Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

Dešāms: ''''Real'' palīdzēja galvenais tiesnesis''

Dešāms: ''''Real'' palīdzēja galvenais tiesnesis''
Didjē Dešāms
Foto: AP

Pēc vakar piedzīvotā zaudējuma UEFA Čempionu līgas C grupas spēlē pret Madrides klubu ''Real'' ar rezultātu 0:3, ''Marseille'' komandas galvenais treneris Didjē Dešāms atzina, ka lielā mērā mača likteni vakardienas mačā izšķīra spēles galvenais tiesnesis.

Atgādināsim, ka vakar Čempionu līgas C grupas ietvaros franču klubs viesojās Madridē ''Santiago Bernabeu'' stadionā, kur viņus uzņēma vietējais klubs ''Real Madrid''. Pateicoties diviem portugāļu futbolista Krištianu Ronaldu un brazīlieša Kakā gūtajiem vārtiem, visā mačā uzvaru ar 3:0 svinēja spāņu klubs. Otrajā grupas spēlē Šveices klubs ''FC Zurich'' Milānā sensacionāli uzvarēja ''AC Milan'' ar 1:0.

''Marseille'' komandas galvenais treneris Dešāms atzina, ka spēles likteni lielā mēra izšķīra mača galvenā tiesneša pieņemtie lēmumi. ''Neieredzu runāt par tiesnešiem un to darbībām, bet domāju, ka viņa pieņemtie lēmumi - pendele un noraidījums - mūsu komandai bija pārāk skarbi. Pirmās 60 minūtes mēs demonstrējām ļoti labu sniegumu, bija vairākas iespējas gūt vārtus. Tiesnesis pieņēma lēmumu, kurš izrādījās bija izšķirošs, ņemot vērā mača gaitu. Ar to viņš arī palīdzēja ''Real''. Mēs esam liels klubs Francijā, taču uz Eiropas skatuves, protams, ļoti daudz atpaliekam no ''Real''. Pirms Diavaras noraidījuma spēle bija līdzīga, abām komandām bija vienādas iespējas uzvarēt,'' sacīja Dešāms.

Daudzi varbūt runā un domā, ka ''Real'' uzvarēja viegli, taču pēc sarunas ar Madrides kluba prezidentu Florentino Perezu es sapratu, ka tā nemaz nebija. Pretinieks iegūtos trīs punktus izcīnīja ar lielām grūtībām,'' piebilda franču treneris.

Izmantotie resursi:
marca.com


Slēpts komentārs: maķiisss
, 2009-10-01 16:57, pirms 15 gadiem
Nu ja, tagad novels vainu uz tiesnesi. Vnk pēc pirmajiem vārtiem Reals neapstājās, un piespieda pretinieku kļūdīties! Un pendele bija!! Pēc tam jau notika likumsakarīgais! Reāls atraisījās un spēlēja futbolu!
, 2009-10-01 16:58, pirms 15 gadiem
Nē, maču izšķīra C.R.
, 2009-10-01 17:00, pirms 15 gadiem
Nu paši jau sabruka burtiski dažu minūšu laikā. Par Diavaras izgājienu bija jādod kā minimums dzeltenā kartiņa (kas arī tika īstenots), takā vainot tiesnesi jau nu gan nevajag.
, 2009-10-01 17:03, pirms 15 gadiem
labdien rakstīja: Nu paši jau sabruka burtiski dažu minūšu laikā. Par Diavaras izgājienu bija jādod kā minimums dzeltenā kartiņa (kas arī tika īstenots), takā vainot tiesnesi jau nu gan nevajag.
Tas arī ir tās minūtes, kad vnk Real izmantoja laiku, kamēr vēl pretinieki nav atguvušies no vārtu zaudējuma!
Slēpts komentārs: gucs17
, 2009-10-01 17:03, pirms 15 gadiem
Zel ka Kristianu trauma bet ta ari bija tur bija sturis.Vispirms iebrauca bumba un tikai tad Kristianu rupji kajas,pendeles tur nebija......
, 2009-10-01 17:05, pirms 15 gadiem
nu b*a, ko var dirst! Kāda starpība pa bumbu vai nē! Ja ar taisnām kājām lidi virsū pretiniekam, dzeltenā kartīte ir tā vai tā! Beidziet ņemties un samierinieties ar zaudējumu!
, 2009-10-01 17:25, pirms 15 gadiem
es tiesneša vietā sarkano kartiņu būtu iedevis jau kad piešķira pendeli,jo cik truuka ka salauztu kaaju... biezhi sitaa ir redzeec..
taa kaa lai pietur muti tas st*lbais Deshamps
, 2009-10-01 17:28, pirms 15 gadiem
Ko ņemies vecais, protams ka nedaudz strīdgās epizodēs nedaudz piešvilpa madridei pa labu, bet ne tikai šeit: Diavaras C.R nopļāva kā lakstu, un pendele un dzeltenā bija 100% jādod,tā kā ...!
, 2009-10-01 17:30, pirms 15 gadiem
Artis4000 rakstīja: Zel ka Kristianu trauma bet ta ari bija tur bija sturis.Vispirms iebrauca bumba un tikai tad Kristianu rupji kajas,pendeles tur nebija......
tev laikam no noteikumiem lielas saprašanas nav, ne? pēc tava teiktā galvenais ir vispirms tīri izsist bumbu, un pēc tam kaut vai maukt ar kāju pa seju, ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-01 17:40, pirms 15 gadiem
badijs rakstīja: tev laikam no noteikumiem lielas saprašanas nav, ne? pēc tava teiktā galvenais ir vispirms tīri izsist bumbu, un pēc tam kaut vai maukt ar kāju pa seju, ne?
nevar gan bet baigi pardzivoju ka iedeva to pendeli jo ari Real speletaji dazbrid nospeleja rupji vispirms trapot bumba un tur sodi netika nosvilpti......
, 2009-10-01 17:53, pirms 15 gadiem
Artis4000, 17:40, pirms 7 minūtēm, citēt
badijs rakstīja: tev laikam no noteikumiem lielas saprašanas nav, ne? pēc tava teiktā galvenais ir vispirms tīri izsist bumbu, un pēc tam kaut vai maukt ar kāju pa seju, ne?
nevar gan bet baigi pardzivoju ka iedeva to pendeli jo ari Real speletaji dazbrid nospeleja rupji vispirms trapot bumba un tur sodi netika nosvilpti......
-------------------------------

