Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Ventspils" uzvar Rēzeknē un iekļūst Latvijas kausa 1/4 finālā

"Ventspils" uzvar Rēzeknē un iekļūst Latvijas kausa 1/4 finālā
Pusotru mēnesi izlaidis traumas dēļ, Antons Jemeļins laukumā atgriezās ar vārtu guvumu
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas kausa izcīņā futbolā noskaidrota pēdējā ceturtdaļfināliste. Par to kļuva Virslīgas vicelīdere "Ventspils", kas izbraukumā ar rezultātu 2:0 pārspēja 1. līgas trešās vietas pašreizējo īpašnieci "Rēzekni". Pa vārtiem guva Kaspars Svārups un Antons Jemeļins.

"Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts pēc saspringtā Kurzemes derbija (0:0) nomainīja pilnīgi visu pamatsastāvu un laukumā sūtīja gan tādus spēlētājus kā Maksims Uvarenko, Jurijs Žigajevs, Alans Siņeļņikovs, gan tādus Virslīgā lielākoties rezervē esošus spēlētājus kā Kaspars Svārups, Džuns Lī un Vladimirs Mukins, gan arī dublieru pārstāvjus Robinu Kokarīti (16 gadi) un Antonu Solomatovu (22).

Rēzekniešu pamatsastāvā bija arī tādi Virslīgā labi zināmi uzbrucēji kā Guntars Silagailis un Dmitrijs Kozlovs, un tieši mājinieki spēli sāka aktīvāk. Jau pirmajās minūtēs rēzeknieši gan radīja pusmomentus, gan krita soda laukumā, gan arī pēc stūra sitiena no pavisam tuvas distances raidīja bumbu nedaudz pāri mērķim.

"Ventspils" pamazām pārņēma iniciatīvu, tomēr pirmajā puslaikā rēzekniešiem regulāri izdevās turēt sasprindzinājumā viesu aizsardzību un kurzemnieki tikai otrajā puslaikā salauza mājinieku pretestību. Vispirms 50. minūtē bumba nokļuva pie Svārupa, kurš no tuvas distances atklāja rezultātu un šosezon guva savus trešos vārtus "Ventspils" kreklā (1:0), bet 81. minūtē punktu spēlei pielika centra aizsargs Antons Jemeļins, kurš pēc stūra sitiena precīzi sita ar galvu (2:0). Ceturtdaļfināli, kā ierasts, paredzēti nākamā gada pavasarī.

"Rēzekne" - "Ventspils" 0:2 (0:0)
Vārti: Svārups 50', Jemeļins 81'
Rēzekne: Maslobojevs, Rihters, Bovkuns, Bokta, Koņkovs, Kozlovs, Silovs, Borisovs, Silagailis, Aguls, Ziemelis
Ventspils: Uvarenko, Siņeļņikovs, Žigajevs, Obuobi, Jemeļins, Alfa, Svārups, Mukins, Lī, Kokarītis, Solomatovs
Galvenais tiesnesis: Dmitrijs Naļivaiko

Spēles protokols tiks papildināts...


, 2016-09-25 20:37, pirms 8 gadiem
Nu come on Rēzekne, nākamgad vajag uz Virslīgu startēt! Zb jau te kulties pa 3. vietām 1. līgā...
, 2016-09-25 20:55, pirms 8 gadiem
Kopumā spēle nervoza, tomēr beigās jau izdevās visu nolikt savās vietās. Žēl, bet starp tiem, kas nebija redzēti (vai nebija sen redzēti) īstu konkurenci pirmajam sastāvam nepamanīju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-25 22:31, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Jī poši nagrib spēlēt virsleigā, 2.leigā jym komfortabli
Nav kam spēlēt. Neviens nesāks svaidīties ar naudu, lai skatītos kā notiek publiski akti pilsētas stadionā.

No sērijas - labāk mēs visus drāžam, nekā mūs drāž.
, 2016-09-25 22:39, pirms 8 gadiem
donkey rakstīja: Kopumā spēle nervoza, tomēr beigās jau izdevās visu nolikt savās vietās. Žēl, bet starp tiem, kas nebija redzēti (vai nebija sen redzēti) īstu konkurenci pirmajam sastāvam nepamanīju.
Kādu konkurenci var sastādīt ,ja piecus gadus daž labs spēlē tikai dublieros,bet pats interesantākais ka paši spēlētāji neraujas prom kaut vai uz īri.Ne spēļu laiks ne normāla cv ieraksta dažam labam,ko darīs kad Ventspils nepagarinās līgumu viņiem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-26 11:34, pirms 8 gadiem
amiks rakstīja: piekriitu maiklam 19 un ceru ka fkv sezonas beigaas uztaisiis reviiziju tai dublieru baraa
Kādu reviziju tu tur gaidi?...divi spēlētāji tur aizsēdējušies Solomatovs un Mukins pārējie kas tur pārsvarā spēlē ir 16 ,17 gadīgie jaunieši
Rīgas "Mettas" futbolistes. Foto: FS Metta

Arī "Mettas" futbolistēm sezonas ievadā nevainojama bilance

Latvijas Sieviešu futbola līgas kopvērtējuma galvgalī pēc trim spēļu kārtām atrodas galvaspilsētas komandas "Riga" un "Metta".
''Riga FC'' un RFS spēles moments. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
1

"Riga" futbolistes SFL mačā pārspēj RFS vienību

LETA. "Riga" sestdien izcīnīja uzvaru "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) trešās kārtas mačā un kļuva par turnīra līdervienību.
Foto: LFF
7

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.