Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Latvijas kausu trešo gadu pēc kārtas izcīna "Jelgava"

Latvijas kausu trešo gadu pēc kārtas izcīna "Jelgava"
Gints Freimanis saņem Latvijas kausu no Jāņa Mežecka rokām
Foto: LFF

Latvijas kausa izcīņas finālā Slokas stadionā FK "Jelgava" futbolisti ar 1:0 pieveica "Spartaku", šo trofeju izcīnot trešo reizi pēc kārtas un ceturto reizi kluba vēsturē.

"Jelgavai" tas bija jau trešais Latvijas kausa fināls pēc kārtas, bet "Spartaks" par trofeju cīnījās pirmo reizi, turklāt tas notika savās mājās. Pieredze noteikti bija jelgavnieku pusē, un varēja gaidīt, ka mājinieki sāks nervozāk. Mājinieku sākuma sastāvs pilnībā atbilda tam, kādu prognozēja Sportacentrs.com (ierindā joprojām nebija snaipera Dmitrija Platonova), bet tāpat piepildījās aizdomas, ka pašreizējie kausa īpašnieki varētu pārsteigt. Starta vienpadsmitniekā bija atgriezušies Valērijs Redjko, Vitālijs Smirnovs, Boriss Bogdaškins, bet pat pieteikumā nebija Abdulaja Diallo.

Jelgavniekiem jau mača pirmajās sekundēs ar pāris pieskārieniem izdevās tikt līdz mājinieku soda laukumam un nopelnīt stūra sitienu, kas gan ne ar ko bīstamu nebeidzās. Nevar gan teikt, ka viesi tūlīt pat ieguva arī teritoriālo pārsvaru – spēle drīzāk sākās līdzīgi –, toties tribīnēs gan iniciatīva piederēja jelgavniekiem. Septītajā minūtē viesu pretuzbrukumu pārtrauca Vladislava Kurakina laicīga iziešana no vārtiem, bet tad uz ilgāku laiku iestājās bīstamo momentu sausuma periods. Bumbu it kā vairāk pieturēja "Spatraks", bet neko vairāk kā sitienus vārtu virzienā neiespēja, tāpat kā jelgavnieki ar saviem pretuzbrukumiem.

18. minūtē mājinieki beidzot tika līdz viesu soda laukuma, sekoja arī centrējums Dus Santusa virzienā, bet Smirnovs apsteidza brazīlieti, sitot bumbu aiz laukuma gala līnijas. Stūra sitiens jūrmalniekiem nepadevās pārāk sekmīgi, bet vēl pēc brīža brazīlietis noorganizēja mājiniekiem vēl vienu uzbrukumu. Stafeti tūlīt pat pārņēma viesi un... atklāja rezultātu! Viss sākās ar Gļeba Kļuškina reidu, pēc kura mājinieki vispirms ļāva soda laukumā Borisam Bogdaškinam netraucēti saņemt bumbu, tad arī izdarīt piespēli Kirilo Siličam, kurš apsteidza Sergeju Kožanu un sita tuvajā vārtu stūrī – 1:0 "Jelgavai".

"Spartak" metās atspēlēties, lika pastrādāt sāncenšu aizsardzībai, taču ātri izlīdzināt rezultātu neizdevās. Jūrmalnieki turpināja uzbrukt daudz, kas gan nenozīmēja, ka tik pat daudz bija bīstamu momentu pie Ikstena sargātajiem vārtiem. Puslaika izskaņā jau uzspieda jelgavnieki, kas tika arī pie bīstama soda sitiena, taču savu iespēju vēlreiz sarūgtināt mājiniekus neizmantoja. Rezultāts nemainījās arī pēc "Spartaka" pēdējā uzbrukuma – pēc pirmā puslaika 1:0 viesu labā.

