Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Savainotajam Vertongenam neesot smadzeņu satricinājuma un deguna lūzuma

Agris Suveizda

Savainotajam Vertongenam neesot smadzeņu satricinājuma un deguna lūzuma
Jans Vertongens pamet laukumu. Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola klubs "Tottenham" vakar savā laukumā Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē atzina Amsterdamas "Ajax" pārākumu (0:1). Pirmā puslaika beigās piespiedu kārtā tika nomainīts mājinieku aizsargs Jans Vertongens, kurš cieta gaisa divcīņā, spēcīgi pārsitot degunu, pēc ilgas aprūpes atgriežoties laukumā, taču ātri sajūtoties slikti un tikai ar citu cilvēku palīdzību dodoties uz ģērbtuvēm.

Pēc spēles beļģu aizsargs Jans Vertongens žurnālistiem sacīja, ka veiktajās pārbaudēs viņam neesot atklāts nedz deguna lūzums, nedz arī smadzeņu satricinājuma simptomi. "Tottenham" galvenais treneris Maurisio Početino aizstāvēja sava kluba ārstus par ļaušanu Vertongenam atgriezties laukumā: "Es nebiju iesaistīts, tas bija ārsta lēmums. Ir ļoti svarīgi, lai noteikumi un protokoli tiktu ievēroti, un mūsu medicīnas personāls to izdarīja. Mums vajadzēja viņu nomainīt, jo viņš nejutās labi. Tagad ar viņu viss ir kārtībā. Viņš pats pameta stadionu, viņš jutās brīvāk. Ir nepieciešams novērot viņa veselības stāvokli, jo trieciens bija nopietns, taču šobrīd viņam viss ir kārtībā.

Pirmām kārtām, mums ir jāsargā spēlētāja veselība. Mūsu medicīnas štābs sekoja attiecīgajam protokolam, un viņi izlēma, ka atsākt spēli un atgriezties laukumā bija iespējams. Bet, protams, Jans sāka justies slikti, un tādēļ mums viņš bija jānomaina. Saprotams, ka biju uztraucies. Tas ir normāli, jo man svarīgākā ir spēlētāja veselība. Ja ārsti teiks, ka ir jāveic maiņa, es šo lēmumu neapšaubīšu – šādās situācijās galvenie ir ārsti, es viņu kompetenci nekad neapšaubīšu."

Runājot par zaudējumu, argentīnietis atzina savas kļūdas: "Droši vien varu piekrist, ka mūsu izvēlētais izvietojums bija kļūda. Taču izvēles iespēju nebija pārāk daudz. Neesmu priecīgs – nav iespējams uzminēt, kā būtu bijis, ja mēs sākumā būtu spēlējuši citādi. Taču mums trūka enerģijas, bijām nedaudz lēnīgi. Tajā pašā laikā ne jau izvietojuma dēļ ielaidām vārtus. Mūsu pieeja spēlei kā tāda nebija laba. Esmu treneris, tā ka man ir jāuzņemas atbildība. "Ajax" bija enerģiskāka, un veids, kādā ielaidām vārtus, bija ļoti sarūgtinošs. Pēc Sisoko iziešanas laukumā sākām spēlēt labāk, ar lielāku enerģiju. Otrais puslaiks bija daudz, daudz labāks. Iespiedām viņus aizsardzībā, sākām presingot tā, kā vēlējāmies to darīt. Sākām spēlēt, un domāju, ka otrais puslaiks mums dod cerību atbildes spēlei. Intriga vēl ir – lai arī tas, protams, būs ļoti grūti."

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.skysports.com/football/...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-01 11:19, pirms 5 gadiem
Labi, ka tā!
Vakar izskatījās ļoti bēdīgi.