencia 3:1 (2:1)
Vārti: Lakazets 18`, 26`, Obamejangs 90+1` - Diakhabi
Bumbas kontrole (%) 57% : 43%
Sitieni (rāmī): 14 (6) – 11 (3)
Arsenal: Čehs, Kolasinačs, Koscelnijs (Monreals 82`), Sokratis, Mustafi, Džaka, Guendozi (Torreira 58`), Obamejangs, Ezils (Mhitarjans 75`), Maitlends-Nailzs, Lakazets
Valencia: Netu, Gaja, Diakhabi, Gabriels, Garajs, Pičini, Guedess (Gameiro 71`), Ronkalja, Pareho, Solers (Vāss 71`), Rodrigo (Mina 88`).

Eiropas līgas pusfināli

Pāris1. spēleVārtu guvēji2. spēle
Arsenal – Valencia3:1 (2:1)Lakazets 18` 26` Obamejangs 90`+1 - Diakhabi 11`9. maijs
Eintracht – Chelsea1:1 (1:1)Jovičs 23` - Pedro 45`9. maijs

Izmantotie resursi:
The official website for European football -...

  +2 [+] [-]

, 2019-05-02 23:59, pirms 5 gadiem
Žēl, ka Lakazets izniekoja hattrick iespēju, bet liels prieks par uzvaru, it īpaši ņemot vērā pēdējās EPL spēles

  +1 [+] [-]

, 2019-05-03 00:18, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Žēl, ka Lakazets izniekoja hattrick iespēju, bet liels prieks par uzvaru, it īpaši ņemot vērā pēdējās EPL spēles
Man arī prieks, jo vienmēr esmu par Arsenal. Vienīgi jācer, ka pēc nedēļas paņems to, kas jāpaņem. Arsenal ir ļoti raksturīgi neņemt to, kas pats krīt rokās.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-03 01:05, pirms 5 gadiem
zanessa rakstīja: Man arī prieks, jo vienmēr esmu par Arsenal. Vienīgi jācer, ka pēc nedēļas paņems to, kas jāpaņem. Arsenal ir ļoti raksturīgi neņemt to, kas pats krīt rokās.
Nu Valensija mājās jau nu arī nesēdēs un neskatīsies kā Arsenal spēlē. Tāpat ir jāgūst izbraukuma gols, ar ko Arsenal šosezon ne pārāk labi veicas, savādāk 2-0 un brauciet mājās.

     [+] [-]

, 2019-05-03 10:28, pirms 5 gadiem
No atlikušajām EL dalībniecēm Arsenal man patīk vislabāk. Ceru, ka viņiem izdosies izcīnīt kausu.

     [+] [-]

, 2019-05-03 11:24, pirms 5 gadiem
Pirmās 25-30 minūtes bija diezgan briesmīgas Arsenal izpildījumā. Izskatījās gaužām bēdīgi. Cerams, ka šī uzvara atgriezīs uz uzvaru takas un dos pārliecību atlikušajām sezonas spēlēm. Tā vieta Čempionu līgā jāizcīna, nav variku.