Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas kausa pusfināls: "Jelgava" pret otrās līgas komandu "Karosta"

Latvijas kausa pusfināls: "Jelgava" pret otrās līgas komandu "Karosta"
Foto: Fk Jelgava

Šovakar 19:00 sāksies „ViensViens” Latvijas kausa izcīņas pirmais pusfināls, kurā „Jelgava” sacentīsies ar otrās līgas komandu „Karosta”. Vai Liepājas komandai izdosies vēl viens vēsturisks ieraksts šī turnīra vēsturē? To varēs vērot „Daugavas” stadionā Liepājā un „Sportacentrs.com TV” tiešraidē.

„Karosta” ir kļuvusi par vienīgo komandu, kas, spēlējot pēc spēka trešajā spēcīgākajā Latvijas līgā (pat ceturtajā, ja ņem vērā dublieru līgu, kas Latvijas kausā nepiedalās), spējusi aizspēlēties līdz Latvijas kausa pusfinālam. „Karostas” panākumā gan lielu lomu spēlēja arī veiksmīga izloze, kas ļāva gan astotdaļfināļā, gan ceturtdaļfinālā izvairīties no tikšanās ar Virslīgas komandām. Šāda izloze iepriekšējos gados nebija iespējama reglamenta dēļ. Arī pusfinālā „Karostai” tika nosacīti parocīgākais variants – nevis kāda no Rīgas lielajām komandām, bet „Jelgava”, Virslīgas septītās vietas īpašniece.

„Karosta” pusfinālu uzņems Liepājā un nepārprotami uzskata to par savu svarīgāko spēli šosezon. Galu galā, tāda sezonas sākumā pilnīgi nereāli šķietoša lieta kā Eirokausi nu vairs ir tikai divu uzvarētu spēļu attālumā. „Karostas” sakarā gan jāmin, ka komandai sezonas izskaņā bijusi neregulāra spēļu prakse, jo dažas konkurentes otrajā līgā neieradās uz mačiem, ieskaitot nedēļas nogalē plānoto maču pret „Jūrmalas SS”.

„Čempionātu esam pabeiguši Rietumu zonas 2. vietā,” „Kurzemes Vārdā” citēts „Karostas” pārstāvis un spēlētājs Endijs Šlampe. „Neesam līdz galam apmierināti, jo mūsu mērķis bija izcīnīt 1. vietu un iekļūt čempionāta nākamajā kārtā. Laikam jau kausa izcīņas dēļ un kalendāra noslodzes dēļ mums mazliet pietrūka jaudas čempionātam. Tāpēc pa ceļam nevajadzīgi zaudējām punktus. Piemēram, mājās pret Saldus komandu. Kopumā bija labi, bet līdz galam apmierināti neesam.”

“Karostas” vienība jau pabeigusi dalību otrajā līgā. Rietumu zonā liepājnieki ierindojās 2. vietā, ļaujot sevi apsteigt Saldus SS/Brocēnu NBJSS vienībai. 18 spēlēs “Karosta” tika pie 13 uzvarām, diviem neizšķirtiem un trim zaudējumiem. Bez pieminētā Šlampes pie komandas līderiem jāpieskaita vēl dažus Liepājas futbola audzēkņus. 13 vārtus 2. līgas čempionātā šogad sasitis Juris Kučma, 11 vārti aizsarga Viktora Jefremova kontā. Vasarā “Karostas” komandai pievienojās Rolands Vagančuks, kurš šo sezonu sāka Jūrmalas “Spartakā”, bet komandas vārtus Latvijas kausa izcīņā sargā 2015. gada Latvijas čempions Raivo Varažinskis.

“Jelgava” nepārprotami būs šīs spēles favorīte. Galu gala, iepriekšējās četrās spēlēs pret Virslīgas komandām jelgavnieki izvairījušies no zaudējumiem, paņemot punktus gan pret “Ventspili”, gan RFS. “Jelgava” šī ir lieliska iespēja parūpēties, ka kausa fināls norisinās īpašā atmosfērā, jo šosezon finālmačs plānots tieši Jelgavā. “Jelgavai” arī pavērusies iespēja atgriezties Eiropas līgā, kas notiks, ja tiks uzvarēts Latvijas kausa finālā (kurā gan vēl jātiek).

Arī “Jelgava” gan nevar sūdzēties par savu izlozi kausa izcīņā, jo pagaidām izdevies izvairīties no visām vadošajām Virslīgas komandām. Astotdaļfinālā bija jācīnās ar “Mettu” (1:0), bet ceturtdaļfinālā pretim stājās BFC “Daugavpils” – divas vienīgās komandas, kas šobrīd Virslīgā ir zemāk nekā jelgavnieki.

Otrs pusfināls, kurā sacentīsies “Riga” un RFS, norisināsies rītdien.

Izmantotie resursi:
Pēdējais pagrieziens ceļā uz Jelgavu – FK...
https://www.liepajniekiem.lv/sports...


, 2019-09-25 11:05, pirms 5 gadiem
Finālā Jelgava un Fc. Fc uzvar kausu. Jo Fc šosezon spēlē ļoti labi.
, 2019-09-25 11:43, pirms 5 gadiem
Par Jelgavu! Finālā ar rfs!
, 2019-09-25 11:45, pirms 5 gadiem
Amatieri pret profesionāļiem. Te nu redzēsim atšķirību.
, 2019-09-25 14:03, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Finālā Jelgava un Fc. Fc uzvar kausu. Jo Fc šosezon spēlē ļoti labi.
Jelgava ar RFS lai ir finālā, jo gan jau tie otri pārdos kausu.....
, 2019-09-25 14:45, pirms 5 gadiem
Karosta iepriekšējo spēli aizvadīja 5. Septembrī. 20 dienas bez reālas spēļu prakses 2. Līgas komandai var nopietni patraucēt parādīt savu labāko sniegumu. Cik nu tas var būt labs pret Virslīgas komandu..
Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.