Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Šabala: "Bija lauzts deguns un sagurums izlasē - tagad kļūst aizvien labāk"

Šabala: "Bija lauzts deguns un sagurums izlasē - tagad kļūst aizvien labāk"
Valērijs Šabala (pa kreis) pret "Spartaku" guva vārtus un nopelnīja 11 metru soda sitienu
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Šodien Latvijas kausa izcīņas pusfināla pirmajā spēlē "Riga" ar 2:0 pārspēja Jūrmalas "Spartaku", revanšējoties par neseno zaudējumu Virslīgā ar tādu pašu rezultātu. Pēc mača Sportacentrs.com aprunājās ar galveno varoni Valēriju Šabalu, kurš guva skaistus pirmos vārtus un nopelnīja 11 metru soda sitienu, kas deva otros vārtus.

Paraksturo spēli! Kāpēc Virslīgā 0:2, bet šeit otrādi, 2:0?
Šodien bija kaujinieciska spēle, bija arī daudz rupjību, bet tāds ir futbols. Nemaz nezinu, kāpēc pirmā spēle pret viņiem nepadevās. Katrā ziņā šodien spēlējām labāk. Varbūt vienkārši sagatavojāmies labāk. Toreiz, kad zaudējām, bijām tikko atbraukuši no izlases - tas arī mazliet ietekmēja. Toties tagad ir atnācis jauns treneris un tās ir arī jaunas emocijas, tas deva labu impulsu.

Spēlei gatavojoties, teorētiskajās nodarbībās analizējāt to 0:2 vai tikai savu pēdējo maču?
Ar šo treneri [Perevertailo - aut.] mēs daudz analizējam - gan šo 0:2 spēli, gan pēdējās spēles. Tāpat skatījāmies, kā "Spartaks" spēlē pret citiem pretiniekiem. Tā ka mēs ļoti daudz ko skatījāmies un ļoti rūpīgi gatavojāmies šai spēlei.

Pastāsti par gūtajiem vārtiem!
No sākuma nospēlēju ar korpusu, pēc tam pametu bumbu garām otram centra aizsargam - redzēju, ka no kreisās malas skrien aizsargs un zināju, ka nepagūšu aizskriet no viņa. Redzēju, ka vārtsargs izgājis par tālu, tāpēc mēģināju celt pāri un tas izdevās.

Bieži mēģini celt pāri?
Kad redzu, ka man nav citu variantu, tad reizēm tā daru. Šai gadījumā vienkārši jutu, ka nevarēšu aizmukt, tāpēc mēģināju šādu variantu.

Un 11 metru soda sitiens?
Vienkārša situācija - Ēriks [Punculs] iecēla, es bumbu uzņēmu ar krūtīm, gribēju izdarīt sitienu pa vārtiem, bet pretinieks [Pušņakovs - aut.] mani ar rokām pastūma atpakaļ. Es nokritu. Simtprocentīgs 11 metru soda sitiens.

"Spartaka" treneris teica, ka kauss nav viņu prioritāte - "Spartaks" šodien uz 100% spēlēja?
Man liekas, jūs visi redzējāt - viņi negribēja zaudēt. Bija daudz rupjību, viņi arī gribēja uzvarēt. Domāju, vienkārši mēs šoreiz bijām labāk sagatavojušies salīdzinoši ar iepriekšējo savstarpējo maču.

Cik ļoti kluba vadība uzsver, ka jāizcīna kauss, lai būtu Eirokausi? Atgādina to katru dienu vai neko nesaka, jo paši visu labi saprotat?
Neatgādina, mēs paši visu saprotam. Pašā sākumā mums pateica, ka kauss ir pirmā prioritāte. Tas ir ļoti svarīgi mūsu komandai.

Cik treniņus ir paguvis novadīt jaunais treneris Perevertailo?
Divus treniņus pirms spēles ar RFS un tagad šīs pēdējās trīs dienas arī viņš bija un vadīja treniņus.

Vai viņš jau ir paguvis iepazīt komandu un vai vari atklāt pirmos iespaidus - kādus akcentus viņš treniņos liek?
Vārdus uzvārdus jau visus zina [smaida]. Par akcentiem - liek mums kontrolēt spēli, nedot pretiniekam daudz brīvo zonu. Liek mums būt maksimāli kompaktiem, palīdzēt viens otram. Tie ir viņa principi. Par uzbrukumu viņš pagaidām neko daudz nav teicis - divas trīs kombinācijas parādīja, bet tad piebilda, ka tālāk lai mēs paši attīstām uzbrukumu kā uzskatām par pareizu. Labs treneris, man patīk.

Par vārtu gūšanu - kāpēc tādas problēmas ar to ir bijušas sezonas sākumā? Kā tu kā uzbrucējs to skaidrotu?
Varbūt vajadzīgs laiks, lai pamazām ieskrietos. Varbūt ietekmēja arī tas, ka starpsezonu periodā aizvadījām ļoti, ļoti daudz pārbaudes spēļu. Tagad jau esam atguvuši to vārtu gūšanas garšu. Īsti nezinu, kā sezonas sākumu paskaidrot, bet pozitīvi, ka tagad it kā jau viss sāk sanākt labāk.

Kā ar tevi pašu? Vai esi uzņēmis formu? Sezonas sākumā spēlēji neregulāri.
Tā sanāca - atbraucu no izlases, biju ļoti noguris, turklāt pirms izlases bija deguna lūzums. Bija grūti spēlēt, pēc atgriešanās no izlases nejutos pārāk labi. Tagad pamazām jūtos aizvien labāk. Arī šodien pēdējās 10 minūtēs sajutu nogurumu, bet šobrīd jau varu nospēlēt labā līmenī gandrīz 90 minūtes.

Par izlases treneri Starkovu - zinu, ka spēlētāji trenerus nevērtē, bet, ņemot vērā, ka tieši viņš tevi pirmo reizi izsauca uz lielo izlasi un viņa vadībā guvi divus vārtus mačā pret turkiem [3:3, un tā bija tobrīd 18 gadus vecā Šabalas otrā spēle izlasē - aut.], kādas tev ir emocijas pēc viņa apstiprināšanas amatā?
Man ar Starkovu vienmēr ir bijušas labas attiecības, nekad nav bijis nekādu problēmu. Latvijas futbola labā viņš ir izdarījis ļoti daudz. Par apstiprināšanu, protams, ne man kā spēlētājam spriest, vai tas ir pareizi vai nepareizi.

Bet viņš ir īpašs treneris tavā karjerā?
Jā, protams, - kad viņš bija pie izlases stūres, es izlasē nospēlēju savu pirmo spēli, iesitu savus pirmos golus, tā ka tas ir īpaši.

Cik daudz kontaktējies ar Starkovu, kamēr viņš Pahara štābā bija konsultanta lomā?
Jā, kad satikāmies, viņš allaž kaut ko pateica. Varēja pienākt klāt un sniegt padomu gan pirms spēles, gan pēc spēles, gan pārtraukumā.


, 2017-04-27 00:28, pirms 7 gadiem
Laikam būs Rīgai Eirokausi.
, 2017-04-27 10:21, pirms 7 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Laikam būs Rīgai Eirokausi.
nu pēc varbūtības principa vislielākā iespēja tiešām.
Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.