Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Riga Cup" atvainošanās vietā paziņo, ka iestudētā izloze bijusi "reklāmas akcija"

Rolands Eliņš

"Riga Cup" atvainošanās vietā paziņo, ka iestudētā izloze bijusi "reklāmas akcija"
Ekrānšāviņš

Futbola turnīra „Riga Cup” organizatori piedāvājuši skaidrojumu par nu jau bēdīgi slaveno grupu izlozi, kurā bija acīmredzama izlozes bumbiņu samainīšana, lai iegūtu „vajadzīgo” rezultātu. Organizatori norāda, ka tā bijusi reklāmas akciju, lai pievērstu turnīram plašāku uzmanību. Savukārt JFA „Jelgava 2003”, kas savā kontā bija publicējusi izlozes video, pievēršot tam mediju uzmanību, portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka nekāda reklāmas akcija ar viņiem nav tikusi saskaņota, gluži pretēji, „Riga Cup” organizatori vēlējušies „nopirkt” šī video izņemšanu no publiski pieejamā loka.

JFA "Jelgava" 2003 savā profilā sociālo tīklu vietnē Facebook aizvakar publicēja video, kurā redzama starptautiskā jauniešu turnīra "Riga Cup" U15 vecuma grupas turnīra izloze. Video redzams, kā izlozes vadītāji pēc sākotnējās bumbiņu izvilkšanas veikuši „izlozi” vēlreiz, šoreiz jau panākot sev vēlamo rezultātu. Šis atgadījums izpelnījās arī LFF, kas pati šī turnīra organizēšanā nepiedalās, oficiālu nosodījumu, kamēr portāls Sportacentrs.com izlozes iestudēšanu raksturoja kā „iespējams sliktāko vēsturē”.

„Riga Cup” organizatori uz notikušo reaģējuši ar īpaša video izveidošanu, kurā uzskaita slaveno Eiropas klubu jauniešu komandas, kas viesojušās šajā turnīrā, kā arī izsaka nožēlu par vietējo līdzjutēju trūkumu turnīra spēlēs. Turnīra organizatori norāda, ka „neviens no Latvijas sporta medijiem nav pievērsis uzmanību ne „Riga Cup” turnīram, ne bērnu futbolam kā tādam”. (Autora piebilde – šis apgalvojums nav pilnībā patiess, par ko var viegli pārliecināties portāla Sportacentrs.com arhīvā.)

Tieši ar šo sabiedrības uzmanības trūkumu „Riga Cup” organizatori arī paskaidro iestudētās izlozes faktu: „Mēs ļoti gribam pievērst Latvijas auditorijas uzmanību bērnu futbolam Latvijā un šiem ikgadējiem, starptautiskajiem futbola svētkiem. Ne tāpat vien sociālajos tīklos parādījās tieši Latvijas komandu izloze. Šogad mēs uztaisījām šo reklāmas akciju, lai beidzot pievērst Jūsu uzmanību tādam lielam notikumam, ka futbola turnīrs „Riga Cup” un bērnu futbolam kopuma. Liels paldies visiem par izlozes izplatīšanu sociālajos tīklos, un uzskatām, ka mūsu reklāmas akcijā ir izdevusies.”

Organizatoru izplatītajā paziņojumā, kas tika speciāli atsūtīts arī portālam Sportacentrs.com, nav neviena vārda par LFF pausto nosodījumu, kā arī nav paskaidrots, kādēļ tieši šāds godīgas spēles pārkāpums tika uzskatīts par labāko reklāmas veidu, tāpat arī nav pausta atvainošanās turnīra dalībniekiem.

Ņemot vērā, ka uzmanību uz amizanti iestudētās izlozes faktu norādīja viena no turnīra dalībniecēm, JAF „Jelgava 2003”, no turnīra organizatoru sniegtā skaidrojuma izsecināms, ka Jelgavas komanda atbalsta šādu „reklāmas” veidu. Taču Jelgavas komandas pārstāvji portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka viņiem tā ir pirmā dzirdēšana. Gluži pretēji – turnīra organizētāji lūguši izņemt „Facebook” publicēto video, piesolot arī finansiālus labumus.

