Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Jelgavas" jaunie futbolisti pārspēj "RB Leipzig"

Andrejs Siliņš

"Jelgavas" jaunie futbolisti pārspēj "RB Leipzig"
Foto: FK Jelgava

Laika posmā no 19. līdz 26. novembrim Jaunatnes futbola akadēmijas “Jelgava” U-14 vecuma komanda (treneris Ervīns Pērkons), devās "Sports Factory" organizētā braucienā, kura laikā aizvadīja spēles Vācijā, Čehijā un Polijā.

21. novembrī komanda spēlēja pret Kotbusas “Energie”. Pirmā puslaika izskaņā rezultātu atklāja Mārcis Peilāns, tomēr otro puslaiku labāk aizvadīja laukuma saimnieki, gūstot divus vārtus un izcīnot uzvaru ar 2:1.

Nākamajā dienā komandu gadīja tikšanās pret bagāto RB Leipzig. Jau spēles 8. minūtē laukuma saimnieki izvirzījās vadībā, gūstot vārtus pēc stūra sitiena izpildes. Lepcigas spiediens turpinājās, tomēr puslaika vidusdaļā Jelgavas jaunajiem futbolistiem izdevās izlīdzināt spēli un izveidot pāris labas vārtu gūšanas iespējas. Vienā no tām, 26. minūtē vārtus guva Matīss Baškevics – 1:1. Jelgavnieki turpināja aktīvi uzbrukt, tomēr puslaiku vadībā noslēdza tieši “RB Lepzig”, gūstot vārtus minūti pirms pārtraukuma – 2:1.

Otro puslaiku daudz aktīvāk sāka viesi, 10 minūšu laikā gūstot divus vārtus. No sākuma ar tālsitienu, izmantojot vārtsarga kļūdu, vārtus guva Vladislavs Žihs, bet uzvaras vārtus guva Mārcis Peilāns – 3:2.

Neskatoties uz vāciešu centieniem izlīdzināt rezultātu, jelgavnieki bija ļoti tuvu, lai gūtu arī ceturtos vārtus, neizmantojot vairākas teicamas iespējas pretuzbrukumos. Skanot tiesneša finālsvilpei, tiek fiksēta sensacionāla Jelgavas uzvara.

Leipcigas futbolistiem šis bija pirmais zaudējums 2017. gadā.

23. novembrī komandu gaidīja brauciens uz Čehiju un spēle pret Liberecas “Slovan”. Spēles sākums izvērtās katastrofāls laukuma saimniekiem, kuri nespēja izkļūt no jelgavnieku augstā presinga un pieļāva vienu kļūdu pēc otras, par kurām tika sodīti. Jau pēc spēlētām 3 minūtēm – 0:2. Abus vārtus guva Mārcis Peilāns.

Spēles turpinājumā jelgavnieki spēlēja vairāk uz pretuzbrukumiem, vienā no tiem nopelnot 11 metru soda sitienu, kura realizēja Matīss Baškevics – 0:3.

10 minūtes pirms spēles beigām treknu punktu pielika Baškevics, gūstot otros vārtus spēlē – 0:4. Ļoti skaista uzvara pār cienījamu pretinieku.

Brīvajā dienā komanda devās uz Berlīni, kur apskatīja Olimpisko stadionu, pilsētas centru, iegādājās dažādus suvenīrus.

Brauciena beidzamajā spēlē pretinieks bija ļoti nopietns, Polijas Ekstraklases kluba “Pogon” jauniešu komanda. Mērojot ceļu līdz Ščecinai, jelgavnieki tika zem tanka – 0:5.

Spēle pret fiziski daudz spēcīgāko pretinieku pietrūka gan spēka, gan emociju. Uz noguruma fona tika pieļautas pārāk daudz nevajadzīgas kļūdas, kuras arī padarīja rezultātu nepieklājīgu.

Pēc mača puišiem bija iespēja apmeklēt Ekstraklases spēli starp “Pogon” un “Piast”, pēc kuras komanda arī devās mājās.

Pateicoties Sports Factory aģentūrai, klubi, ar kuriem tika aizvadītas spēles, izteica interesi ierasties arī atbildes vizītē uz Jelgavu, tikmēr U-14 vecuma komandai tiek izstrādāts jau nākamais brauciena maršruts 2018. gada martā, kurā paredzēta spēle arī ar Itālijas futbola grandu “Juventus”.

Informāciju sagatavoja
FK Jelgava

  +1 [+] [-]

, 2017-11-28 16:00, pirms 6 gadiem
Klasiski. Līdz 14 g.v. LV-komandas ieliek visādām Milānām, Schalkei, RB Leipzingiem uc. grandiem.
Kad sākas U-izlases laiki tad grūtības tikt galā ar Maltu..

     [+] [-]

, 2017-11-28 21:35, pirms 6 gadiem
Prieks lasīt šādus rakstus, arī, ja runa par U-14. Cerams, ka pēc Olimpiskā stadiona apmeklēšanas puišiem radīsies papildus dzinulis pašiem kādreiz tur spēlēt. Piekrītu, Klavulapa-1, ka bērnu līmenī iemaņas sevišķi neatšķiras, jautājums ir tas - kas notiek pēc 14, 15 gadu vecuma.

Kā jau intervijā norādīja Kazakevičs, tas ir riska vecums, kad daudzi izvēlas iet cietu ceļu, nevis palikt futbolā. Un, protams, jāņem vērā, ka U-17 un U-19 vecumā puiši jau "tuvojas" lielajam futbolam un tie paši Leipzig šajā vecumā jau ir tālu priekšā.