Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Turcijas grands "Galatasaray" uz sezonu izslēgts no Eirokausiem

Turcijas grands "Galatasaray" uz sezonu izslēgts no Eirokausiem
Veslijs Sneiders
Foto: LaPresse/Scanpix

UEFA oficiāli paziņojusi, ka uz vienu sezonu no saviem turnīriem diskvalificē divdesmit Turcijas čempionu titulus ieguvušo futbola klubu „Galatasaray”. Bargā soda iemesls ir Finansiālā „Fair Play” programmas pārkāpumi.

„Galatasaray” nevarēs piedalīties ne Čempionu līgā, ne Eiropas līgā nākamajā sezonā. Ja klubs 2016./17. gada sezonā nespēs kvalificēties nevienam no šiem turnīriem, sods pārcelsies uz nākamo gadu. UEFA paziņojusi, ka „Galatasaray” pārkāpusi Finansiālā „Fair Play” nolikumu un pārsniegusi savu zaudējumu apmērus. Nav panākta arī vienošanās ar attiecīgo UEFA nodaļu par soda samazināšanu, ko iepriekš paveikuši citi klubi. To iespējams izdarīt samazinot izdevumus un iesniedzot detalizētus plānus, kā uzlabot situāciju budžetā.

„Galatasaray” arī saņēmusi rīkojumu samazināt algas visiem saviem spēlētājiem divās nākamajās sezonās. Komandā šobrīd ir tādi pazīstami futbolisti kā Lukašs Podoļskis un Veslijs Sneijders, kā arī Urugvajas izlases vārtsargs Fernando Muslera.

„Galatasaray” 20 reizes triumfējusi Turcijas čempionātā, 16 reizes ieguvusi Turcijas kausu. Eiropas līmenī tās lielākais panākums ir uzvara UEFA kausā (tagad Eiropas līgā) 1999./2000. gadā, kam sekoja uzvara UEFA Superkausā, papildlaikā pieveicot superzvaigžņu pārpilno Madrides „Real”.

Komanda piedalījusies četrās Čempionu līgas sezonās pēc kārtas un šosezon izstājās grupu turnīrā, bet pēc tam Eiropas līgas 1/16 finālā piekāpās Romas „Lazio”. Savukārt Turcijas čempionātā pagaidām „Galatasaray” ir tikai piektajā vietā, 16 punktus aiz līderes "Fenerbahce", un sezonas pabeigšana šādā vietā nozīmētu palikšanu ārpus Eirokausiem arī bez UEFA diskvalifikācijas. „Galatasaray” turklāt nupat kā pametis galvenais treneris Mustafa Denizli.

„Galatasaray” vadība paziņojusi, ka pagaidām izvērtē UEFA lēmumu un oficiālu atbildi sniegs vēlāk. Kluba ģenerālsekretārs gan norādījis, ka liela iemesla pesimismam nav un klubs par savu uzdevumu uzskata atgriešanos Čempionu līgā 2017./18. gada sezonā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Galatasaray given European ban for breach of...


, 2016-03-02 17:22, pirms 8 gadiem
Atkal SC zaudē Delfiem
, 2016-03-02 20:25, pirms 8 gadiem
Galatasaraju likvidē no EK dēļ FFP

Kādēļ Barsai uzlika tikai transfēru liegumu bet ne liegumu uz EK?

Murgs ne futbols!
, 2016-03-02 21:15, pirms 8 gadiem
Noskatities šodienas spēles ierakstu vai highlights pret Akhisar, tur viss tiks pateikts. Tur ne tikai Fair Play, tur arī "davaj, mēs jums samaksājam, jūs nesitiet iekšā" vai "iesitiet un atstājam rezultātu naudu, šefs samaksās prēmijas".
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.