Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Enrike uzņemas atbildību par "Barcelona" zaudējumu

Rolands Eliņš

Enrike uzņemas atbildību par "Barcelona" zaudējumu
Luiss Enrike
Foto: AP/Scanpix

"Barcelona" treneris Luiss Enrike uzņēmies visu atbildību par vakardienas zaudējumu Čempionu līgas spēlē pret Parīzes "Saint-Germain", savukārt "Porto" galvenais treneris Julens Lopetegi pat pēc teju neticami izrauta neizšķirta Ļvovā uzskatīja, ka viņa komanda bija pelnījusi uzvaru un neizšķirts 2:2 ir netaisnīgs.

"Mūsu zaudējuma izskaidrojums ir patiešām vienkāršs," pēc mača atzina Luiss Enrike. "Spēlējām pret komandu, kura ir spēkos mums līdzvērtīga, taču labāk tika galā ar spiedienu. Mēs nespēlējām tik labi kā bija cerēts. Bija pāris labas iespējas beigās izraut neizšķirtu, taču nevaru teikt, ka zaudējums ir negodīgs rezultāts. Neizšķirts gan arī nebūtu negodīgs."

"Pieļāvām vienkāršas kļūdas, kontrolējot bumbu savā laukuma pusē, kas izraisīja PSG vārtu guvumus. Dažreiz no tā nav iespējams izvairīties," sacīja Enrike, kurš atteicās īpaši izvērtēt vārtsarga Marka Andrē ter Štēgena sniegumu. "Sakāvē piedalījāmies mēs visi, un pirmais, kuru vainot, esmu es. Tā ir mana atbildība. Spēlētāji bija noskaņojušies ļoti labi, tā vienkārši nebija mūsu lielā diena, lai produktīvi noslēgtu uzbrukumus."

Krietni vairāk noraizējies bija "Barcelona" spēlētājs Havjers Maskerāno, kurš kluba mājaslapā norādīja, ka komanda slikti uzsākusi spēli un tikai ar grūtībām spēja uzlabot sniegumu otrajā puslaikā: "Uzvaras netiek dotas tikai tāpat vien. Tās ir jānopelna. Zaudējumi vienmēr rada satraukumu, mums ir jākļūst labākiem. Domāju, ka varējām paveikt daudz vairāk spēles izskaņā."

Tikmēr Blēzs Matuidī, kurš PSG sastāvā guva uzvaras vārtus, uzskata, ka Parīzes komanda šajā mačā pierādījusi savu spēju noskaņoties lielām spēlēm: "Lielo komandu spēks ir tajā, ka tās spēj spēlēt visaugstākajā līmenī katrā nedēļas nogalē, un mums tas jāizdara Francijas čempionātā, jo ir nepieciešams ieņemt pirmo vietu tajā." Savu apņēmību Matuīdi un PSG varēs pierādīt jau sestdien pret "Monaco".

Iespaidīgs izvērtās arī mačs (vismaz tā izskaņa) Ļvovā, kur "Porto" vēl 89. minūtē zaudēja 0:2, taču paspēja izraut neizšķirtu. "Porto" galvenais treneris Julens Lopetegi pēc spēles gan izteicās, ka uzvara būtu bijusi vēl taisnīgāks rezultāts: "Tā būtu bijusi milzu netaisnība, ja mēs zaudētu, tāpat kā milzu netaisnība ir mūsu palikšana bez trim punktiem." Līdzīgu pārliecību izteica arī "Porto" aizsargs Maikons, bet "Shakhtar" treneris Mirča Lučesku ilgās runās neielaidās: "Nevēlos daudz runāt. Bijām tik priecīgi par mača gaitu, ka nedaudz aizrāvāmies. Un tad ielaidām divus vārtus. Protams, ka esam sarūgtināti, neko vairāk piebilst nevaru."

Vakar par jaunu ierakstu Čempionu līgas vēsturē parūpējās Frančesko Toti, 38 gadu un trīs dienu vecumā kļūstot par visu laiku vecāko vārtu guvēju. "Mēs jau pašā sākumā ielaidām pendeli, taču atspēlējāmies, kas pret tāda līmeņa komandu nekad nav viegli," uzskata Toti. "Pierādījām, ko varam izdarīt, un, turpinot šādi spēlēt, varam iziet no grupas arī tad, ja tajā spēlē "Bayern" un "Manceshter City". Ja paskatāmies uz visām 90 minūtēm kopumā, tad uzskatu, ka mums bija labākas iespējas un vajadzēja uzvarēt."

Ļoti daiļrunīgs un reizē arī skarbs pēc neizšķirta pret Kipras APOEL vakar bija "Ajax" treneris Franks de Būrs: "Mēs šajā spēlē bijām kungi un pavēlnieki, taču pret mums iedeva pendeli situācijā, kur tādas nemaz nebija. Protams, mums bija iespējas izraut uzvaru, taču diemžēl to neizdarījām."

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Goal.com