„Diemžēl jāsaka, ka ar turnīra organizatoriem nebijām tikušies līdz vakardienai, kad viņi lūdzās izņemt šo video, piesolot gan 50% atlaidi viņu turpmāk rīkotajiem turnīriem, gan izmaksātas pusdienas trenerim,” norādīja Jelgavas komandas pārstāvis. „Līdz ar to, protams, ka nekādas sarunātas reklāmas akcijas nenotika. Vēl jo vairāk, mums ir pieejama arī video pilnā versija, kas tika iegūta tieši no Riga Cup Youtube kanāla.”

„Jelgavas” pārstāvis saziņā ar Sportacentrs.com piekrita, ka skaidrojumā par reklāmas akciju ir vairāki caurumi, bet: „Būtu arī dīvaini, ja viņi atzītos izlozes rezultātu ietekmēšanā.”

"Jelgavas" publicētais video ar izlozes bumbiņu "sakārtošanu pa vietām"

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/watch?v=wa2...

  +9 [+] [-]

, 2018-01-27 17:41, pirms 6 gadiem
Viktors Igo "Nožēlojamie"...

 +10 [+] [-]

, 2018-01-27 18:21, pirms 6 gadiem
Rašen pipl...

  +2 [+] [-]

, 2018-01-27 18:24, pirms 6 gadiem
reklāma,reklāma un vēlreiz reklāma...
Homo sovjetikus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-01-27 18:38, pirms 6 gadiem
Man aizdomas par dopingu

  +9 [+] [-]

, 2018-01-27 18:42, pirms 6 gadiem
reklāmas akcija bidlu stilā... nevis slavenu futbolistu vai interesantas reklāmas akcijas veidošana, bet mīlīgs “inscinēts” video ar brutālu krāpšanos, ļoti ticami... bet bidlas vienmēr melos līdz galam - Krimā krievu karavīru nebija, Černobiļā nekas neuzsprāga, zemūdene nenogrima, dopingu nelietojam, ar izlozi nekrāpāmies...

  +6 [+] [-]

, 2018-01-27 18:47, pirms 6 gadiem
ā, un vēl bidlām ir tādi populāri meli, ka RD ir Latvijas tautas klubs

  +6 [+] [-]

, 2018-01-27 19:22, pirms 6 gadiem
Vai Kombuļu Inese iesitīs hat trick Čempionu līgas finālā spēlē pret Real Madrid, spēlējot kā vārtsardze Metta/LU sastāvā... VAI RIGA CUP ORGANIZATORIEM IR SMADZENES???

     [+] [-]

, 2018-01-27 19:32, pirms 6 gadiem
RuncisPuncis rakstīja: ā, un vēl bidlām ir tādi populāri meli, ka RD ir Latvijas tautas klubs
Mēs ar Funu varbūt arī esam brāļi krustiņsoni, taču par bidlām mūs nosaukt var tikai melis.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-27 23:21, pirms 6 gadiem
Totāli idiņi!!!

     [+] [-]

, 2018-01-28 14:07, pirms 6 gadiem
Ipatnēja reklāmaBet pie mums jau pienemts"plašo" auditoriju uzskatīt par muļķiem.

  -4 [+] [-]

, 2018-01-28 15:05, pirms 6 gadiem
Domāju, ka vajadzīgo viņi ir panākuši. Apmēram 10x vairāk cilvēku uzzināja par šādu turnīru un kāds noteikti arī aizies paskatīties.Malači organizatori, es personīgi neko viņiem nepārmetu.

     [+] [-]

, 2018-01-28 16:22, pirms 6 gadiem
Vēljoprojām esmu neziņā par to kuri tad ir šī tunīra organizatori. Turnīrs taču pats no sevis neorganizējas. Arī sejas video ir redzamas, vienīgā netiešā atsauksme ir no kāda lietotāja par itkā zināmo futbolistu...

     [+] [-]

, 2018-01-28 18:08, pirms 6 gadiem
Varēja jau drusku smalkāk, kā īstajos turnīros!

     [+] [-]

, 2018-01-28 20:14, pirms 6 gadiem
tas brīdis, kad mēģina s*du iesmērēt par sviestu, bet neviens (arī paši) tam netic... kā tādā nožēlojamā komēdijā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja