Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

SELL spēlēs futbolā triumfē Valsts robežsardzes koledža

SELL spēlēs futbolā triumfē Valsts robežsardzes koledža
VRK
Foto: LFF

No aizvadītās piektdienas līdz svētdienai RTU stadionā Daugavgrīvas ielā 56a Starptautisko studentu sporta spēļu (SELL) ietvaros risinājās minifutbola turnīrs (7x7), kurā bez vietējām komandām startēja arī Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Slovākijas un Krievijas augstskolu vienības. Kungu konkurencē zelta godalgas izcīnīja pašmāju komanda no Valsts robežsardzes koledžas (VRK), kamēr daiļā dzimuma sacensībās nepārspētas palika Šauļu Universitātes meitenes no Lietuvas.

Vīru konkurencē nevienai no Latvijas komandām neizdevās pārvarēt priekšsacīkšu etapu A apakšgrupā. Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) piekāpās abām grupas spēcīgākajām vienībām (0:4 pret Lietuvas Pedagoģisko universitāti un 1:3 pret Imanuela Kanta Baltijas Federālo institūtu no Krievijas), kā arī guva virsroku mačā ar Alto Universitāti no Somijas (4:3), savukārt Transporta un sakaru institūta (TSI) studenti pārliecinoši kapitulēja visām ārvalstu vienībām – 0:10 pret somiem un lietuviešiem, kā arī 0:8 pret krievu studentiem.

Abu Latvijas komandu savstarpējā mačā RSU triumfēja ar rezultātu 12:0. Seši iekrātie punkti ļāva RSU iegūt trešo vietu grupā, ar ko bija par maz, lai kvalificētos pusfināla stadijai, kamēr TSI ierindojās noslēdzošajā, piektajā, pozīcijā. No A grupas tālāku cīņu par medaļām turpināja Lietuvas un Krievijas komandas, kas abas savāca pa desmit punktiem, bet lietuvieši priekšsacīkšu stadiju noslēdza ar izcilu vārtu bilanci – 25:0.

Tikmēr B apakšgrupā pirmo vietu izcīnīja VRK, kas bija pārāka pār sāncenšiem visās četrās cīņās, ar 6:2 uzveicot Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA), kā arī triumfējot mačos ar Drošības zinātņu akadēmiju no Igaunijas (5:1), slovāku Žilinas Universitāti (4:1) un Klaipēdas Universitāti no Lietuvas (5:2).

B grupas otrajā pozīcijā ierindojās deviņus punktus savākusī Klaipēdas Universitāte, pa četriem savāca Slovākijas un Igaunijas studentu vienības, kamēr LSPA sacensības pabeidza ar četriem zaudējumiem tikpat mačos un piekto vietu tabulā.

Sacensību pusfinālā Lietuvas derbijā Lietuvas Pedagoģiskā universitāte ar 2:0 uzveica Klaipēdas Universitāti, savukārt VRK pēc neizšķirti aizvadīta pamatlaika (1:1) pendeļu sērijā ar 3:1 pārspēja Imanuela Kanta Baltijas Federālo institūtu.

Fināla duelī VRK komandai izdevās apliecināt savu pārākumu pret Lietuvas pedagogiem (2:1), kamēr mačā par bronzas godalgām Klaipēdas studenti ar 3:1 uzveica viesus no Krievijas.

Dāmu sacensībās, kas risinājās sestdien un svētdien, klasi pārāka pār konkurentēm bija Šauļu Universitāte no Lietuvas, kas savāca maksimāli iespējamos deviņus punktus, gūstot pārliecinošas uzvaras – 9:3 pret LSPA, 10:0 pret Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) un 19:1 pret apvienoto Latvijas augstskolu vienību jeb MIX.

Ar sešiem punktiem sudraba godalgas ieguva LSPA dāmas, bet godpilnajā trešajā pozīcijā, ņemot vērā to, ka MIX vienība sacensībās piedalījās ārpus konkurences, finišēja LLU meitenes.

Pēc medaļnieku noskaidrošanas svētdien turpat RTU mākslīgā seguma laukumā notika arī laureātu sveikšana, kur tika apbalvotas ne tikai komandas, bet arī sveikti labākie studenti dažādās individuālajās nominācijās. Kungu turnīrā labākā vārtsarga godu ieguva Lietuvas Pedagoģiskās universitātes spēlētājs Domantas Mazgis, prasmīgākā trenera tituls tika atvēlēts šīs pašas komandas pārstāvim Donatas Gražulis, bet par labāko vārtu guvēju organizatori atzina Klaipēdas Universitātes futbolistu Algimantas Bacianskis, kurš guva tieši tikpat vārtus – astoņus – kā par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzītais Aleksandrs Macuks (VRK).

Savukārt dāmu turnīrā par labāko vārtsardzi kļuva Justina Lalaite (Šauļu Universitāte), bet kā rezultatīvākā futboliste tika sveikta viņas komandas biedre - 11 vārtus guvusī Simona Veličkaite. Atlikusī puse no četru nomināciju apbalvojumiem palika Latvijā – vērtīgākās spēlētājas balvu saņēma Olga Ševcova (LSPA), bet par labāko treneri tika atzīts Aivars Ķeris (LLU).

Kā ziņots, SELL studentu spēles ir ar 90 gadu vēsturi, un tās pārmaiņus organizē kāda no Baltijas valstīm un Somija. Šogad spēles uzņēma 12 valstu pārstāvētus 1500 dalībniekus, kas sacentās 15 dažādos sporta veidos.

Izmantotie resursi:
SELL minifutbola turnīrā uzvar VRK un Šauļu...


Foto: LFF
5

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēsturē Sieviešu futbola līgai būs savs titulsponsors, paziņojusi federācija. Turpmākos trīs gadus līgas oficiālais nosaukums būs "LuckyBet" Sieviešu futbola līga. Čempionāta jaunā sezona sāksies jau piektdien un sestdien ar pirmajiem četriem mačiem, no kuriem visi risināsies Rīgā.
SFK "Rīga" spēlētājas. Foto: Latvijas Futbola federācija.
1

RFS pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga"

LETA. RFS futbola klubs pārņems Latvijas čempioni futbolā sievietēm SFK "Rīga", otrdien tika paziņots kluba pirmssezonas preses konferencē.
"Riga FC" svin Superkausa izcīnīšanu. Foto: LFF
9

"Riga" atspēlējas un pendeļu sērijas astotajā kārtā izrauj Superkausu

Pēc 11 gadu pārtraukuma Latvijas futbolā atgriezusies Superkausa izspēle, kurā Latvijas čempionvienība RFS tikās ar Latvijas kausa īpašnieci "Riga". Gotjē Mankendā vārti ļāva "Riga" vienībai tikt līdz pendelēm, kurās Riharda Matrevica sniegums deva Simo Valakari komandai pirmo sezonas trofeju.