Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis pazīstamais Kijevas "Dynamo" futbolists Valentīns Beļkevičs

Mūžībā aizgājis pazīstamais Kijevas "Dynamo" futbolists Valentīns Beļkevičs
Valentīns Beļkevičs
Foto: www.fcdynamo.kiev.ua

41 gada vecumā mūžībā aizgājis pazīstamais Kijevas "Dynamo" futbolists Valentīns Beļķevičs. Pazīstamā pussarga nāves iemesls ir atrāvies trombs.

Šorīt Ukrainas futbola klubs Kijevas "Dynamo" pavēstīja, ka nepilnu 42 gadu vecumā mūžībā aizgājis Minskā dzimušais futbola treneris un kādreizējais futbolists Valentīns Beļkevičs. "Dynamo" un Baltkrievijas izlases leģendas nāves iemesls bija atrāvies trombs.

Savu futbolista karjeru Beļkevičs noslēdza 2009.gadā, bet kopš 2010.gada strādāja ar Kijevas "Dynamo" jauniešiem. Tieši "Dynamo" rindās Beļkevičs aizvadīja savas profesionāļa karjeras spožākos gadus, piedaloties vairāk nekā 300 spēlēs. Kijevas kluba rindās Beļkevičs spēlēja no 1996. līdz 2007.gadam, kopā ar tādiem leģendāriem Ukrainas futbolistiem kā Andreju Ševčenko un Sergeju Rebrovu regulāri dzina izmisumā pretinieku aizsardzību.

Savas karjeras laikā Beļkevičs astoņas reizes kļuva par Ukrainas čempionu, septiņas reizes izcīnīja Ukrainas kausu, kā arī 13 gadus pārstāvēja Baltkrievijas izlases krāsas. 56 spēlēs Baltkrievijas valstsvienības sastāvā Beļkevičs guva 10 vārtus.

Izmantotie resursi:
Футбольний клуб "Динамо" (Київ). Офіційний сайт
Football.ua — Новости футбола. Всё о футболе:...