Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Kubarevs: "Spēlētāji netika ģērbtuvēs..."

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kubarevs: "Spēlētāji netika ģērbtuvēs..."
Oļegs Kubarevs
Foto: football.by

Jūrmalas "Spartaks" ceturtdienas vakarā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1.kārtā izbraukumā ar 1:2 zaudēja Minskas "Dinamo", saglabājot labas izredzes divu spēļu summā.

Kubarevs: ""Dinamo" nav mūsu līmeņa pretinieks - 1.puslaikā netikām līdzi"

Oļegs Kubarevs, "Spartaka" treneris: "Viss izšķirsies otrajā spēlē, un tas jau mums ir labi - esam minimālo programmu izpildījuši. Guvām vārtus, saglabājām intrigu un dabīgi, ka savā laukumā pacentīsimies nospēlēt labāk, uzbrūkošāk. Pacentīsimies gūt vārtus un neielaist."

Kāpēc jūsu komanda tik ilgi nenāca uz 2.puslaiku?
Mēs ilgi nevarējām tikt iekšā ģērbtuvēs. Mums nespēja to atvērt - slēdzis iestrēga. Puiši stāvēja koridorā astoņas minūtes. Saskaņojām ar mača inspektoru, un mums pateica, ka varam atpūsties [no tā brīža, kad komanda tika ģērbtuvēs - aut.] 13 minūtes. Precīzi pēc 12 minūtēm izgājām laukumā.

Jūs izskata kā kandidātu uz Ļvivas "Karpaty" [Ukrainas Premjerlīgas pagājušās sezonas 7.labākā komanda] galvenā trenera amatu. Kā komentēsiet?
Ko [dabīgs izbrīns - football.by piezīme]? Neko nevaru pateikt, pirmo reizi ko tādu dzirdu.

Ar ko saistīta Platonova nomainīšana jau 1.puslaikā?
Pirms mača bija jautājums, vai viņš vispār spēlēs, jo viņam sāp kāja. Viņš palūdza maiņu.

Šodien centāties spēlēt caur flangiem. Vai tas saistīts ar to, ka "Dinamo" trūkst augumā raženu aizsargu?
Vienkārši "Dinamo" malējie aizsargi uzbrukumos spēlē ļoti augstu. Konkrēti Gabovda spēlēja gandrīz vai kā malējais uzbrucējs. Dabiski, ka parādās brīvās zonas - mēs par to zinājām. Vienkāršākā izeja - mums flangos ir skrienoši spēlētāji, kuri spēj apspēlēt viens pret vienu. Dabiski, ka bija uzdevums tikt šajās brīvajās zonās flangos, jo laukuma vidusdaļā "Dinamo" veidojās vairākums - turp vairāk devās Bikovs. Plus viņi rāva nost uzbrukumus, pelnīja dzeltenās kartītes - "Dinamo" prot neļaut uzbrukt caur centru. Tāpēc mums uzbrukumos bija uzdevums meklēt risinājumus flangos.

Vai esat apmierināts ar vārtsarga spēli? Izskatās, abi ielaistie vārti ir uz viņa sirdsapziņas.
Viņam šobrīd ir 20 gadu un negribētu vērtēt viņu atsevišķi no komandas. Tā ir vārtsargu trenera atbildība. Dabīgi, ka šīs kļūdas ietekmēja rezultātu un labā šeit ir maz. Taču ne jau tikai viens spēlētājs kļūdās un ar viņu viss beidzas. Iepriekšējā mačā aizsargs kļūdījās, šodien vārtsargs. Kāds ir jauns, kādam meistarības trūkst. Par kļūdām nedrīkst vainot futbolistus, jo tad viņi profesionāli neaugs, it sevišķi psiholoģiski. Un vārtsargam tas ir ļoti svarīgi - kļūt par figūru un augt par personību. Jo viņam priekšā ir nākotne - viņš ir U-21 izlases vārtsargs, uzskatu, laba līmeņa vārtsargs. Vienkārši viņam vēl nav bijušas šādas spēles.

Vai sākotnēji bijāt apmierināts ar izlozi?
Nē, protams, jau vakar atbildēju uz šo jautājumu. Jūs taču redzējāt, cik mums 1.puslaikā klājās smagi. Puiši nobijās kontrolēt bumbu, baidījās. 2.puslaikā komanda sāka spēlēt drosmīgāk, vairāk sāka kontrolēt bumbu, vairāk sāka radīt. Es to teicu, neslēpu un paredzēju. Dabīgi, ka "Dinamo" nav mūsu līmeņa pretinieks. Lai mēs varētu veiksmīgi spēlēt, mums jābūt labākiem par "Dinamo".

Kā "Spartakam" ir ar skatītāju atbalstu? "Dinamo" sagaida karsts atbildes mačs?
Čempionātā mums vienmēr ir karsts atbalsts. Tiesa, līdzjutēju nav daudz - ap 20 cilvēkiem savācas. Taču kliedz viņi vareni - pat jūrā dzirdams [smejas]. Ja "Dinamo" fanu nebūs daudz, mēs jutīsim savu līdzjutēju atbalstu. Ja atbrauks 200 "Dinamo" fani, tad paskatīsimies, kam labāk sanāks atbalstīt. Mūsu līdzjutēji ir pieauguši - balsis viņiem ir labas.

Teicāt, ka jums jau labi ir tas, ka viss izšķirsies atbildes spēlē. Uz kā rēķina panācāt apmierinošu rezultātu? Jūsu komanda spēlēja labi vai "Dinamo" bija sliktāka nekā sagaidījāt?
Es negribēju no "Dinamo" sagaidīt daudz. 1.puslaiku "Dinamo" spēlēja tā, ka man kļuva nelabi - mums tas bija augsts temps, augsta spēles efektivitāte. Mēs netikām līdzi. Uz kā rēķina? No aizsardzības spēlēt vieglāk. Divu spēļu dueļos stratēģija ir vienkārša - bija jācenšas neielaist, bet, ja tas neizdodas, jāmēģina iesist pašiem. Un mēs to paveicām. Žēl, ka nenoturējām 1:1. Panākt rezultātu varam tikai ar labu spēles organizāciju un cenšoties likt kļūdīties pretiniekam.

Rašovičs: Nebija viegli"

Vuks Rašovičs, Minskas "Dinamo" treneris: "Nebija viegla spēle. 1.puslaikā spēlējām tā, kā bijām sarunājuši un tā, kā būtu jābūt. Pilnībā kontrolējām spēli, bija momenti, guvām vārtus. Jā, pretiniekam arī bija divi momenti, taču, kad visu puslaiku spēlē augstu, tā gadās. 2.puslaiku arī sākām pēc plāna - nosēdāmies zemāk, devām iespēju pretiniekam radīt vienu labu momentu. Bija sāpīgi ielaist tik muļķīgus vārtus, taču arī šādi gadās. Labi, ka uzreiz izdevās gūt otros vārtus. Labi, ka uzvarējām pēc diviem zaudējumiem čempionātā. Jau pēc trim dienām mums jauna spēle - jādomā par to. Kā teicu iepriekšējā preses konferencē, šodien bija tikai šī dueļa "1.puslaiks", Latvijā būs "2.puslaiks", un tur būs pavisam cita spēle."

Dmitrijs Platonovs: "Latvijas čempionāta līmenis ir normāls"

Dmitrijs Platonovs, "Spartaka" uzbrucējs: "Man savainojums - cik nopietns, rādīs laiks. Pagaidām nezinu, vai varēšu piedalīties atbildes spēlē. Spēle? Zinājām, pie kā braucam. Kaut kas sanāca, kaut kas nē, bet labi, ka vēl palikusi iespēja laboties. Tomēr vienalga uzskatu "Dinamo" par favorītu. Rezultāts to arī nosaka. Taču padoties, protams, negrasāmies. Spēlēšana Latvijā? Futbola ziņā viss ir labi, ģimeniskā ziņā arī. Mājās, protams, tik un tā ir labāk. Mājas ir mājas. Taču karjeras attīstības ziņā tas ir normāls variants. Vai ieteiktu draugiem braukt uz Latvijas čempionātu? Katram ir sava dzīve un savs stāsts, katram jāpieņem lēmumi pašam. Teikšu, ka adaptēties ir diezgan vienkārši, tas tomēr nav tālu. Krievu valoda, līdzīga mentalitāte. Nekādu problēmu. Kas attiecas uz čempionātu, līmenis ir normāls. Visas komandas ir diezgan līdzvērtīgas, tāpēc katrā spēlē notiek nopietna cīņa, un konkurence čempionātā ir liela."

Gabovda: ""Spartaka" trenerim ievākt informāciju par mums palīdzēja draugs"

Jurijs Gabovda, Minskas "Dinamo" pussargs: "Spēlēšana Eiropas līgā? Man tas nav nekas jauns. Kad biju Ukrainas "Karpaty", mēs Eiropas līgā spēlējām pret PSG, "Sevilla", Dortmundes "Borussia". Tomēr šodien bija grūti pārslēgties uz Eiropas līgu pēc diviem zaudējumiem nacionālajā čempionātā. Bet nekas, galvenais, ka uzvarējām un parādījām savu cīņassparu, kaut gan reāli bija grūti gan mums, gan pretiniekiem. Laiks, protams, arī apstākļus padarījua sarežģītākus, taču tas bija vienādi abām komandām. Visgrūtāk bija psiholoģiski noskaņoties pēc diviem zaudējumiem. Neskatoties uz to, visa komanda nospēlēja labi. Personīgs paldies Artjomam Bikovam, kurš ar saviem vārtiem izglāba mūs sarežģītā brīdī.

