Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Ghetto Football" saņem prestižu apbalvojumu no UEFA

"Ghetto Football" saņem prestižu apbalvojumu no UEFA
Foto: Ghetto Games

Trešdien Latvijas Futbola Federācijā (LFF) bronzas apbalvojumu no UEFA pasniedza ielu sporta veidu un kultūras kustībai "Ghetto Games" projektam - "Ghetto Football". LFF prezidents Kaspars Gorkšs norādīja, ka apbalvojums ir augsts novērtējums no prestižas starptautiskas futbola organizācijas. UEFA "Grassroots Week Awards 2018" ietvaros "Ghetto Football" apstiprināts kā bronzas ieguvējs kategorijā Labākais ielu sporta veidu projekts.

“Šis apbalvojums ir ļoti nozīmīgs starptautiskās futbola sabiedrības atzinības apliecinājums. Ghetto Football panākumi ir lielisks piemērs ikvienam, kurš vēlas veicināt futbola popularitāti Latvijā,“ uzsvēr LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

“Nesen pie mums viesojās pārstāvji no UEFA un viņiem bija iespēja klātienē vērot vienu no Ghetto Football posmiem un tas uz viņiem atstāja ļoti pozitīvu iespaidu. Fanātiska pieeja un sekošana līdzi pasaules futbola tendencēm ir aizvedusi Ghetto Football līdz tam, ka viņi tiek novērtēti ne tikai pašmāju sporta vidē, bet arī Eiropas mērogā. Viņiem piešķirtā godalga ir apliecinājums tam, ka smags un mērķtiecīgs darbs atmaksājas un esam pārliecināti, ka Ghetto Football pie tā neapstāsies. Es nešaubos, ka šis ir tikai sākums un nākotnē LFF un Ghetto Football sadarbosies vēl neskaitāmos UEFA Grassroots futbola projektos. Tieši šādas ciešas sadarbības ļaus futbolam Latvijā kļūt aizvien populārākam un masveidīgākam,” - stāsta K. Gorkšs.

"Sadarbība ar Ghetto uzsākusies jau kādu laiku atpakaļ un tā noteikti iesākusies ar iedvesmu. Mēs, Latvijas Futbola federācija, skatoties uz Ghetto Football redzējām citu pieeju nekā līdz šim bijām pieraduši. Moderna, atraktīva un aizrautīga pasākumu organizēšana, kas iedvesmo ne vien jauniešus, kuri piedalās, bet arī mūs kā organizāciju un tas viennozīmīgi kalpoja kā iemesls mūsu sadarbības uzsākšanai. Perspektīvā noteikti skatāmies ļoti cerīgi un pozitīvi, jo šodien iegūtais starptautiskais apbalvojums jeb atzinība, parāda to, ka bijis pareizi izvēlēts virziens, kurā Ghetto darboties. Grassroots ir plašs segments, kurā ietilpst bērni, jaunieši, amatieri un meitenes," uzsver Edgars Pukinskis, LFF ģenerālsekretārs.

Ghetto Football līderis Antons Semeņaks stāsta, ka saņemtais apbalvojumu no UEFA ir atzinums tam, ka Ghetto Football atrodas uz pareizā ceļa. “Tātad mēs visu daram pareizi. Šis apbalvojums motivē turpināt darboties šādā izvēlētajā virzienā.”- atzīst Antons Semeņaks.

Kā zināms, Ghetto Football projekts ir daļa no ielu kultūras kustības “Ghetto Games”. Vasarā Grīziņkalna sporta kompleksā un citās Latvijas pilsētās jauniešiem tiek organizēti turnīri, starptautiskas sacensības un meistarklases. Ghetto Football specializējas ielu futbolā: komanda sastāv no 3 cilvēkiem, nevis no 8 kā amatieru turnīros, vai 11 kā lielajā futbolā.

Informāciju sagatavoja
Ghetto Games komanda


Foto: Latvijas Futbola federācija

"Mettas" futbolistēm panākums Sieviešu futbola līgas otrajā kārtā

LETA. "Metta" vienība svētdien uzvarēja "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) otrās kārtas noslēdzošajā mačā. "Metta" izbraukumā ar 1:0 (0:0) guva panākumu pār "Liepājas Futbola skolu".
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Foto: Sieviešu futbols Facebook

RFS un "Metta" futbolistes izcīna panākumus Sieviešu futbola līgas pirmajā kārtā

LETA. RFS un "Metta" komandas sestdien "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) pirmās kārtas mačos tika pie uzvarām.