Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Madrides "Real" atspēlējas no 0:2 pret "Brugge" un izmoka pirmo punktu ČL

Madrides "Real" atspēlējas no 0:2 pret "Brugge" un izmoka pirmo punktu ČL
Karims Benzemā. Foto: Zumapress.com

UEFA Čempionu līgā savu ierasto sniegumu joprojām nerāda Madrides "Real", kas tikai ar pamatīgām pūlēm savā laukumā tika pie neizšķirta 2:2 pret Beļģijas "Club Brugge", turklāt mača gaitā "Real" nācās atspēlēties no divu vārtu deficīta un kompensācijas laikā labākais vārtu gūšanas moments bija pretiniekiem. Savukārt C apakšgrupā Itālijas "Atalanta" dramatiski zaudēja Doņeckas "Shakhtar" ar 1:2.

Madrides „Real” ČL pirmajā kārtā piedzīvoja izgāšanos, ar 0:3 zaudējot citam Eiropas lielajam klubam Parīzes „Saint-Germain”, kas turklāt spēlēja bez vairākiem līderiem. Lai arī Spānijas līgā „Real” pēdējā laikā ir izdevies uzlabot sniegumu un pacelties uz līgas līderpozīcijām, šovakar Čempionu līgā par savu spēku nevienu pārliecināt īsti neizdevās.

„Real” aizsardzība cīņā pret Beļģijas čempionāta līdervienību „Club Brugge”, bijušo Valērija Šabalas komandu, izgāzās jau pašā sākumā. Devītajā minūtē pretuzbrukumā „Brugge” ar divām tālām piespēlēm izspēlēja uz vārtu priekšu, un nigērietis Emanuels Deniss bumbu nesavaldīja tik veiksmīgi, ka bumba tik un tā ieripoja vārtos, kamēr Madrides „Real” vārtsargs Tibo Kurtuā pretkustībā aizgāja uz pretējo pusi. Vārtu guvums sākumā gan netika ieskaitīts, taču VAR apstiprināja, ka aizmugures nebija.

Puslaika turpinājumā „Real” izvērsa pamatīgu spiedienu un radīja vairākas ļoti labas vārtu gūšanas iespējas, taču uzbrukuma noslēgumā trūka asuma. Madrides problēmas kļuva vēl lielākas 39. minūtē, kad savā laukuma pusē rupji kļūdījās Luka Modričs, 2018. gada labākais futbolists pasaulē. Bumbu viņam atņēma Deniss, kurš vēlreiz izgājienā viens pret vienu sapinās savās kājās, taču vēlreiz paspēja savākties un raidīt bumbu vārtos.

Tibo Kurtuā pēc puslaika pārtraukuma tika nomainīts, un Spānijas mediji vēsta, ka viņš maču aizvadījis ar slimību. Viņa vietā laukumā nāca Alfonso Areola, kurš jau pavisam drīz tika pārbaudīts vēl vienā asā „Brugge”
pretuzbrukumā, šoreiz Denisa sitienam tiekot atvairītam. Pavisam drīz sekoja „Real” atbilde, beidzot gūstot savus pirmos Čempionu līgā – to paveica Serhio Ramoss pēc centrējuma. Ramoss atradās tieši uz aizmugures līnijas, bet VAR lēma par vārtu ieskaitīšanu.

„Real” spiediens, tuvojoties beigām, arvien pieauga, un „Brugge” spēlētāji arvien biežāk sāka pārkāpt noteikumus, lai nepieļautu uzbrukuma saasināšanos. Tas noveda pie komandas kapteiņa Rūda Vormera divām dzeltenajām kartītēm piecu minūšu laikā, un uzreiz pēc viņa noraidījuma „Real” panāca neizšķirtu – fiziskā gaisa divcīņā uzvarēja Kazemiru un ar galvu trāpīja vārtu tālajā stūrī.

Mazākumā "Brugge" aizstāvējās sekmīgi un pretiniekiem neko daudz vairāk kā izdarīt centrējumus neļāva. Spriedze pie Beļģijas kluba vārtiem gan bija teju nemitīga, taču kompensācijas laikā labākā iespēja gūt vārtus bija tieši "Brugge" spēlētājiem - "Real" aizsardzība nesapratās, taču sitiens no pašas vārtu priekšas nebija precīzs.

"Real" līdz ar to joprojām saglabā pēdējo vietu grupā, kas gan var mainīties, ja "Galatasaray" zaudēs PSG ar vismaz trīs vārtu starpību, taču diez vai pakāpšanās uz trešo vietu "Real" garastāvokli ļoti uzlabos. Tikmēr "Brugge" tikusi pie otrā neizšķirta divās spēlēs.

Otrā šodienas agrajā spēlē, kas tika aizvadīta C grupā, savu ČL debiju neveiksmīgi turpināja Itālijas "Atalanta". Pēc sakāves ar 0:4 pret Zagrebas "Dinamo" šodien tika uzņemta Doņeckas "Shakhtar" vienība, un "Atalanta" izdevās pirmajai izvirzīties vadībā. Milānas "San Siro" stadionā notiekošajā mačā "Atalanta" uzbrucējs Joseps Iličičs pirms tam nebija izmantojis 11 metru soda sitienu, un "Shakhtar" par to sodīja, pirmā puslaika izskaņā panākot neizšķirtu.