Mājinieki aktīvi uzsāka arī otro puslaiku, taču izvērsties uzbrukumā viesi viņiem neļāva. 52. minūtē pēc tālas piespēles bumbu soda laukumā saņēma Dus Santuss, kurš arī izdarīja sitienu, taču vārtu rāmī netrāpīja. Dažas minūtes vēlāk brazīlieti nomainīja Daniils Ulimbašebvs, kurš tūlīt pat izmēģināja laimi tālsitienā, kas, protams, ir variants, kā mēģināt pārspēt sāncenšus, lai soda laukumā un pat tā tiešā tuvumā īsti tikt neizdodas.

Fināls tomēr paliek fināls, tāpēc, lai arī momentu nebija daudz, emocijas laukumā auga un arī dzeltenā kartīte galvenā tiesneša Aleksandra Anufrijeva rokās parādījās arvien biežāk. Bija arī pāris pagrūstīšanās, bet lielos asumos tie nepārauga. Pa vidu visam tam bija arī ārkārtīgi bīstams "Jelgavas" uzbrukums, kam bija jānoslēdzas ar vārtu guvumu vai vismaz sitienu pa vārtiem, taču Kovaļovs izšķīrās par vēl vienu piespēli. "Spartaks" uzbruka ar arvien lielākiem spēkiem, taču viesu aizsardzība turpināja spēlēt droši un stabili. 83. minūtē moments tomēr nobrieda, bet pēc Vladislavs Kozlovs sitiena no metriem 11, lieliski nospēlēja Ikstens, tverot bumbu.

90. minūtē, tribīnēs vētraino skanot "Jelgava! Jelgava!", mājinieki tika pie bīstama soda sitiena, taču centrējums sanāca pārāk spēcīgs un sitiena pa vārtiem nebija. Lai izrautu pagarinājumu, mājiniekiem vēl bija divas kompensācijas minūtes. Tajās arī izdevās iedabūt bumbu vārtos, taču pēc tā mainījās nevis rezultāts, bet gan spēlētāju skaits laukumā, jo sarkano kartīti par asu cīņu ar vārtsargu nopelnīja Vladislavs Kozlovs. Atlikušajās sekundēs nemainījās vairs nekas – 1:0 "Jelgavas" labā, un kauss jelgavniekiem tiek jau ceturto reizi.

Latvijas kausa fināls, 22. maijs

Spartaks – Jelgava 0:1 (0:1)
Vārti: Siličs 20'
Brīdinājumi: Kazačvoks, Kiriļins, Šlampe, J. Kozlovs; Kļuškins, Freimanis, Smirnovs
Noraidījums: V. Kozlovs
Spartaks: Kurakins, Šlampe, Kožans, Bulvītis, Pušņakovs, Kozeka, Kiriļins (Stuglis 64'), Kazačoks, Dus Santuss (Ulimbaševs 56'), J. Kozlovs, V. Kozlovs
Jelgava: Ikstens, Redjko, Smirnovs, Savčenkovs, Freimanis, Bogdaškins (Malašenoks 90+2), Lazdiņš, Nakano, Kovaļovs, Siličs (Klimovičs 62'), Kļuškins (Litvinskis 79')
Skatītājis: 1715
Galvenais tiesnesis:Aleksandrs Anufrijevs

Pēdējo10 Latvijas kausu ieguvējas

GadsKomanda
2016Jelgava
2015.Jelgava
2014.Jelgava
2013.Ventspils
2012.Skonto
2011.Ventspils
2010.Jelgava
2008.Daugava
2007.Ventspils
2006.Metalurgs

