Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Studentu Pavasara kausu futbolā izcīna Latvijas Jūras akadēmija

Studentu Pavasara kausu futbolā izcīna Latvijas Jūras akadēmija
Foto: www.fta.lv

Sestdien, 27.aprīlī, RTU stadionā notika studentu kausa izcīņā futbolā astoņi pret astoņi. Tikai pateicoties vairāk gūtajiem vārtiem, par pavasara kausa ieguvējiem kļuva Latvijas Jūras akadēmijas studenti.

Iepriekš bija paredzēts, ka sacensībās startēs septiņas komandas, taču Ventspils Augstskolas komanda nemaz netika līdz Rīgai, savukārt Latvijas sportiskākās augstskolas – LSPA – vienība ieradās tikai sešu cilvēku sastāvā, un devās prom pat nepārģērbjoties.

Spraigākā cīņa izvērtās starp LJA un RSU komandām. Interesanti, ka izloze bija lēmusi, ka abas vienības savā starpā tiekas jau pirmajā kārtā, un šī cīņa noslēdzās neizšķirti 1:1. Turnīra turpinājumā gan „jūrnieki”, gan Stradiņa universitātes studenti izcīnīja tikai uzvaras, un zelta medaļu liktenis izšķīrās sacensību pēdējā mačā, kurā LJA tikās ar rudens turnīra uzvarētājiem RTU. Jau pirms mača bija skaidrs, ka LJA der uzvara ar jebkādu vārtu attiecību, kamēr neizšķirta vai RTU uzvaras gadījumā par čempioniem tiktu kronēti RSU spēlētāji. LJA to nevēlējās pieļaut, un izcīnīja minimālu uzvaru 1:0.

Trešo vietu, arīdzan pateicoties labākai vārtu attiecībai (faktiski – pateicoties spožajam sniegumam vienā spēlē), izcīnīja RTU, aiz sevis atstājot LU un SSE Riga komandas.

Sacensības, ko rīkoja Rīgas Futbola federācija sadarbībā ar Futbola turnīru asociāciju, notika jau otro reizi. Pērnruden galveno balvu ieguva Rīgas Tehniskās universitātes komanda, kas finālā ar rezultātu 3:0 pārspēja Latvijas Jūras akadēmijas vienību. Mačā par trešo vietu Stradiņa universitātes studenti ar 4:1 pieveica LSPA.

Paredzams, ka šī bija viena no pēdējām kausa izcīņām pēc šāda formāta, jo jau ar 2014.gadu plānots rīkot pilnvērtīgu čempionātu augstskolu komandām.

Plašāku informāciju par turnīru meklējiet tā mājas lapā: RFF studentu kausa izcīņa minifutbolā


, 2013-04-30 07:50, pirms 11 gadiem
Latvijas sportistiskā augstskola gatavo tikai mīkstos florbolistus un dambretistus.
, 2013-04-30 07:56, pirms 11 gadiem
foršš kauss
Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.