Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Ikstens: "Sliktais sezonas sākums ir pārsteigums visiem - vadībai, mums, faniem"

Agris Suveizda

Ikstens: "Sliktais sezonas sākums ir pārsteigums visiem - vadībai, mums, faniem"
Kaspars Ikstens
Foto: Māris Greidāns

Arī kvalitatīvs pirmais puslaiks nespēja pārtraukt "Jelgavas" neveiksmju sēriju – atkal 0:1 pret "Ventspili". Jelgavnieku vārtsargs Kaspars Ikstens sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka situācija nav viegla, taču komanda ir apņēmības pilna pēc iespējas ātrāk tikt ārā no bedres.

- Vai, tavuprāt, bijāt pelnījuši zaudēt pirmajā puslaikā?
- Mums pirmajiem bija iespējas, savukārt viņi iesita savu laikam jau vienīgo momentu. Pat ne momentu – mums nepaveicās, ka bumba atsitās pret stabu un ieleca vārtos. Spēlējām labi, bet nerealizējām savas iespējas, kuras radījām.

- Pakomentē, kas notika ielaistajos vārtos!
- Alans [Siņeļņikovs] pretkustībā pa gaisu sita pa vārtiem un trāpīja pa stabu. Bumba jau it kā leca ārā, bet [Abdulajs] Diallo nepaguva noreaģēt. Grūti pateikt, vai Diallo bija reāli bumbu izsist no vārtiem – jāskatās atkārtojums. Taču jebkurā gadījumā viņam bija ļoti grūti izvairīties no bumbas.

- Līdz ielaistajiem vārtiem biju domājis pēc spēles vaicāt, vai tas bija jūsu labākais puslaiks šosezon. Tagad tas laikam skanēs diezgan muļķīgi…
- Jā, droši vien, ka tagad tas skanēs muļķīgi. Taču, ņemot vērā kvalitāti un spēles saturu, kuru parādījām, domāju, ka tas viennozīmīgi bija mūsu labākais puslaiks pēdējos mačos.

- Otrais puslaiks dažādu iemeslu dēļ jau bija pavisam atšķirīgs, tu pats vēl beigās glābi pēc Ģirta Karlsona sitiena, kur varēja būt 0:2. Zinot, kā attīstījās notikumi otrajā puslaikā, ar rezultātu 0:1 varat būt apmierināti?
- Ja ņem vērā tieši otro puslaiku, tad jā – tā var teikt. Tomēr kopumā uzdevums bija neielaist, tas bija svarīgākais. Un, protams, pacensties iesist pašiem. Ja vērtē tikai otro puslaiku, tad laikam jāsaka, ka mums vēl paveicās [ka beidzās tikai 0:1].

- Īsā laikā divreiz esat zaudējuši "Ventspilij", jau četrās spēlēs [ieskaitot Ziemas kausu] pēc kārtas neesat viņiem iesituši. Ir pārliecība, ka kausā viss vēl nav zaudēts?
- Ticam saviem spēkiem. Tas ir tāds psiholoģisks moments, rezultāts 0:1 nav nekas traks – jebkurā spēlē var notikt jebkas. Izanalizēsim šo spēli un gatavosimies atbildes spēlei.

- Un tomēr [pret Virslīgas klubiem] neesat uzvarējuši jau piecos mačos pēc kārtas. Tā ir krīze, vai tomēr šis vārds pagaidām vēl ir par skaļu?
- (Dziļa nopūta) To var saukt par tādu kā melno posmu, kas gadās daudzām komandām. Jābūt stipriem, jāprot izrāpties un pārvarēt šo krīzi. Protams, varbūt esam kaut kur zaudējuši pārliecību, tomēr joprojām ticam cits citam un atbalstām. Mums ir jātiek ārā no šīs bedres.

- Ar vadību ir bijusi saruna par sliktajiem rezultātiem?
- Nē. Cits citu atbalstām, un pagaidām nekas tāds nenotiek.

- Tavuprāt, rezultāti atbilst jūsu parādītajam sniegumam? Vai tomēr kādās spēlēs esat atalgoti mazāk, nekā būtu pelnījuši?
- Kaut kādās atsevišķās spēlēs tā bija, taču atkal citās spēlēs nebijām neko pelnījuši.

- Kopš esi "Jelgavā", šis, tavuprāt, ir grūtākais brīdis?
- Grūti bija arī tad, kad biju tikko atnācis un cīnījāmies par izdzīvošanu un palikšanu Virslīgā. Taču, jā, ja ņem vērā, ka tagad ir citas ambīcijas, tad mums šobrīd ir diezgan grūts brīdis. Mums pēc iespējas ātrāk jānotic pašiem sev un, kā jau teicu, jāpārvar šī melnā josla.

- Ambīcijas ir augušas, klāt nākusi virkne spēlētāju. Jums pašiem tik slikts sezonas sākums ir liels šoks?
- Protams, ka tas visiem ir pārsteigums. Gan vadībai, gan spēlētajiem, gan faniem – jebkuram. Visi bija cerējuši uz to labāko. Ļoti labi aizvadījām pirmssezonas sagatavošanās posmu, un nevar salīdzināt to, kā spēlējam tagad, un to, kā spēlējām pirms sezonas sākuma.

- Kā vērtē pats savu sniegumu? Piemēram, pret to pašu "Babīti" sanāca diezgan neraksturīgi muļķīgi vārti.
- Protams, ka es varētu spēlēt labāk. Un arī rezultāts rāda to, ka varbūt daudz kas ir atkarīgs no manis – ja labi spēlēšu, tad arī komandai būs izredzes tikt pie punktiem vai izraut kaut neizšķirtu. Ja komanda spēlēs slikti, arī es nevilkšu, tad arī visi šitā kritīsim. Mums visiem ir jāsaņemas, arī konkrēti man ir jāpieliek – visiem ir slikts periods, visi slikti spēlējam, nav neviena izņēmuma. Un mums visiem tam kopīgi ir jātiek pāri.