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija


, 2016-05-22 18:08, pirms 8 gadiem
Jelgava nomuļļā Spartaku un paredzami uzvar 3. gad pēc kārtas. Apsveicam tribīnes līdzjutējus
, 2016-05-22 18:08, pirms 8 gadiem
Vienkārši episks noturīgums Jelgavai.
Slēpts komentārs: Lido
Slēpts komentārs: varenais_eksperts
Slēpts komentārs: SakuKoivu
Slēpts komentārs: varenais_eksperts
, 2016-05-22 18:21, pirms 8 gadiem
Lido rakstīja: nav Astafjeva, ir rezultāts!
Jelgava līdz finālam ar kādu treneri tika?
, 2016-05-22 18:21, pirms 8 gadiem
Ar tādu spēli brīnos kā spartaks ir otrā vietā virslīgā pagaidām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-22 18:25, pirms 8 gadiem
Neesmu Spartak fans, bet beigās gols bija jāskaita. Laikam LFF tik ļoti gribēja apsveikt Astafjevu, ka tiesnešu korpuss neieskatīja tīru golu
Slēpts komentārs: biskaps
, 2016-05-22 18:26, pirms 8 gadiem
Ha ha medaļu iedod atlaistam trenerim apbalvošanas ceremonijā
Slēpts komentārs: SakuKoivu
, 2016-05-22 19:18, pirms 8 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Mīnusiņu licēji (ļepājas salagas) var arī turpināt likt mīnusiņus un neko nerakstīt, patīkama pārmaiņa neredzēt stulbus komentārus.
Kāds te sakars ar Liepāju, salaga?
, 2016-05-22 20:12, pirms 8 gadiem
Tas, ka Jelgava tika līdz finālam, no trenēšanas viedokļa ir Astafjeva nopelns, tāpēc medaļu viņš pilnīgi pelnījis (vai patiešām dabūja, nezinu, jo ceremoniju neskatījos). Un ar šo uzvaru manis veidotā rangā Astafjevs iekļūst Latvijas panākumiem bagātāko treneru (kopš 1992. g.) pirmajā desmitniekā.
Bet sitienu statistika ir ļoti interesanta: visā spēlē sitieni vārtu virzienā 14:2 Spartaka labā, trāpījumi rāmī -- 3:2. Vēl interesantāk pirmajā puslaikā: Spartaks sita septiņreiz, ne reizes netrāpīja, jelgavnieki -- vienreiz, tas pats arī trāpījums un gols. Uzvarēja kausa komandas raksturs un katenačo
, 2016-05-22 20:29, pirms 8 gadiem
Starp citu, Spartakam fantastiski veicās ar izlozi -- finālu ieskaitot -- ne reizes nebija jāspēlē ar kādu, kas uz spēles brīdi Virslīgas tabulā būtu augstāk par septīto vietu.
, 2016-05-22 21:37, pirms 8 gadiem
kruuminjsh rakstīja: Starp citu, Spartakam fantastiski veicās ar izlozi -- finālu ieskaitot -- ne reizes nebija jāspēlē ar kādu, kas uz spēles brīdi Virslīgas tabulā būtu augstāk par septīto vietu.
Izcilis izvilkums
, 2016-05-22 21:37, pirms 8 gadiem
Ceru, ka kartiņas skaita iekšā VL turnīra bilancēs
, 2016-05-22 22:26, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Ceru, ka kartiņas skaita iekšā VL turnīra bilancēs
kāpēc lai to darītu?
, 2016-05-23 06:04, pirms 8 gadiem
No sirds par USA rakstīja: Ha ha medaļu iedod atlaistam trenerim apbalvošanas ceremonijā
un? zel tev medalu vai? komandu jau vins sagatavojis lidz finalam
Foto: LFF
4

Latvijas kausā izlozēti pirmā posma pāri

Ceturtdien notikušajā "11.lv Latvijas kausa" izcīņas jaunās sezonas pirmā posma izlozē noskaidroti sacensību pirmie komandu pāri.
Latvijas kauss. Foto: LFF
1

2024. gada ''11.lv'' Latvijas kausa izcīņā piedalīsies 50 klubi

LETA. "11.lv Latvijas kausa" izcīņā futbolā šogad piedalīsies 50 komandas, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).
Foto: Latvijas Futbola federācija

"Mettas" futbolistēm panākums Sieviešu futbola līgas otrajā kārtā

LETA. "Metta" vienība svētdien uzvarēja "LuckyBet" Sieviešu futbola līgas (SFL) otrās kārtas noslēdzošajā mačā. "Metta" izbraukumā ar 1:0 (0:0) guva panākumu pār "Liepājas Futbola skolu".