Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Futbola trenerim Raimondam Gailim – Triju Zvaigžņu ordenis

Andrejs Siliņš

Futbola trenerim Raimondam Gailim – Triju Zvaigžņu ordenis
Foto: Sēlijas Sporta skolas kolektīvs. Raimonds Gailis (pirmajā rindā trešais no kreisās)

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ordeņu kapituls 2019. gada 8. aprīlī nolēma par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā piešķirt Triju Zvaigžņu ordeni 49 personām, tostarp Sēlijas Sporta skolas trenerim Raimondam Gailim.

Kā liecina paziņojums oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”, Raimondam Gailim nolemts piešķirt Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiru un iecelt viņu par ordeņa kavalieri.

Raimonds Gailis ir Viesītes novada pašvaldības Sēlijas Sporta skolas futbola treneris jau kopš skolas dibināšanas 2008. gadā (līdz 2016 gadam tā saucās Viesītes Sporta skola). Ar sportu aizrāvies jau skolas gados un vēlāk spēlējis Latvijas izlases sastāvā dažādās vecuma grupās. Lai pilnveidotu savas profesionālās zināšanas, 1982. gadā absolvējis Latvijas valsts fiziskās kultūras institūtu (tagad Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija). Kopš 1987. gada treneris savu pedagoģisko darbību turpinājis Jēkabpils Sporta skolā.

Viesītes novada pašvaldība 2007. gadā pieņēma lēmumu par jaunas sporta skolas dibināšanu Viesītē, tās veidošanā aicinot piedalīties arī Raimondu Gaili. Ar lielu trenera un viņa kolēģu neatlaidību, jau pēc gada skola tika akreditēta. Šo gadu laikā Sēlijas Sporta skolas audzēkņu skaits jau sasniedzis 360 sportistus 8 mācību īstenošanas vietās.

Kā atzīst Sēlijas Sporta skolas direktors Jānis Osis, Raimonds Gailis ir pieredzes bagāts futbola treneris – pedagogs, kurš ar savu piemēru un paraugu iedvesmo skolas audzēkņus un kolēģus. Raimonds Gailis ir veicis lielu personīgo ieguldījumu Latvijas jaunatnes sporta attīstībā, nesavtīgi trenējot jaunos Sēlijas futbolistus.

Triju Zvaigžņu ordenis ir visaugstākais valsts apbalvojums. Tas dibināts 1924. gadā par piemiņu Latvijas valsts tapšanai un atjaunots 1994. gadā. Nopelni Tēvijas labā, par kuriem Triju Zvaigžņu ordeni piešķir, var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, sporta vai saimnieciskajā darbā.

Informāciju sagatavoja
Jānis Dzimtais
Viesītes muzeja „Sēlija” izglītojošā darba
un darba ar apmeklētājiem speciālists