Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Kozlovs: "Šādā laukumā bija nereāli spēlēt vienā pieskārienā"

Agris Suveizda

Kozlovs: "Šādā laukumā bija nereāli spēlēt vienā pieskārienā"
Vladislavs Kozlovs jau divas reizes ir ieguvis Latvijas kausu - 2010. gadā kopā ar "Jelgavu" un pirms gada kopā ar "Ventspili"
Foto: Vineta Zelča, Jelgavas Vēstnesis

"Jelgava" savā pirmajā mājas spēlē Zemgales Olimpiskajā sporta centrā pagarinājumā pieveica "Liepāju" (1:0) un otro reizi kluba vēsturē iekļuva Latvijas kausa finālā. Vienīgos vārtus 106. minūtē guva Vladislavs Kozlovs, kurš pēc mača Sportacentrs.com atzina, ka sliktā laukuma kvalitāte ļoti ietekmēja abu komandu sniegumu.

"Spēles sākumā mums daudzreiz izdevās pārmest bumbu aizsargiem pāri galvām, bet kādos trīs uzbrukumos pēc tam bumba pret zemi atsitās ļoti neērti. Bet te vienkārši kāds atdeva piespēli, pēc tam bumba kādam trāpīja un man atlika tikai iesist," savu vārtu guvumu komentēja Vladislavs Kozlovs.

Vairāk nekā stundu pirms spēles pirmoreiz apskatījuši laukumu, liepājnieki bija ļoti nepatīkami pārsteigti par tā kvalitāti. Nepatiku par cieto un bedraino spēles vietu neslēpa arī Kozlovs: "Nav ne jausmas, kāpēc bija tāds laukums. Mums pašiem bija šoks, visa vadība bija šokā. Pirms nedēļas jau spēlējām pret "Liepāju" (3:2), un bija skaidrs, ka šoreiz būs pavisam cita spēle. Kad vakar izgājām laukumā, uzreiz sapratām, ka cīņa būs sīva. Lūdzām, lai aplej ar ūdeni, taču teica, ka tad laukums būs vēl sliktāks. Kā cilvēks nevar dzīvot bez saules un ūdens, tieši tāpat [to nevar] arī zaļais laukums."

"Jelgavai" ilgu laiku piederēja pārsvars, taču otrā puslaika vidū iniciatīva jau pārgāja kurzemnieku pusē. Kozlovs gan nepiekrita, ka komanda bija pagurusi: "Nē, domāju, ka abas komandas vienkārši baidījās iet uz priekšu. Neviens neriskēja – ne viņi, ne mēs. Verpakovska iziešana? Protams, ka Māris savai komandai ir kā etalons. Redzēju, ka viņā ieklausījās īpaši. Kad viņam bija bumba, visi liepājnieki uzreiz kustējās kaut kā neierasti (smejas)."

"Kāpēc nespējām iesist pirmajās 65 minūtēs? Pēdējo spēli pret "Ventspili" (1:2) aizvadījām pirms trim dienām, arī laukums un bumbas [neparocīgā] atsišanās pret zemi, protams, ietekmēja. Tādā laukumā nevarēja pat piespēli atdot pa zemi. Spēlēt vienā pieskārienā vispār bija nereāli," teica Kozlovs. Vladislavs gan neuzskata, ka pusfinālu labāk būtu aizvadījuši Olainē: "Nē, uz mākslīgā nospēlējām trīs spēles, guvām tikai vienus vārtus, ne reizi neuzvarējām. Vārtus gan varējām gūt arī vairāk - pret to pašu "Ventspili" nerealizēju 100% momentu. Taču labāk neiesist tajā spēlē, nekā neiesist šajā."

Pirmajā puslaikā vienā no epizodēm Kozlovs krita pēc divcīņas ar aizsargu. Ivara Caunes svilpe klusēja, bet Vladislavs palika sāpēs guļam laukumā. "Nezinu, vai bija pendele. Man liekas, ka viņš kopā ar manu kāju sita pa bumbu. Zilums tagad ir." Tobrīd vēl nebija zināms, ka "Jelgava" finālā tiksies ar "Skonto", taču Kozlovam nebija vēlmes izvairīties no rīdziniekiem, kam nesen zaudēja ar 0:3: "Tajā spēlē daudz kas sakrita. Ja godīgi, man vienalga, pret ko spēlēt – nav nekādas atšķirības. Tā būs viena spēle. Vienkārši jāiet laukumā un trešo reizi jāņem kauss."

Slēpts komentārs: Key Nr.23

  +3 [+] [-]

, 2014-04-24 16:31, pirms 10 gadiem
Cerēju uz Liepāju, bet finālā noteikšu būšu par Jelgavu. Jelgavnieki to būtu godam pelnījuši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja