Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Spēles gaita ļāva cerēt uz vairāk vārtu guvumiem"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: "Spēles gaita ļāva cerēt uz vairāk vārtu guvumiem"
Pols Ašforts
Foto: Juris Presņikovs, ventspils.lv

Piedāvājam FK "Ventspils" galvenā trenera Pola Ašvorta un "Vikingur" galvenā trenera Semala Erika Hences komentārus pēc UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas mača Ventspilī (2:0).

Pols Ašvorts, FK Ventspils galvenais treneris: Tā nebija vienkārša spēle, tomēr pratām izcīnīt labu uzvaru un, cerams, arī iepriecināt mūsu līdzjutējus, kuru atbalstu spēles laikā lieliski jutām. Spēli sākām ļoti labi, ātri guvām vārtus un vispār bijām krietni labāki par sāncenšiem. Izveidojām daudz momentus, guvām divus vārtus, bet otrajā puslaikā tik labi vairs neveicās. Jāpaslavē arī "Vikingur" komanda, kas nedaudz pārkārtoja savu spēli, sāka labāk darboties aizsardzībā un arī paši izveidoja ļoti bīstamu momentu. Tas būs kārtīgi jāizanalizē, jo neko tādu turpmāk pieļaut nedrīkstam. Kopumā 2:0 ir labs rezultāts, kas ļauj ar optimismu domāt par turpmāko.

Atkal neapturams bija Karlsons?
- Jā, protams! Ģirts šobrīd lieliski spēlē Latvijas čempionātā un savu meistarību apliecināja arī Eiropas līgā. Viņš vienmēr trāpās tieši tur, kur nepieciešams būt. Nav šaubu, ka Karlsons mums ir ļoti svarīgs spēlētājs, es pat teiktu, viņš zināmā mērā ir mūsu talismans.
Pirms mača teicāt, ka 2:0 būtu labs rezultāts. Vai tagad domājat tāpat?
Pirms mača tiešām tā domāju, bet, redzot, kā risinājās spēlē, tomēr cerēju, ka gūsim vēl kādus vārtus un rezultāts būs lielāks. Mača iznākums mani apmierina arī šobrīd, tomēr bija iespējas iesist vēl. Futbolā ne vienmēr notiek tas, ko tu vēlies. Tomēr aizvadījām labu maču, vārtus neielaidām un uzvarējām 2:0, ar ko varam būt apmierināti. Taču priekšā vēl viena spēle, ko, protams, ļoti labi apzināmies.

Krīze aizsardzībā laikam jau vēl nav beigusies? Ja ne Uvarenko lieliskā spēlē, rezultāts varēja būt arī nepatīkamāks?
Tā ir, bet tāpēc jau Uvarenko ir labs vārtsargs un var šādās epizodēs glābt. Jā, aizsardzībā pieļāvām kļūdas, ļāvām pat pretiniekiem izveidot ļoti bīstamu momentu, ko, protams, turpmāk pieļaut nedrīkst. Šādas kļūdas ir jālabo, bet tas paveicams tikai vienā veidā – jāturpina cītīgi strādāt.

Jau laicīgi bijāt ticis skaidrībā ar to, kas sāks maču un kādas būs maiņas. Vai pie šī plāna pieturēties izdevās?
Jā, jau pirms mača zināju, ka būs nepieciešams nomainīt Aleksejevu, jo viņš tikai nesen ieradies komandā un nav gatavs nospēlēt visas 90 minūtes. Tāpat arī gribēju dot iespēju Mujeci pierādīt sevi. Godīgi sakot, Aleksejevs savas 45 minūtes aizvadīja labāk, nekā Ndue savas. Piemēram, otrais vārtu guvums noteikti bija viņa nopelns. Tomēr mums ir vajadzīgi abi spēlētāji, jo katram no viņam ir savas labās īpašības, kuras arī jācenšas izmantot.

Kādas tagad ir cerības divu spēļu summā?
Domāju, 60 pret 40 Ventspils labā. Labi apzināmies, ka pretinieku laukumā mūs gaida smags mačs.

Semals Eriks Hence, Vikingur galvenais treneris: Mēs aizvadījām divus dažādus puslaikus. Pirmajā pārāk daudz respektējām pretinieku, tāpēc nospēlējām slikti, bet otrajā jau darbojāmies drošāk un labāk, un varējām arī iesist. Šai spēlei nebija viegli gatavoties, jo informācijas par Ventspils komandas bija ārkārtīgi maz. Vienīgi daži spēļu momentu video Youtube. Tagad esam aizvadījuši pilnu spēli, informācijas ir pietiekoši un varam pilnvērtīgi gatavoties mačam savā laukumā. Domāju, tur būs pavisam citādāka spēle.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-01 15:02, pirms 8 gadiem
Tad viss ir loģiski un pelnīti, ja pieeja Vikingur ir tik amatieriska. Te jau nav pat runas par to, lai atbrauktu pēc izlozes uz Jelgavu noskatīties FKV spēli. Vienkārši internetā ierakstu sameklēt neprot.
Pēc Siņeļņikova vārtiem, kurus gan neieskaitīja, pilnīga déjà vu sajūta pārņēma, salīdiznot ar spēli pret Jelgavu.

     [+] [-]

, 2016-07-01 21:21, pirms 8 gadiem
Profesionāļi uzvar amatierus ar 2-0,jā.Labi vai tomēr ļoti švaki.Ko tad darīsim ar tiem kuri nestrādā bet tikai trenējas.Bet Latvijas futbolistiem jau vienalga,trenējas vai nē,nekas labāks vienalga nebūs.