Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausā "Kalupes" un "Krimuldas" futbolisti izcīna uzvaras viesos

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas kausā "Kalupes" un "Krimuldas" futbolisti izcīna uzvaras viesos
"Kalupes" futbolisti. Foto: kalupe.lv

Nedaudz negaidīti "Viensviens" Latvijas kausa izcīņas futbolā nākamajā kārtā iekļuvusi "Kalupe", kas izbraukumā ar 2:1 pieveica "AFA Olaini"

Olainieši rezultātu atklāja jau mača otrajā minūtē, kad precīzs bija Daniels Čiorinke Almeida Gomide, tomēr mājinieku prieki nebija pārāk ilgi, jo jau pēc sešām minūtēm Pāvels Maļinovskis "Kalupes" labā panāca izlīdzinājumu 1:1.

Otrajā puslaikā spēles protokolā biežāk izcēlās "Kalupe", kas neveica nevienu maiņu, taču tā vietā nopelnīja trīs dzeltenās kartītes un guva vārtus. Uzvaru nesošais raidījums 65. minūtē padevās Emīlam Bērziņam (2:1). Latvijas otrās līgas Austrumu zonas vidusdaļas komandai "Kalupei" bija izdevies pieveikt vienu no Rietumu zonas līderēm "Olaini", kas vēl pirms dažiem gadiem piedalījās pārspēlēs par iekļūšanu Virslīgā.

Tikmēr vēlākajā mačā "Krimulda" Rīgā atspēlējās un ar 3:1 uzveica vietējo "DSVK Traktors" vienību. Pirmajā puslaikā abas komandas realizēja pa vienam 11 metru soda sitienam. 33. minūtē "Traktoru" vadībā izvirzīja Harijs Toms, kamēr 45. minūtē krimuldiešu labā neizšķirtu panāca Renārs Kazus.

Spēles liktenis izšķīrās pēdējās 20 minūtēs, kurās "Krimuldas" labā pa reizei izcēlās Kazus (2:1) un Ingvars Sondors (3:1), ļaujot viesiem iekļūt otrajā kārtā.

Informācija par turnīru

Pirmās kārtas stadijā Latvijas kausa izcīņā iesaistījās kopumā 27 komandas, kuras ikdienā spēlē Latvijas otrās līgas čempionātā vai ir Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedri - 16 no tām bija paredzēts aizvadīt spēles, bet 11 tika uzreiz ielozētas otrajā kārtā, kur sacensībās iesaistīsies arī pirmās līgas vienības. Pēc tam 28 komandas otrajā posmā aizvadīs divas kārtas, noslēgumā noskaidrojot septiņas vienības, kuras iekļūs astotdaļfinālā, kurā jau iesaistīsies arī "Optibet" Virslīgas komandas.

"Alberts", "Lielupe", "Līvāni"/"LīvMet", "Tente"/SFS, KEIKO, "Madona", "Nikers", "Ghetto", Mārupes SC, Albatroz SC un "Lubāna"/"Degumnieki"/MBJSS komandām pirmajā kārtā nebūs jāsacenšas.

Pērn finālspēle notika Nacionālajā stadionā "Daugava", pirmoreiz vēsturē triumfējot "Riga" komandai, kas pēcspēles sitienu sērijā uzveica "Ventspili". Visu laiku titulētākā Latvijas kausa komanda ar astoņiem tituliem ir "Skonto", bet tai ar septiņiem tituliem seko "Elektrons", "Ventspils" un "ASK Rīga". No vēl eksistējošajām vienībām trešā labākā ir četras reizes uzvarējusī "Jelgava".

"Viensviens" Latvijas kausa fināls 26. oktobrī ir gaidāms Jelgavā.

"Viensviens" Latvijas kausa pirmās kārtas pāri:

Mājinieki - ViesiRez.Mājinieki - ViesiRez.
"Caramba Rīga" - "Limbaži""Riga United" - "Karosta"1:3
"LDz Cargo"/DFA - "Monarhs"7:0"Salaspils" - "Jūrnieks"4:1
"Traktors" - "Krimulda"1:3"Olaine" - "Kalupe"1:2
"Talsi"/"Laidze" - "Aliance"0:1"Jaunība"/"Upesciems" - Jūrmalas SS2:1

  +2 [+] [-]

, 2019-05-26 23:48, pirms 5 gadiem
Kā man pastāstīja viens no LFF Sacensību nodaļas darbiniekiem - viens no kalupe pārstāvjiem pēc piešķirtā zaudējuma tehniskā zaudējuma 2. līgas spēlē, esot draudējis ar fizisku izrēķināšanos (nošaušanu). Tāda mums futbola kultūra..