Pretinieks? Treneri parādīja mums pāris "Spartaka" spēles, iemācījāmies šīs komandas vājās un stiprās puses. Spēles laikā varēja just viņu trenera pirkstu - varēja just, cik ļoti viņi pret mums ir noskaņojušies. Arī viņiem acīmredzami bija daudz informācijas par mūsu komandu. Viņu treneris informāciju par mums ievāca no sava drauga, kurš vakar arī bija latviešu treniņā. Viņi pat spēlēja pēc tādas pašas shēmas kā "Krumkachy" [šī komanda 17.maijā Baltkrievijas čempionāta spēlē negaidīti pārliecinoši sasita Minskas "Dinamo" ar 4:1 - aut.]. Un tomēr mēs šodien uzvarējām. Katrā mačā cenšamies spēlēt uz uzvaru un ceru, ka "Dinamo" atkal tiks Eiropas līgas grupu turnīrā."

Izmantotie resursi:
Футбол в Беларуси, Европе и мире, статистика,...

     [+] [-]

, 2016-07-01 05:38, pirms 8 gadiem
Cirks ne treneri

  -2 [+] [-]

, 2016-07-01 07:21, pirms 8 gadiem
Cik noprotu pēc intervijas, tad Dinamo vajadzētu uzvarēt Spartaku? Izskatās, ka Dinamo ir klasi augstāki. P.s. Spēli pats neredzēju.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-01 08:15, pirms 8 gadiem
Kubarevam ir laba homora izjūta un augsta trenera kvalifikācija.Atbildes spēlē zinās,kā pieveikt šo nopietno pretinieku un tie divdesmit līdzjūtēji būs kā divpadsmitais laukuma spēlētājs.

  +3 [+] [-]

, 2016-07-01 08:54, pirms 8 gadiem
Zimbis rakstīja: Cik noprotu pēc intervijas, tad Dinamo vajadzētu uzvarēt Spartaku? Izskatās, ka Dinamo ir klasi augstāki. P.s. Spēli pats neredzēju.
Ir jāsaprot tāda lieta - tikai pagājušo gadu Jūrmalas Spartaks vispār pirmo reizi Virslīgu pārstāvēja Eiropas turnīros, bet Minskas Dinamo spēlējuši jau ir krietni agrāk - tāpēc arī uz papīra Dinamo skaitās spēcīgāki, lai arī viņu sasniegumi nav tādi kā FK Ventspils - kuri iekļuva grupu turnīrā.

  +5 [+] [-]

, 2016-07-01 10:22, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Ir jāsaprot tāda lieta - tikai pagājušo gadu Jūrmalas Spartaks vispār pirmo reizi Virslīgu pārstāvēja Eiropas turnīros, bet Minskas Dinamo spēlējuši jau ir krietni agrāk - tāpēc arī uz papīra Dinamo skaitās spēcīgāki, lai arī viņu sasniegumi nav tādi kā FK Ventspils - kuri iekļuva grupu turnīrā.
Dinamo pagājušosezon spēlēja EL grupu turnīrā.

  +3 [+] [-]

, 2016-07-01 10:35, pirms 8 gadiem
skatijos 2.puslaiku.Spartaks spēlēja labāk par Dinamo,vairāk kontrolēja bumbu,uzbruka...vārtsargs patizli nospēlēja un tāpēc pakāsām.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 11:03, pirms 8 gadiem
"adaptēties ir diezgan vienkārši, tas tomēr nav tālu. Krievu valoda, līdzīga mentalitāte"
Dienas anekdote.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-01 11:26, pirms 8 gadiem
''Spartakam'' gan ''informatīva'' mājas lapa - pirms spēles tikai viens raksts - prognoze par spēli. ';

  +2 [+] [-]

, 2016-07-01 12:05, pirms 8 gadiem
Iemidzināšanas taktika
Dinamo ir nedaudz spēcīgāki, bet kopumā spēku samērs ir līdzīgs
Pirmajā puslaikā pārāk respektēja pretinieku, otrajā iegāza vārtsargs

     [+] [-]

, 2016-07-01 12:52, pirms 8 gadiem
Vīrslīgā 20 skatītāju? Truksnim un jūrmalniekiem nav kauns?

  +3 [+] [-]

, 2016-07-01 12:57, pirms 8 gadiem
balts rakstīja: Vīrslīgā 20 skatītāju? Truksnim un jūrmalniekiem nav kauns?
Droši vien, 20 aktīvi fani.

Tiesa, kopējais skatītāju skaits tiešām nav liels (Kauguros sezonas sākumā spēles apmeklēja 150, 162, 176 skatītāji; Slokā - 100, 185, 210).

     [+] [-]

, 2016-07-02 10:38, pirms 8 gadiem
Varēja Spartaks ar St.Patrick spēlēt 2.kārtā. Un pēc tam 3. kārta bez maz. Skonto uzvarēja St.Patrick. Tas viss uzvarot DinamoMn.

     [+] [-]

, 2016-07-02 10:47, pirms 8 gadiem
maives rakstīja: skatijos 2.puslaiku.Spartaks spēlēja labāk par Dinamo,vairāk kontrolēja bumbu,uzbruka...vārtsargs patizli nospēlēja un tāpēc pakāsām.
Vēl spēle Slokā. Gribās vēl vienu spēli redzēt Spartaks - St.Patrick. St.Patrick mēs jau pazīstam.