Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Eiropas līga: "Sampdoria" un "Getafe" pēdējās iespējas aizķerties

Eiropas līga: "Sampdoria" un "Getafe" pēdējās iespējas aizķerties
"Metalist" futbolisti ir tuvu iekļūšanai nākamajā kārtā
Foto: AP/Scanpix

Atskaitot Eiropas līgas A grupas mačus, šovakar tiks aizvadītas vēl desmit spēles piecās citās apakšgrupās. Atsevišķās grupās jau ir zināmas tās veiksmīgākās komandas, kuras nodrošinājušas ceļazīmes izslēgšanas mačiem, bet citās uz kādu no pirmajām divām vietām pretendē visas komandas.

Jau iepriekš ziņojām, ka šodien vitāli svarīgu uzvaru centīsies izcīnīt Artjoma Rudņeva Pozņanas "Lech", kas mājās uzņems Turīnas "Juventus". Vairāki interesanti mači mūs sagaida arī citās grupās. Bet nu par visu pakāpeniski.

B grupā: Divās vadošajās vietās izvirzījušās Leverkūzenes "Bayer" un Madrides "Atletico" vienības. Abas jau šodien var nodrošināt sev vietu izslēgšanas spēlēs. "Bayer" viesos tiksies ar "Rosenborg", bet "Atletico" uzņems "Aris". Ja abas favorītkomandas uzvarēs, pirmo divu vietu ieguvējas jau būs zināmas. Ja "Bayer" un "Atletico" zaudēs savos mačos, pirms pēdējās kārtas cerības tikt nākamajā kārtā būs pilnīgi visām komandām. Netrūkst arī citu iespējamo pavērsienu variantu, tādēļ gaidīsim vakara spēles.

VKomandaSP
1.Bayer48
2.Atletico47
3.Aris44
4Rosenborg43

C grupā: Lieliskā pozīcijā atrodas Lisabonas "Sporting", kas tuvākos sekotājus apsteidz jau par četriem punktiem. Komandas nepieciešamas tikai viens punkts, lai nodrošinātu vietu izslēgšanas spēlēs. To varēs iegūt jau šovakar mājas spēlē pret "Lille". Otrā grupas spēlē pakāpties uz otro vietu būs iespēja "Genk" un "Levski" vienībām. Mača uzvarētājs ievērojami uzlabos savas pozīcijas cīņā par izkļūšanu no grupas.

VKomandaSP
1.Sporting49
2.Lille45
3.Levski44
4.Genk44

G grupā vienīgā intriga saglabājusies cīņā par otro vietu, jo pirmo pozīciju ar četrām uzvarām četrās spēlēs jau garantējuši Sanktpēterburgas "Zenit" futbolisti. Krievijas klubs šovakar tiksies ar beļģu "Anderlecht", bet otrā grupas spēlē "Hajduk" uzņems "AEK". Cīņā par otro vietu variantu vēl ir ļoti daudz, bet zaudēt nedrīkst atļauties neviena no pretendentēm.

VKomandaSP
1.Zenit412
2.Anderlecht44
3.AEK44
4.Hajduk43

Arī H grupā pirmās vietas ieguvēja jau ir zināma. "Stuttgart" futbolisti vēl nav zaudējuši ne punkta, tādā veidā sev garantējot vietu 1/16 finālā. Uz doto brīdi otrajā vietā komfortabli iekārtojušies "Young Boys" spēlētāji, kuri šajā kārtā uzņems jau pieminētos štutgartiešus. Otrā spēlē "Odense" uzņems "Getafe". Abām šīm komandām nepieciešama uzvara, lai panāktu "Young Boys".

VKomandaSP
1.Stuttgart412
2.Young Boys46
3.Getafe43
4.Odense43

Visbeidzot I grupā cerības uz izkļūšanu no apakšgrupas jau zaudējuši "Debrecen" spēlētāji, kuri četrās spēlēs guvuši tikai vienus vārtus, bet pie punktiem tā arī nav tikuši. Lieliskā pozīcijā "PSV" futbolisti, kuriem nepieciešams punkts viesos pret "Sampdoria". Ja spēle Itālijā beigsies ar neizšķirtu, tad "Sampdoria" izredzes tikt 1/16 finālā praktiski zaudēs, jo iespēja uzvaras gadījumā garantēt sev vismaz otro vietu būs "Metalist", kas mājās uzņems ungārus. Īsāk sakot, "Sampdoria" un "Metalist" ļoti nepieciešamas uzvaras, bet "PSV" pietiks ar neizšķirtu.

VKomandaSP
1.PSV410
2.Metalist47
3.Sampdoria45
4.Debrecen40

Spēļu sākumi G, H un I grupās plkst. 20:00, bet A, B un C grupas mači startēs 22:05. Edgara Gaurača pārstāvētais Tiraspoles "Sheriff" savu piektās kārtas maču aizvadīs rīt pret Nīderlandes "AZ Alkmaar".

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European...


Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.