Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Vērienīgais Zēnu Futbola festivāls Salacgrīvā pulcēs kuplu dalībnieku un līdzjutēju skaitu

Vērienīgais Zēnu Futbola festivāls Salacgrīvā pulcēs kuplu dalībnieku un līdzjutēju skaitu
Latvijas Zēnu Futbola festivāls 2015

Jau 5. jūnijā "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā tiks atklāta jaunā Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīkotā Latvijas Zēnu Futbola festivāla (ZFF) sezona. ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet LFF vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz visi trīs ZFF turnīri tiks rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, kamēr agrāk tie risinājās vienīgi darba dienās. Šādas izmaiņas turnīra norisē LFF ieviesusi ar mērķi palielināt līdzjutēju skaitu, kā arī dot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē.

Bērnu vecāku ērtībai izveidota interneta mājaslapa, kurā atrodama visa ar ZFF saistītā aktuālā informācija, rezultāti un komandu apraksti, kā arī informācija par izklaides un atpūtas iespējām Salacgrīvā. Visa iepriekšējā informācija par ZFF turnīriem un rezultātiem, kā arī sacensību foto un video apskati atrodami LFF mājaslapā.

Visās trīs turnīra dalības grupās sacentīsies iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas, bet komandu rezultāti tiks vērtēti kopējā klubu ieskaitē, kas noteiks valsts spēcīgāko jaunatnes futbola klubu. Pirmajā ZFF turnīrā no 5. līdz 7. jūnijam sacentīsies C grupas komandas, pēcāk no 19. līdz 21. jūnijam Salacgrīvā spēkiem mērosies B grupas komandas, bet no 3. līdz 5. jūlijam cīņā dosies A grupas pārstāvji. Sacensībās atļauts piedalīties attiecīgā vecuma jaunākiem futbolistiem. Jebkurš futbolists var spēlēt maksimums divās vecuma grupās, bet tikai viena kluba sastāvā.

C grupas turnīrā, kas ievadīs jaunās ZFF sezonas pasākumus, šogad spēkiem mērosies Academ FC, Valmieras FK, Jūrmalas SC, JDFS Alberts, FC Aizkraukle un SK Kengaroos komandas.

ZFF sezonas turpinājumā B grupas turnīrā sacentīsies JFC Skonto, FK Dinamo Rīga, FK Jelgava, FK Ventspils OC, FK Smiltene un Rīgas Futbola skolas jaunie futbolisti, bet A grupā – FK Liepāja, FK Tukums 2000, BFC Daugavpils, Rēzeknes FA, Šitika Futbola skolas un SK Supernova komandas.

ZFF mērķis ir noskaidrot nākotnes futbolistu potenciālu, Latvijas jaunatnes izlašu tuvāko rezervju meistarības līmeni un Latvijas spēcīgāko jaunatnes klubu, kā arī veicināt klubu patriotismu un mīlestību pret futbolu, bet Vislatvijas līmenī veicināt draudzību starp klubiem un jaunajiem futbolistiem.

ZFF 2015. gada turnīra A grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs B grupā, bet B grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz A grupu. Tāpat B grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs C grupā, bet C grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz B grupu. Savukārt C grupas pēdējo divu vietu ieguvēji nevarēs piedalīties 2016. gada ZFF, kamēr C grupas izkritēju vietu 2016. gadā ieņems komandas pēc Latvijas Jaunatnes čempionāta sacensību reitinga, ko nosaka LFF Sacensību daļa.

Izmantotie resursi:
Zēnu Futbola festivāls - Latvijas Futbola...

  +1 [+] [-]

, 2015-05-25 14:32, pirms 9 gadiem
Cepuri nost LFF kko tādu uzrīkot!!

  -2 [+] [-]

, 2015-05-25 14:50, pirms 9 gadiem
Vēlēšanas tuvojas

     [+] [-]

, 2015-05-25 15:00, pirms 9 gadiem
arrived rakstīja: Vēlēšanas tuvojas
diezvai.... šis jau notiek kādus 10 gadus vismaz.

  -2 [+] [-]

, 2015-05-25 17:15, pirms 9 gadiem
Anonymous187 rakstīja: Cepuri nost LFF kko tādu uzrīkot!!
Paldies Dainim Gudermanim par unikālo turnīru.Pasākumam jau 10 gadi. Bet jaunie LFF kadri tik čakare šo turnīru!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-25 17:22, pirms 9 gadiem
coman rakstīja: Paldies Dainim Gudermanim par unikālo turnīru.Pasākumam jau 10 gadi. Bet jaunie LFF kadri tik čakare šo turnīru!
Parādījās jaunie kadri, netiki vairs pie šprices vai bērnu turnīrā lietot publiski alkoholu vairs neļauj? dzirdēti visādi nostāsti, kā agrāk ir gājis, šķiet, ka jaunie kadri dara visu, lai tāds murgs vairs neatkartotos! dzer citur alkoholiķi un iemācies uzvesties bērnu pasākumos.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-25 19:02, pirms 9 gadiem
Piekrītu! Tiešām kopš to jauno kadru ieplūšanas iekš LFF ir uzlabojusies paša turnīra kvalitāte un aura.
Tiek prasīta disciplīna no vecākiem un treneriem (coman laikam ir viens no tiem), kas viņiem ne īpaši labi patīk.
Aizliegts pie laukuma bērnu klātbūtnē lietot alkoholu un smēķēt, kā arī netiek vairs tirgots alus, kas veco kadru laikos tika praktizēts.
Kā Jūs domājiet, kāpēc Metta nepiedalās šajā turnīrā (vienīgā no LFF Akadēmijām) tikai un vienīgi dēļ augstāk minētā, taču ir dzirdētas baumas, ka no labās organizācijas šobrīd, Metta iespējams startēs ZFF 2016. gadā.
Vecāki, noteikti brauciet un atbalstiet savus sīkos! Viņiem tas nozīmē daudz.