Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

BFC "Daugavpils" izcīna ceļazīmi uz prestižo turnīru "Gothia Cup"

BFC "Daugavpils" izcīna ceļazīmi uz prestižo turnīru "Gothia Cup"
Foto: LFF

BFC "Daugavpils" jaunie futbolisti šodien izcīnīja ceļazīmi uz prestižo turnīru "Gothia Cup", uzvarot U14 vecuma grupas kvalifikācijas turnīrā Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele".

Par vienu ceļazīmi uz Zviedrijā notiekošo futbola turnīru "Gothia Cup" cīnījās astoņas komandas – BFC "Daugavpils", FS "Metta", Rīgas Futbola skola, AFA "Olaine", Vidzemes FC, FK "Liepāja/LSSS", Šitika Futbola skola un FK "Tukums 2000". Sākumā komandas sacentās grupu turnīrā (divas grupas pa četrām komandām), bet pēc tam cīņas turpinājās izslēgšanas spēlēs.

Finālā sacentās BFC "Daugavpils" un Šitika Futbola skolas komandas, un pārāki bija daugavpilieši – 3:0. Spēlē par trešo vietu "Metta" ar 5:0 uzveica Rīgas Futbola skolu. Piekto vietu turnīrā izcīnīja "Vidzemes FC" (2:1 pret "Olaini"), bet septīto – "Liepāja/LSSS" (0:0, 11m – 4:3 pret "Tukumu 2000"). Līdz ar to uz "Gothia Cup" dosies BFC "Daugavpils".

"Daugavpils" komandas vadītājs Andrejs Sipailo tika atzīts par visa turnīra labāko treneri, bet savā pozīcijā labākais bija arī daugavpiliešu vārtsargs Ivans Duboledovs. "Mettas" futbolists Aleksandrs Kartišovs kļuva par labāko vārtu guvēju, bet par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts Aleksejs Krjukovičs (Šitika Futbola skola).

"Gothia Cup" turnīrā Gēteborgā katru gadu pulcējas jaunie futbolisti no visas pasaules vecumā no 11 līdz 19 gadiem, bet spēlēs allaž piedalās ap 1600 komandu no teju 80 valstīm. Turnīra mērķis ir dot jauniešiem iespēju spēlēt futbolu starptautiska līmeņa turnīrā, tādējādi gūstot neaizmirstamu pieredzi. Pirmoreiz šīs sacensības tika rīkotas 1975. gadā, bet kopš tā laika spēlēs piedalījušies teju miljons futbolistu.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija


, 2015-06-29 04:34, pirms 9 gadiem
Lai daugavpiliešiem izdodas godam pārstāvēt Latvijas vārdu šajās sacensībās!
Foto: LFF
2

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.
Latvijas kauss. Foto: LFF
1

2024. gada ''11.lv'' Latvijas kausa izcīņā piedalīsies 50 klubi

LETA. "11.lv Latvijas kausa" izcīņā futbolā šogad piedalīsies 50 komandas, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).
Foto: Latvijas Futbola federācija

"Mettas" futbolistēm panākums Sieviešu futbola līgas otrajā kārtā

LETA. "Metta" vienība svētdien uzvarēja "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) otrās kārtas noslēdzošajā mačā. "Metta" izbraukumā ar 1:0 (0:0) guva panākumu pār "Liepājas Futbola skolu".