Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

BFC "Daugava" jaunie futbolisti uzvar starptautiskā turnīrā Ungārijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

BFC "Daugava" jaunie futbolisti uzvar starptautiskā turnīrā Ungārijā
BFC "Daugava" spēlētāji atklāšanas parādē
Foto: bfcdaugava.lv

Bērnu Futbola centra "Daugava" U10 vecuma grupas futbolisti lieliski nostartējuši starptautiskajā futbola turnīrā Ungārijā "Youth Football festival", kur ieņēma pirmo vietu. Turnīra dalībnieku pulkā bija spēlētāji no 27 pasaules valstīm.

BFC "Daugava" jaunie spēlētāji trenera Jevgēņija Maksimčuka vadībā devās uz vērienīgo jauniešu futbola turnīru, kurā piedalījās komandas no 27 dažādām pasaules valstīm (vairāk nekā tūkstots dalībnieku), tajā skaitā pat no Brazīlijas. BFC "Daugava" bija vienīgie Latvijas pārstāvji Kapošvārā.

Jaunie Daugavpils spēlētāji nodemonstrēja augstas klases futbolu, turnīra gaitā nepiedzīvojot nevienu zaudējumu. U10 vecuma grupā par godalgām cīnījās 22 komandas no Latvijas, Ungārijas, Ukrainas, Serbijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Slovākijas.

Savā apakšgrupā daugavpilieši bija galvastiesu pārāki par visiem konkurentiem, tajā skaitā arī par vienu no labākajām Ukrainas komandām Dņepropetrovskas "Dnipro", uzvarot oponentu ar 10:1. Pirmā vieta grupā garantēja vieglākus pretiniekus astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā. Tur izdevās apspēlēt ungāru komandas, bet pusfinālā sagraut slovākus ar 10:1.

Finālā BFC "Daugava" aizvadīja ļoti sarežģītu spēli ar Tallinas "Legion". Pēc pirmā puslaika tika zaudēts ar 0:1, bet otrajā spēles pusē izdevās panākt jau 3:1 savā labā. Mača beigās igauņi vienus vārtus atguva, bet uzvaru nosargāja Latvijas futbolisti – 3:2.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Oļģerts Raščevskis, kurš guva 31 vārtus. Komandas treneris Jevgēņijs Maksimčuks bija ļoti apmierināts ar savu audzēkņu sniegumu, jo 12 atbraukušajiem futbolistiem bija jāiztur liela slodze – dienā pa trīs spēlēm, kuru garums bija 50 minūtes.

Ar spēlētājiem uz Ungāriju devās arī viņu vecāki, savukārt organizētāji parūpējās par ļoti košu atklāšanas parādi un daudziem konkursiem, kā arī ļoti kvalitatīviem laukumiem. Brauciena laikā spēlētāji tika pie iespējas apmeklēt Ungārijas, Austrijas un Slovākijas galvaspilsētas, kā arī klātienē novērtēt Balatona ezeru. Kā atzina Maksimčuks, tik augsta līmeņa turnīrā puiši vēl nekad nebija spēlējuši.

Vairāk turnīra fotogrāfiju: ŠEIT

Video no kausa saņemšanas ceremonijas: BFC Daugava priecājas par uzvaru Ungārijā....

  +4 [+] [-]

, 2013-07-24 12:07, pirms 11 gadiem
Malači!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-24 12:16, pirms 11 gadiem
Izskatās , ka no Oļģerta Raščevska varētu kaut kas sanākt- 31 vārti 7 spēlēs. Cik pavisam vārtus guva BFC Daugava?
Apsveicu!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-24 12:26, pirms 11 gadiem
Labs panakums. Apsveicam !
SK Super Nova 2002 uzvarēja Boys 11 - Play off A - Gothia Cup 2013 Results

  +2 [+] [-]

, 2013-07-24 12:47, pirms 11 gadiem
Izeju ārā no raksta par Super Nova, ieraugu šo. Piedodiet man, bet bērnu futbols Latvijā iet uz urrā šobrīd starptautiskā līmenī. Malači, daugavpilieši!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-24 13:39, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Izskatās , ka no Oļģerta Raščevska varētu kaut kas sanākt- 31 vārti 7 spēlēs. Cik pavisam vārtus guva BFC Daugava?
Apsveicu!
Agri zīlēt

  +2 [+] [-]

, 2013-07-24 13:54, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Izeju ārā no raksta par Super Nova, ieraugu šo. Piedodiet man, bet bērnu futbols Latvijā iet uz urrā šobrīd starptautiskā līmenī. Malači, daugavpilieši!
+++ man tas pats bija... :d
bet tik un tā nevar teikt ka tagad tas jauniešu futbols ir lielisks... to varēs redzēt tikai pēec paris gadiem kadi būus šie jaunieši

  +1 [+] [-]

, 2013-07-24 18:57, pirms 11 gadiem
Vot ja bagātie letiņi tagad savāktos + samestu kopējā krājkasītē savus EURo
Un paņemtu uzblieztu vienu pirmklasīgu jauniešu klubu kur paņemtu pasaules mēroga jauniešu trenerus.
Izsijātu visus perspektīvākos mazos no visiem kas ir (un iespējams ka pat piesaistīt ārzemniekus)
Trenētu viņus kā to dara PRO klubi Itālijā.
Tad jau pēc 10 gadiem mums noteikti būtu viens Augstas klases klubs, ar lielu peļņu.
Tik žēl ka LV neviens neplāno investēt ilgtermiņā, visi grib visu uzreiz un punkts.

Žēl ka tā.
Varbūt tomēr jācer ka kāda kompānija tāda atradīsies
Tur jau sākimam nevajag daudz (jauniešu treneriem un Stadionu ar var celt vairākus gadus, Sākumā īrēt kādus laukumus un Bāzi !