Sapratu par kuru epizodi tu runā - atšķirība ir tāda Real spēlētājs nospēlēja bumbā, izsitot to ārā,spēlētājs ar inerci paklūp, bet C.R epizodē Diavaras zaudēja epizodi vēlējās panākt ar taisnām kājām trāpot pa bumbu un tai skaitā C.R ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-01 19:44, pirms 15 gadiem
Speli zaudeeja tavi puikas ha ha ha!!! real labakie!!!!
, 2009-10-01 19:51, pirms 15 gadiem
Es nezināju, ka tā, bet izrādās, ka Dešāms nejēdz zaudēt.
Visas dzeltenās bija pelnītas, sarkanā bija divu dzelteno vērta, tāpēc tiesnesim tur pat vilcināties nebija ko. Ronaldo par traumu dabūju- tur nebija sods? ;D c`moon...

Spēli izšķīra tas, ka REal komandā ir spēlētāji, kas var uzņemties uz sevīm iniciatīvu un tas, ka Real presingoja pa visu laukumu apmēram85 minūtes no spēles.

Respect !
, 2009-10-01 21:41, pirms 15 gadiem
man pat vārdu trūkst. vēl tieši vakar nodomāju,ka izteiktāku pendeles reti kad ir un nevienam nebūs,par ko piesieties... Dešāms ir slims
, 2009-10-01 23:49, pirms 15 gadiem
Interesanti par ko tad dod pendeles un sodus vispar? ja kads aizsargs lidacija ar rokam izvelk vai???
Konkrēti nopļāva ... ko Dešamps teiktu ka kādu viņējo šitā nopļautu ... droši vien ka spēka divcīņa ne
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-02 00:47, pirms 15 gadiem
monstrs rakstīja: nevar nepiekrist, atkal tiesneši daļēji izšķīra spēli, jo Reals varēja spēlēt pēc regbija noteikumiem, bet marseļai bija jāspēlē pēc basketbola noteikumiem, rezultāts likumsakarīgs
pilnīgas muļķības. pat nojaušu,par kādām epizodēm tu runā,bet tas tikai pierāda,cik virspusēji tu skaties futbolu. ja tu iedziļinātos katrā epizodē,tad saprastu,ka nebija pat niecīgas pietiesāšanas un katra svilpe vai nesvilpšana bija pamatota. tas,ka tev izskatās pēc soda,nenozīmē,ka tas tāds ir un otrādi. un ja par konkrēto epizodi - protams,ka tur bija pendele un kartiņa. ja šādi ar taisnām kājām klūp virsū,nereti kartiņas tiek dotas PAT TAD,ja kājām vispār nepieskartos! jo tā ir ļoti bīstama spēle,tādā veidā arī kāju var salauzt. un tas,ko dažos komentāros redzu,ka nospēlēja vispirms bumbā,tapēc nav sods.. absolūts analfabētisms.
, 2009-10-02 10:56, pirms 15 gadiem
Loser!!!
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.