Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

LMT Futbola akadēmijas talantu skatē Staicelē otro reizi pulcējās U-13 futbolisti un talantīgākie vārtsargi

LMT Futbola akadēmijas talantu skatē Staicelē otro reizi pulcējās U-13 futbolisti un talantīgākie vārtsargi
Talantu skates dalībnieku kopbilde Staicelē (foto uzņemta 2014.gada 22.augustā)

Pēc divu mēnešu pārtraukuma no 19. – 22.augustam Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā „Staicele” atgriezās LMT Futbola akadēmijas ietvaros rīkotā jauno futbolistu talantu skate. Šajās dienās Staicele vienkopus otro reizi šogad pulcēja U-13 vecuma (2001.gadā dzimušos) Latvijas talantīgākos futbolistus. Vienlaikus šajā talantu skatē atrādījās arī 2000. un 2001.gadā dzimušie pašmāju talantīgākie vārtsargi no visas Latvijas.

Tradicionāli talantu skates ietvaros jaunie futbolisti piedalījās praktiskās un teorētiskās nodarbībās, dažādu vingrinājumu ietvaros tika testēta spēlētāju tehniskā un fiziskā sagatavotība, kā arī aizvadīts komandu turnīrs. Kopumā talantu skatē tikai pieaicināti 33 laukuma spēlētāji un 14 vārtsargi no tādiem Latvijas jaunatnes futbola klubiem kā AFA Olaine, FA Skonto, Šitika Futbola skola, Rīgas Futbola skola, Ventspils OC, Liepājas SSS, BFC Daugava Daugavpils, Rēzeknes FA, Smiltenes BJSS, FK Valmiera / BJSS, Jelgavas FA, SK Kengaroos Salaspils, FK Tukums-2000 un Valkas BJSS.

Šī vecuma talantu skatē labākos rezultātus individuālajos testos uzrādīja Liepājas SSS audzēknis Deivids Drāznieks. Pēc uzrādītajiem rezultātiem labāko trijniekā iekļuva arī Krists Villers (Ventspils OC) un Aleksejs Krjukovičs (Šitika Futbola skola). Tikmēr vārtsargu individuālajos testos labāko trijniekā katrā no disciplīnām 2001.gadā dzimušo futbolistu grupā iekļuva Alvis Sorokins (AFA Olaine) un Ivans Dubodelovs (BFC Daugava Daugavpils), kamēr Vladislavs Fiļčenkovs (Liepājas SSS) kļuva par labāko trijās no četrām disciplīnām 2000.gadā dzimušo futbolistu vidū.

„U-13 vecuma grupas talantu skates programma Staicelē tika sagatavota tā, ka četru dienu laikā mēs no „mazā futbola” formāta pārgājām uz lielo formātu. Proti, no divi pret divi un trīs pret trīs vingrinājumiem pirmajā dienā, līdz spēlēm četri pret četri, pieci pret pieci un tā tālāk turpmākajās dienās. Noslēdzošajā dienā tika rīkots triju komandu savstarpējais turnīrs formātā vienpadsmit pret vienpadsmit uz lielā laukuma. Aizvadīto dienu laikā tika veikti arī dažādi tematiskie treniņi. Pirmā tēma bija aizsardzība. Futbolisti tika sadalīti četrās grupās un ar treneriem veica divus vingrinājumus, lai uzlabotu kā individuālo tehniku, tā arī divus vingrinājumus, lai uzlabotu savstarpējo mijiedarbību komandā. Tāda pati tēma tika apskatīta arī darbībās uzbrukumā,” LMT Futbola akadēmijas talantu skatē paveikto atklāj galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs.

„Loti patīkami, ka šajā talantu skatē piedalījās arī pieaicinātie vārtsargi, kuri trenera Aleksandra Proskurņina un viņa palīga uzraudzībā strādāja atsevišķi no laukuma spēlētāju grupas. Manuprāt, šādai iespējai ir liela vērtība kopējā LMT Futbola akadēmijas programmā. Šeit Staicelē vienkopus tika sapulcināti pašmāju talantīgākie vārtsargi, kuriem katru dienu pusotras stundas garumā notika specifiski vārtsarga vingrinājumi. Mēs savukārt viņus piesaistījām uz dažādiem vingrinājumiem kopā ar laukuma spēlētājiem, modelējot spēles situācijas formātā pieci pret pieci, kā arī komandu turnīra ietvaros,” vārtsargu talantu skates lietderību uzsver Aleksandrs Jeļisejevs.

Bijušais Latvijas nacionālās futbola izlases uzbrucējs ar intervijas LFF.lv starpniecību novēl LMT Futbola akadēmijas audzēkņiem neapstāties pie sasniegtā, klausīt savu treneri, cītīgi trenēties savā klubā un futbolista karjerā stādīt pašus augstākos mērķus.

LMT Futbola akadēmijas pasākumu programmas ietvaros no 26. – 29.augustam notiks talantu skate 2000.gadā dzimušo spēlētāju vidū. Septembra beigās Staicelē risināsies reģionālo izlašu turnīri – no 19.-21.septembrim spēlēs 2001.gadā dzimušie futbolisti, bet nedēļu vēlāk – no 26.-28.septembrim – gadu jaunāki spēlētāji. Sezonas pasākumu kalendāru novembrī noslēgs LMT Futbola akadēmijas konference.

Izmantotie resursi:
LFF: 19.-22.augusts | U-13 talantu skate un...

     [+] [-]

, 2014-08-28 01:13, pirms 10 gadiem
Nu visādi uzvārdi var būt, bet Drāznieks..Iespaidīgi