Otrajā puslaikā "Atalanta" piederēja teritoriālais pārsvars, tika izveidotas vairākas labas iespējas gūt vārtus, taču tās netika izmantotas un viss beidzās vēl sliktāk. Kompensācijas laika izskaņā "Atalanta" par centieniem izraut uzvaru tika sodīta, un Doņeckai Izraēlas uzbrucējs Manors Solomons nokārtoja uzvaru ar 2:1.

UEFA Čempionu līga, 1. oktobris

LaiksGrupaSpēleRez.Vārtu guvēji
19:55A grupaReal Madrid - Brugge2:2 (0:2)Ramoss 55` Kazemiru 85` - Deniss 9` 39`
C grupaAtalanta – Shakhtar1:2 (1:1)Sapata 28` - Moraess 41` Solomons 90+5`
22:00A grupaGalatasaray - PSG
B grupaCrvena zvezda - Olympiacos
B grupaTottenham Hotspur - Bayern
C grupaManchester City - Dinamo
D grupaJuventus - Bayer
D grupaLokomotiv – Atletico

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.PSG11003:03
2.Brugge20202:22
3.Galatasaray10100:01
4.Real Madrid20112:51

C grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Dinamo11004:03
2.Manchester City11003:03
3.Shakhtar21012:43
4.Atalanta20021:60

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...


, 2019-10-01 21:58, pirms 5 gadiem
Ubagi Real!
, 2019-10-01 21:58, pirms 5 gadiem
Areola atkal uz nulles

Just saying
, 2019-10-01 21:58, pirms 5 gadiem
Cerams ka Kurtua ziema tiks pardots!
Jaatgriez Lunins lai shie divi kapa!
, 2019-10-01 21:58, pirms 5 gadiem
VIDEO: Madrides Real - Brugge 2:2 - https://skaties.lv/sports/futbols/v...
, 2019-10-01 21:59, pirms 5 gadiem
Tagad jagaida kad cirvis bus klat (Lielais Juves pseidofans)
, 2019-10-01 22:05, pirms 5 gadiem
Žēl, ka nenoturēja.
, 2019-10-01 22:07, pirms 5 gadiem
Ar šādu spēli Real tālu netiks... ja vispār kaut kur tiks... 😣🙄
, 2019-10-01 22:11, pirms 5 gadiem
Kauns jau skatīties ČL Madrides izpildījumā. Abas beļģu vafeles arī tizli. Ja par Azāru var cerēt vēl ka iespēlēsies, tad Kurtuā jau ir diagnoze.
, 2019-10-01 22:11, pirms 5 gadiem
Deniss abus vārtus guva pēc tehniska brāķa. Tāda sagadīšanās - izbraukumā pret Real gūt 2 vārtus pateicoties brāķim bumbas apstrādē. Pirmajā pat netīšām iesita - tā negribēja, otrajā sanāca labs sitiens jo gandrīz zaudēja bumbu, saminstināšanās un tas radīja situāciju,kuras rezultātā sanāca lielisks sitiens.
, 2019-10-01 22:15, pirms 5 gadiem
Kā ČL klāt Kurtua pārvēršas par tizleni
Es laikam nesagaidīšu dienu,kad es laukumā/uz soliņā neredzēšu sasodīto Vaskesu
, 2019-10-01 22:17, pirms 5 gadiem
Kas par spēli šobrīd! Ievērtējiet kepkas!
, 2019-10-01 22:40, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kā ČL klāt Kurtua pārvēršas par tizleni
Es laikam nesagaidīšu dienu,kad es laukumā/uz soliņā neredzēšu sasodīto Vaskesu
Shodien bezjedzigi speleja Kurtua,Vaskess,Nacho un Karvahals!
, 2019-10-01 22:50, pirms 5 gadiem
Modritis rakstīja: Shodien bezjedzigi speleja Kurtua,Vaskess,Nacho un Karvahals!
Aizmirsi Modriču, kurš pēc PČ, Inter baumām un "balona" man jau sāk besīt. Ik pa laikam nospēlē normāli, bet tad atkal kārtējā spēle kur izskatās, ka negrib nemaz spēlēt. Labāk Isko tad būtu laists laukumā.
Un Karvahala vietā es liktu Varānu.
, 2019-10-02 10:18, pirms 5 gadiem
Rādās, ka Bergamo nav ne resursa, ne pieredzes veiksmīgai spēlei divās frontēs. Kamēr A Sērijā vēl iet puslīdz veiksmīgi, tikmēr ČL pilnīga katastrofa, pie tam ne pret tām stiprākajām komandām. Kaut gan Atalanta pat uz A Sērijas ir salīdzinoši mazbudžeta komanda.
, 2019-10-02 12:57, pirms 5 gadiem
izmociits punkts labs virsraksts cepums tev laikam speeli neskatiijies
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.