Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Kādu atbildi "Sevilla" būs sagatavojusi "Spartak"?

Andrejs Siliņš

Kādu atbildi "Sevilla" būs sagatavojusi "Spartak"?
Foto: Sipa / Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā norisināsies E un F grupas spēles, kurās savā starpā tiksies "Liverpool" un "Maribor", "Sevilla" un "Spartak", kā arī "Shakhtar" un "Feyenoord", "Napoli" un "Manchester City". Visas spēles sāksies pulksten 21:45.

E grupa

VKomandaUNZVAP
1.Liverpool12010:35
2.Spartak1207:35
3.Sevilla1116:74
4.Maribor0121:111

E grupa joprojām ir ļoti "atvērta" - cīņa par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā joprojām ir aktuāla ikvienai grupas komandai. Protams, pastarītei "Maribor" izredzes ir vismazākās un, visticamāk, jānotiek nelielam brīnumam, lai Slovēnijas čempione tiktu kaut vai Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā. Šovakar "Maribor" otro reizi pēc kārtas jāspēlē pret "Liverpool" - komandu, kam iepriekšējā kārtā zaudēja ar 0:7. Kopš tās spēles Mariboras komanda izcīnījusi divas uzvaras vietējā čempionātā, kamēr liverpūliešiem viens zaudējums un viena uzvara.

"Gribam būt bīstami uzbrukumā, ja mums būs tāda iespēja. Ticu, ka esam spējīgi parādīt, ka esam laba komanda," pieticīgs ir "Maribor" treneris Darko Milaničs, kura komanda Liverpūlē lidmašīnas problēmu dēļ ieradās vēlāk, nekā sākotnēji tika plānots. Paredzams, ka Liverpūlē uz maču būs arī daudz slovēņu atbalstītāju. "Interese par sacensībām un pretinieku pievilcīgums nozīmē daudz ne tikai mums, bet arī mūsu līdzjutējiem," norāda Milaničs. "Lieliski, ka mums būs tāds atbalsts šajā spēlē."

"Maribor" neveiksmes gadījumā zaudēs izredzes kvalificēties labāko divniekā grupā, ja "Spartak" šovakar uzveiks "Sevilla". Uzdevums krieviem nebūs no vieglajiem, jo mačs jāaizvada Spānijā, kur "Spartak" 13 spēlēs krietni biežāk zaudējis, nekā izcīnījis uzvaras - četri panākumi un deviņi zaudējumi. Seviljas komanda savukārt pret krievu komandām savā laukumā izcīnījusi četras uzvaras piecos mačos.

Iepriekšējā kārtā "Spartak" savā laukumā Maskavā sakāva spāņus negaidīti pārliecinoši - 5:1. Tā bija "Spartak" lielākā uzvara Čempionu līgā kluba vēsturē. "Mums vienkārši jāaizmirst par uzvaru 5:1 Maskavā. Tovakar nospēlējām perfektu maču. Izmantojām katru iespēju, bet lielais rezultāts nav iemesls domāt, ka esam favorīti arī šovakar. "Sevilla" ir kvalitatīva komanda, un tā darīs visu, lai izcīnītu uzvaru," Maskavas galvenais treneris Masimo Karera norāda, ka iepriekšējā mača iznākums nav indikators reālajiem spēku samēriem.

"Sevilla" pēdējās trīs spēlēs Spānijā izcīnījusi divas uzvaras - vienu kausā un vienu čempionātā. "Spartak" savukārt vienīgais panākums Krievijas kausa izcīņā, savukārt premjerlīgā divas reizes ticis spēlēts neizšķirti.

F grupa

VKomandaUNZVAP
1.Manchester City3008:19
2.Shakhtar2014:46
3.Napoli1025:53
4.Feyenoord0032:90

F grupā situācija krietni vienkāršāka - pēc pirmā apļa ir viena pārliecinoša līdere "City" izskatā, otrā ir "Shakhtar" ar vienīgo zaudējumu līderei, bet trešā "Napoli" ar vienīgo uzvaru pār pastarīti "Feyenoord". Šovakar līdere "City" otro reizi pēc kārtas tiksies ar "Napoli", ko pirms divām nedēļām mājās uzveica ar 2:1. Abus vārtus tovakar mančestrieši guva jau pirmajās 13 spēles minūtēs.

"Napoli" savā laukumā angļiem vēl nekad nav zaudējusi - četras uzvaras un viens neizšķirts. Kopš iepriekšējā mača "Napoli" aizvadījusi trīs cīņas A sērijā, tiekot pie diviem panākumiem un viena neizšķirta. Mančestrieši savukārt turpinājuši savu panākumu sēriju - nu jau tā ievilkusies 13 maču garumā. Tiesa, 24. oktobrī kausa spēlē pret "Wolves" tika spēlēts neizšķirti un uzvara izrauta tikai pēcspēles sitienu sērijā (4:1).

Ja "City" nepiedzīvos zaudējumu, tad jau šovakar garantēs dalību izslēgšanas turnīrā. Tiesa, komandas galvenais treneris Peps Gvardiola noliedz, ka komanda koncentrēsies uz neizšķirta noturēšanu: "Kāpēc spēlēt uz neizšķirtu, ja vari spēlēt, lai uzvarētu? Noteikti dosimies laukumā, lai izcīnītu uzvaru. Man patīk skatīties, kā spēlē "Napoli". Domāju, ka šajā sportā ir svarīgi spēt nodot emocijas faniem, un "Napoli" vienmēr to cenšas paveikt."

Gvardiola arī norāda, ka pirmajās trīs vietās grupā esošās komandas esot līdzīgas, bet pēdējā vietā esošā "Feyenoord" nedaudz atpaliekot meistarībā. Šovakar Nīderlandes čempionei viesos jātiekas ar "Shakhtar", kam iepriekšējā mačā zaudēja ar 1:2. Tiesa, nīderlandieši pirmie izvirzījās vadībā jau astotajā mača minūtē. Doņeckas brazīlietis Bernards atbildēja ar vārtiem 24. minūtē un otrā puslaika sākumā, ar ko viesiem pietika, lai tiktu pie otrā panākuma turnīrā.

Šovakar "Metalist" stadionā Harkovā "Feyenoord" centīsies pārtraukt zaudējumu sēriju Eiropā - starptautiskajā arēnā jau piecas neveiksmes pēc kārtas. "Shakhtar" savukārt izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas savās mājās UEFA sacensībās. "Sagaidām tikpat smagu maču, kā pēdējā spēlē. Zinām, ko no viņiem gaidīt, un viņi zina, ko gaidīt no mums. Būs nedaudz citādāk, jo šī būs izbraukuma spēle. Mums jākoncentrējas uz savu darbu un jāparāda labs sniegums. "Shakhtar" ir spēcīga komanda, bet mums jākoncentrējas uz sevi," pretinieka analīzē nevēlas ieslīgt "Feyenoord" austrāliešu vārtsargs Breds Džounss.

     [+] [-]

, 2017-11-01 12:01, pirms 6 gadiem
Tomēr Krievijas futbols, Spartaks.

     [+] [-]

, 2017-11-01 15:39, pirms 6 gadiem
Sulīgs koefs uz neizšķirtu, kas arī nav neiespējami