Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Kalnu Karabahas konflikts: Mhitarjans atsakās doties uz Eirokausu spēli Baku

Agris Suveizda

Kalnu Karabahas konflikts: Mhitarjans atsakās doties uz Eirokausu spēli Baku
Henrihs Mhitarjans. Foto: SIPA/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs Londonas "Arsenal" ceturtdien UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā viesosies pie Azerbaidžānas stiprākā kluba Agdamas "Qarabag", taču spēlē nepiedalīsies Armēnijas izlases kapteinis Henrihs Mhitarjans, vēsta ESPN.

Azerbaidžāna un Armēnija joprojām nav atrisinājušas Kalnu Karabahas konfliktu, un Armēnijas pilsoņiem Azerbaidžānā iebraukt ir aizliegts. Londonas "Arsenal" futbolists Mhitarjans to būtu varējis mēģināt izdarīt, pieprasot īpašu atļauju, taču drošības apsvērumu dēļ izvēlējies to nedarīt. Kā ziņo ESPN, pret atļaujas lūgšanu un došanos uz spēli bijis gan pats spēlētājs, gan arī viņa ģimene, tādēļ "Arsenal" nolēma cienīt Mhitarjana vēlmi un neuzstāja uz spēlēšanu.

Mhitarjans uz Azerbaidžānu nedevās arī 2015. gadā, kad vēl pārstāvēja Dortmundes "Borussia" un bija jāspēkojas pret citu Azerbaidžānas klubu "Qabala". Šīs sezonas kontekstā Mhitarjana izvēle var būt divtik svarīga, jo Eiropas līgas fināls notiks… Baku Olimpiskajā stadionā. Mhitarjans aizvadīja 90 minūtes "Arsenal" pirmajā grupu turnīra spēlē pret Ukrainas "Vorskla" (4:2), bet Premjerlīgā viņam šosezon piecas spēles, trīs sākumsastāvā un vieni gūti vārti. "Arsenal" ir izcīnījis septiņas uzvaras pēc kārtas un Premjerlīgā ar 15 punktiem septiņos mačos ir piektajā vietā. "Qarabag" ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Azerbaidžānas čempionāta vadībā un Eiropas līgas grupu turnīru sāka ar neveiksmi pret Lisabonas "Sporting" (0:2).

Zīmīgi, ka Azerbaidžānas čempione "Qarabag" vēsturiski ir no Agdamas pilsētas, kas Kalnu Karabahas kara laikā tika izpostīta. Mūsdienās spoku pilsētu pārstāvošais "Qarabag" spēles uzņem Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Armēnijas un Azerbaidžānas naidīgās attiecības un nespēja garantēt drošību sportistiem nozīmē arī to, ka UEFA sacensībās šo valstu komandas savā starpā nedrīkst tikt ielozētas. Armēnija un Azerbaidžāna vēl 2008. gada Eiropas čempionāta atlasē bija vienā grupā, taču beigās abas savstarpējās spēles tika atceltas. Aizvadījušas par diviem mačiem mazāk nekā konkurentes, Armēnija un Azerbaidžāna kvalifikācijas grupā palika divās pēdējās vietās. Azerbaidžāna un Armēnija joprojām nav aizvadījušas nevienu savstarpējo spēli.

Izmantotie resursi:
Arsenal's Henrikh Mkhitaryan will not travel to...

     [+] [-]

, 2018-10-01 15:53, pirms 6 gadiem
Lai Dies' stāv klāt!

     [+] [-]

, 2018-10-02 11:21, pirms 6 gadiem
Mihtarjans*
Vai nu ja gribi pilnīgi izvarot vietējo dialektu tad Muhtarjans