Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausu pludmales futbolā atkal iegūst "Kreiss"

Krišs Upenieks

Latvijas kausu pludmales futbolā atkal iegūst "Kreiss"
''Kreiss''
Foto: LFF

Sestdien un svētdien Liepājā lieliskos laika apstākļos notika Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā. Jau ceturto gadu pēc kārtas triumfēja Rīgas komanda Kreiss, kas finālā spraigā cīņā ar 3:1 pārspēja citu galvaspilsētas vienību FK TUC.

Kā jau pēdējos gados ierasts, kausa izcīņa tika aizvadīta divos posmos – pirmajā dienā komandas sacentās apakšgrupu cīņās, pēc kurām astoņas labākās kvalificējās izslēgšanas spēlēm sākot ar ceturtdaļfinālu.

Diemžēl dažādu iemeslu dēļ šoreiz turnīrā nestartēja trīs Latvijas čempionāta vienības – FK Zep/Forevers, VBFK un PFK Ludza/Grifs AG -, taču par spīti tam cīņā par kausu iesaistījās desmit komandas – pa četrām no Liepājas un Rīgas, kā arī Ropažu un Pāvilostas vienības.

A grupā pārliecinoši triumfēja RTU/Beerhouse No1, kas izcīnīja uzvaras visās četrās spēlēs, savukārt B grupā pirmās divas vietas ieņēma vēlākie finālisti Kreiss un FK TUC, savstarpējā mačā ar 3:1 pārākai esot Kreiss komandai.

Lielākā intriga izvērtās cīņā par otro līdz piekto vietu A grupā. Galīgais vietu sadalījums kļuva skaidrs vien pēc pēdējām divām spēlēm, kurās Ropažu komanda pēcspēles sitienos pārspēja SLV Pluss, bet RTU/Beerhouse No1 izcīnīja minimālu 3:2 uzvaru pār NP/PFD, tieši pēdējos atstājot aiz svītras.

Izslēgšanas spēļu pirmo kārtu pārvarēja trīs B grupas vienības - Kreiss (10:3 pret SLV Pluss), FK TUC (4:0 pret Ropažiem) un Libava City (7:1 pret Mols L) -, kā arī A grupas uzvarētāji RTU/Beerhouse No1, kas ar 5:0 apspēlēja Pāvilostas komandu.

Vienā no pusfināliem intriga izpalika, jo Kreiss ļoti pārliecinoši ar 13:3 pieveica vienīgo Liepājas pārstāvi šajā sacensību stadijā, savukārt otrajā tās bija atliku likām. Pašreizējie valsts čempioni RTU/Beerhouse No1 pirmie izvirzījās vadībā, uz ko FK TUC atbildēja ar diviem Mihaila Busela un vieniem Uģa Nereta vārtiem. Lai arī Jurģis Žuburs trešās trešdaļas ievadā vienu bumbu atspēlēja, FK TUC uzvaru no rokām neizlaida, tādējādi pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē iekļūstot kausa izcīņas finālā.

Arī fināls izvērtās cienīgs. Sacensību rezultatīvākais spēlētājs Edgars Rubenis atklāja rezultātu, bet Eduards Borisevičs pielaboja partnera sitienu no distances, atjaunojot neizšķirtu. Par mača pagrieziena punktu, iespējams, kļuva strīdīgā situācijā piešķirtā pendele uz FK TUC vārtiem, ko aukstasinīgi realizēja jau pieminētais E. Rubenis. Pēcāk Dmitrijs Kuzmins paaugstināja rezultāta starpību līdz 3:1, un, lai kā arī necentās FK TUC, spēles rezultāts vairs nemainījās, ceturto gadu pēc kārtas turnīrā triumfējot Kreiss vienībai.

Kreiss tika arī pie fair play balvas, bet par individuālo trofeju īpašniekiem kļuva:
labākais treneris - M. Busels (FK TUC)
labākais vārtsargs - Artjoms Križanovskis (FK TUC)
labākais vārtu guvējs E. Rubenis (Kreiss)
vērtīgākais spēlētājs - Aivis Poklikajevs (Kreiss)
par ieguldījumu sporta veida attīstībā - Jevgenijs Poloņņikovs (Kreiss)

Daļai komandu pēc kausa izcīņas daudz laika atpūtai nebūs, jo jau 27. jūlijā Majoros tiks aizvadīts Latvijas čempionāta ceturtais posms.

LATVIJAS KAUSA IZCĪŅAS VĒSTURE

2017.g. Kreiss (finālā 3:1 pret FK TUC)
2016.g. Kreiss (finālā 7:4 pret Ceresit/RTU)
2015.g. Kreiss (finālā 6:3 pret RTU FC)
2014.g. Kreiss (finālā 6:2 pret Dinamo Lat)
2013.g. Skonto FK/BFS Atlas (finālā 6:3 pret Jauno dinamieti)
2012.g. FK Honda (finālā 1:1, 3:2 pēcspēļu sitienu sērijā pret RTU)
2011.g. Skonto FK (finālā 5:4 pret Kreiss)
2010.g. FK Honda (finālā 8:6 pret Dinamo Lat)
2009.g. VRK/Ludza (finālā 5:4 pret Dinamo Lat)

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija