Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas meiteņu futbola čempionātā jauns dalībnieku rekords

Latvijas meiteņu futbola čempionātā jauns dalībnieku rekords
Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts 2017

Jaunajā Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā piedalīsies kopumā 35 komandas, kas sacentīsies četrās vecuma grupās. Pirmoreiz turnīra vēsturē ieviesta U-16 vecuma grupa, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu sacensību dalībnieku rindas ļāvis palielināt par uzreiz desmit komandām.

Līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā norisināsies turnīri U-14 (2003. dzimšanas gads un jaunākas), U-12 (2005. dzimšanas gads un jaunākas) un U-10 (2007. dzimšanas gads un jaunākas) vecuma grupās. Kamēr U-14 meitenes sacentīsies futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās spēles notiks pēc formāta 6:6. Turklāt pašā jaunākajā grupā, kurā meitenes sper savus pirmos soļus futbolā, cīņas norisināsies bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā.

Pirmoreiz čempionāta vēsturē izveidota U-16 (2001. dzimšanas gads un jaunākas) vecuma grupa, kurā spēles notiks pēc formāta 11:11. Šāds jaunievedums komandām un futbolistēm būs kā papildu iespēja nodrošināt plūstošu pāreju no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

Pirmās jaunās sezonas spēles notiks 1. jūnijā Iecavā un 2. jūnijā Olainē, bet jūnija turpinājumā dažādo vecuma grupu sabraukumus uzņems arī laukumi Tukumā, Rīgā, Liepājā un Piņķos. Pēc tam sezona turpināsies augustā, kad trīs vecākajās grupās tiks noskaidrots komandu sadalījums pa vietām, kā arī noslēdzošos sabraukumus aizvadīs jaunākās čempionāta dalībnieces. Kamēr U-16 vecuma grupā vietu sadalījums tiks noteikts pēc divu apļu turnīra, U-14 un U-12 vecuma grupās pēc apakšgrupu spēlēm sekos otrā posma mači, kur komandas būs sadalītas pēc pirmā posma rezultātiem.

Visās četrās vecuma grupās būs pārstāvēti FS Metta, AFA Olaine un Rīgas Futbola skola klubi.

U-16 vecuma grupā spēkiem mērosies Kurzemes FC, FS Metta/OSC, AFA Olaine/FK Iecava, SK Super Nova un Rīgas Futbola skola, bet U-14 vecuma grupā - AFA Olaine, Rēzeknes BJSS, SK Babīte, SK Imanta/Talsu NSS, SK Līderis, Rīgas Futbola skola-1, Rīgas Futbola skola-2, FS Metta/OSC, FK Iecava/FK Jelgava un FK Tukums 2000 komandas. U-12 vecuma grupā vienkopus tiksies Rīgas Futbola skola, FS Metta/OSC, FS Metta/OSC Rīga, Dinamo Rīga, FK Dinamo Rīga, Šitika FA/74. vsk, FK Iecava/FK Jelgava, FK Tukums 2000, FK Liepāja, FK Laidze/Talsu NSS, AFA Olaine un SK Babīte vienības, bet U-10 konkurencē - AFA Olaine, FK Liepāja, FS Metta/OSC, SK Imanta, Rīgas Futbola skola, Šitika FA/74. vsk, FK Baltika un SK Super Nova mazās futbolistes.

Turnīra rezultātiem un spēļu kalendāram iespējams sekot līdzi ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Jauni rekordi Latvijas meiteņu čempionātā -...